2017.08.01 10:36:00 ShoppingGuy

Szeretünk, iCsekk alkalmazás!

Sárga számlák a postaládában – persze, ez is egy módja lehet a rezsi befizetésének. De ha elolvassátok a Dühös Mókus vendégposztját, fény derül egy újabb, már-már valóban őszintén szerethető módra is.

Vessetek a vérszemű oposszumok elé, de talán nem én vagyok az egyedüli, akinek a csekkbefizetés nemszeretem dolog, főleg akkor, ha ez egyben a postai sorban állást is jelenti. Nem a magam ellensége vagyok, ugyanakkor nem akarom annyira könnyelműen kezelni a kiadásaimat, hogy állandó megbízást adjak, vagy hogy bárkinek is engedjem, hogy beszedési megbízással egyszerűen csak leemeljék a számlámról a pénzt.

icsekk_1.jpg

Így az iCsekk alkalmazást úgy tűnik, hogy nekem találták ki, mert ez nem veszi el tőlem az irányítást, de a fizetési folyamatot pofonegyszerűvé teszi. Telepíteni a telefonomra is olyan egyszerű, mint bármi mást. Android és iOS mellett Windows-os telefonra is elérhető. Itt megnézhető a telepítés lépései is, de tényleg nem bonyolultabb, mint egy gyufát meggyújtani és szépen végigvezet a telepítési folyamaton is.

Mit fizethetek vele?

Az alkalmazás amúgy a Díjneté, úgyhogy ami a Díjneten keresztül kifizethető, az ezen keresztül is. Egyébként itt van még azoknak a szolgáltatóknak a listája, akik olyan csekket küldenek, amin QR kód található. Ez az a nagy négyzet, amiben kis fekete négyzetek vannak.

Ha már telepítettük, akkor gyorsan átfuthatunk a regisztrálós részen. Ez a szokásos dolgokat kéri – e-mail, jelszó, stb. –, illetve egy nem emelt díjas SMS-ünkbe kerül. Ez a telefonszolgáltatónktól függ, de ha nem ingyenes, akkor 19 forint környékén szokott mozogni, a csomagunktól függően.

Hogyan fizetek csekket iCsekk alkalmazással?

icsekk2.png

A számlán lévő QR kódot beolvasom a mobiltelefonom kamerájával. Ekkor azonnal megjelennek a számla főbb adatai:

  • Számlakibocsátó neve, például UPC
  • Számla kelte
  • Esedékesség dátuma
  • Fizetendő összeg

Rányomok a “Fizet” gombra és megadom a bankkártyám adatait. A végén megkérdezi, hogy elmentse-e a kártyámat, ezt azért érdemes kiválasztani, mert akkor nem kell minden alkalommal és minden számla kifizetésekor újra meg újra bepötyögni.

Megadom a fizetési jelszavam, amit még regisztrációkor állítottam be.

És készen is vagyunk, mert rögtön vissza is jelez, hogy sikeres volt-e a csekkfizetés. Tehát a számlát befotózom, az adatokat ellenőrzöm és végül kifizetem. Mindezt a postán való sorban állás nélkül.

Akkor a telefonommal bárki ki tudja fizetni a saját számláját?

Nem, hiába szerezné meg egy idegen a mobilodat és fotózná be a csekkjét, valamint nyomna rá a fizetés gombra, mert szükség van még a fizetési jelszóra, amit csak te tudsz. A jelszó nélkül meg semmit sem tud az illető kifizetni a mission impossible szintű mobiltelefonmegszerzési technikájával. Azaz teljesen biztonságos.

Akkor többet nem kell lefűznöm sem a csekkeket?

Az alkalmazásban van egy külön menüpont, ahol a korábban már kifizetett számlákat tudom visszanézni. Látom, hogy melyik számlát mikor fizettem ki, így egy esetleges adategyeztetésre is felkészülten tudok menni.

Tehát, ha te sem akarsz megbízásokat adni, de szeretnél élni a XXI. század nyújtotta kényelemmel, akkor lehet, hogy neked is érdemes kipróbálnod az iCsekk alkalmazást a csekkbefizetésekre. Az így felszabadult időt pedig töltsd a családoddal! Velük mégiscsak jobb, mint a postán sorban állni. Nem?!

Címkék:online rezsi számlafizetés applikáció Vásárlás