2017.12.08 17:10:43 ShoppingGuy

KREATÍV GYEREKJÁTÉKOK KARÁCSONYRA!

Olyan játékot keresel a karácsonyfa alá, amihez a gyerekek fantáziájára is szükség van? A Pandarte bloggerének, Dórinak összeállítása segíteni fog!

Amióta a kisfiam megszületett, már nemcsak a felnőttvilágban keresem a kreatív ötleteket, hanem a gyerekekében is, leginkább a játékokéban! Szerintem elképesztő mennyiségű olyan gyártmány van, ami teljesen felesleges, nehéz megtalálni az igazán minőségi és hasznos dolgokat, ezért is állítottam össze ezt a listát!

pandarte01.jpg

A játékajánlók mellett van még egy nagyon praktikus tippem. Ha szeretnétek nyugalomban intézni a bevásárlást, akkor ahol lehet, használjátok a webshopokat, én is ezt teszem. Rengeteg energiát lehet megspórolni ezzel a megoldással, hiszen mindezt otthonról, egy szál bankkártyával a fotelben ülve is megtehetitek. És ha most adjátok le a rendeléseket, karácsonyig még megérkezik a kiválasztott ajándék a fa alá!

Szeretnivaló horgolt barátok (újszülött kortól)

Egész pici korban a kontrasztos színek, minták és a stilizált formák fejlesztik a legjobban a babát. A Freshka tüneményes horgolt figurái sok mindent bíznak a képzeletre és úgy vannak kialakítva, hogy könnyen markolhatók legyenek. Anyaguk 100% pamutfonál, ami állja a rágcsálást is, és töltettel együtt a mosógépben moshatók. Nemcsak tapintással, ízleléssel fejlesztenek, de éjszaka is őrzik a gyerekek álmát.

Lelőhely: Freshka.hu

pandarte02.jpg

pandarte03.jpg

Játékos székszoknyák (2-3 éves kortól)

Hát én oda vagyok ezekért, mennyire egyszerű és egyben nagyszerű ötletek! Csak elő kell venni egy széket, ráhúzni a kiskonyhát vagy szerelőműhelyt és már indulhat is a játék! Ezek különleges, székre húzható szerepjátékok gyerekeknek. Ha megunják, csak összehajtod és mehet a polcra, a szék pedig vissza a helyére, így nem foglal helyet a szobában!

Lelőhely: Home Art Budapest

pandarte04.jpg

pandarte05.jpg

Tapintható Lottófarm (3 éves kortól)

A Lottófarm az egyedi, színes, ötletes játékokat gyártó francia Djeco cég izgalmas tapintós játéka! Felfedező játék az érzékelés fejlesztéséhez. Azt kell a gyerekeknek tapintással megtalálniuk a zsákban, ami kapcsolatba hozható azzal a tárggyal vagy élőhellyel, amire a nyíl mutat. A játék tartalma: 1db rulett kerék, 18db állat kártya. 

Lelőhely: ninojatek.hu

 

pandarte06.jpg

Hímzőkészlet gyerekeknek (7 éves kortól)

Leginkább lányoknak ajánlom ezt a kis szettet. Egy előre nyomtatott textil, pár hímzőcérna, és egy tű segítségével életre kel egy szerethető, barátságos kis játékfigura, amiből egyébként többféle verziót is találtok a webshopban. A készítőn múlik, hogy az előre nyomtatott textilt kihímzi, vagy összevarrja, esetleg mindkettő. Ez a hímzőkészlet nem igényel hímzési tapasztalatot, tehát az is könnyedén el tudja készíteni, aki először vesz tűt és cérnát a kezébe. Az eredmény egy kézzel fogható, háromdimenziós textil játékbaba.

Lelőhely: debabaKraft

pandarte07.jpg

pandarte08.jpg

Kerámia készítő (6 éves kortól)

A Cool Master kerámiakészítő stúdió segítségével a gyermek elsajátíthatja a fazekas szakma első lépéseit. A csomagban egy forgóasztal található, amely bekapcsolva két fokozaton is használható. Miután a gyerek ráhelyezte az agyagot a forgóasztalra, elkezdheti megformázni a megálmodott tárgyat. Alkothat akár vázát, tányért, perselyt vagy bármi mást, ami a képzeletében megszületett. Az elkészült remekműveket fel is díszítheti!

Lelőhely: alza.hu

pandarte09.jpg

pandarte10.jpg

Jógás kártyajáték (3 éves kortól)

A kártyajátékot nagyon szeretik a gyerekek, ráadásul bárhol elő lehet venni, ha egy kis mókára vágynak. Ez a pakli még át is mozgatja őket, hiszen jógázni tudnak vele. Az egyes kártyalapok segítenek a gyerekeknek elsajátítani 15 izgalmas jógapózt, ami már önmagában is kihívás, de ezen felül még memória játékot is játszhatnak vele. A lapokat össze tudják párosítani színek, grafikák és jógapózok alapján.

Lelőhely: jogakaland.hu

pandarte11.jpg

pandarte12.jpg

Rugalmas autópálya (3 éves kortól)

A Waytoplay az a játék, amihez még apa is szívesen leül a gyerekkel játszani. Ez egy rugalmas autópálya, melynek részei könnyen illeszthetők egymáshoz. Tartós, szintetikus gumiból készül, így bármilyen felületen lehet vele játszani, beltéren és kültéren egyaránt. Más játékkal is jól kombinálható, fejleszti a gyermek képzeleterejét, tehát a játéknak csak a képzelet szab határokat. Tartalma: 8 db kanyar, 6 db egyenes, 1 db kereszteződés, 1 db körforgalom. Hossza: 258 cm

Lelőhely: monkie.hu

pandarte13.jpg

pandarte14.jpg

Palacsintázó szett (2-3 éves kortól)

Hát ez valami zseniális, egy mini palacsintázó! Minden gyerek imádja a palacsintát, ha pedig Anyának és Apának saját maga sütheti meg, azt még jobban. A játékhoz tartozik egy könnyű serpenyő, négy darab palacsinta, egy tányér, és különböző feltétek, amik fából készültek. Ármin nagyon élvezi ezt a serpenyős dolgot, mindent belepakol, és hordozza fel-alá, a palacsintát pedig már most feldobja. A játék csomagolása tűzhelyként használható, ez az ötlet nekem különösen tetszett! 

Lelőhely: ninojatek.hu

pandarte15.jpg

pandarte16.jpg

Táblajáték - gyorsan! (6-7 éves kortól)

Imádom a Marbushka szépséges játékait, ez a táblajáték pedig különösen tetszik! „Minden város tele van fura figurákkal, akik néha furcsa helyekre utaznak. Taxisként te tudod meg elsőként, hogy ki hova készül. Előfordul, hogy a nyomozó jósnőhöz megy, vagy a bíró az állatkertbe látogat. A te szempontodból mindegy is, mert az útra kell figyelned. Ha ismered a mellékutcákat, te leszel a legjobb taxisofőr, aki elsőként gyűjti össze a napi bevételt, bármilyen kalandos is legyen az út. "

Lelőhely: marbushka.com

pandarte17.jpg

pandarte18.jpg

Programozható robot a kis mérnököknek (7 éves kortól)

Az mbotokat nyílt forráskódú arduino rendszer vezérli, amit könnyen programozhatunk, tablet, vagy laptop segítségével. Az mbotok egyszerűen átszerelhetők a különböző motorok, kijelzők és érzékelők felhasználásával, így csak a gyerekünk fantáziája szab határt, hogy mivé alakítja át kedvenc robotját. Ehhez a játékhoz programozó workshopokat is szoktak tartani! 

Lelőhely: Budapest School Shop

pandarte19.jpg

pandarte20.jpg

Címkék:játék család gyerek online kisgyerek karácsony gyerekek ajándék bankkártya Vásárlás