2017.12.20 16:43:04 ShoppingGuy

Környezetkímélő ünnepek

Az ünnep a háláról is szól. Hálásnak lenni azért, amink van. És ebbe beletartozik az is, hogy van ivóvizünk, van ennivalónk, van világításunk és még oly sok mindenünk. A kérdés az, hogy mennyire vagyunk hálásak a környezetnek és bolygónknak mindezért a csodáért? Figyelünk-e eléggé saját ökológiai lábnyomunkra? 

kornyezet1.jpg

A Nesze!szer blog összeszedte neked azokat az alternatív lehetőségeket, amik segítenek abban, hogy az ünnepekkor se feledkezz meg a környezetvédelemről és ne csak a fa, de maga a karácsony is igazán zöld legyen! És ami a legjobb: mindet otthon, kényelmesen, online fizetéssel intézheted!

kornyezet2.jpg

Csomagolópapír és karácsonyfadísz

Mi az, amiből a legtöbbet dobsz a szemétbe a karácsony alkalmával? Igen, a csomagolópapír. És mi lenne, ha olyat vennél, ami eleve újrahasznosított és ezzel megkíméled a környezetet az újabb fakivágásoktól? A Redheads Design-t két olyan hölgy hozta létre, akik tudják: felelősek vagyunk a környezetünkért, így minden termékük e filozófia alapján készül. A pólóik tiszta pamutból vannak, a grafikák bőrbarát szitafestékkel készülnek, a karácsonyfadíszeik olyan fából vannak, amelyek gyakorlatilag máshol hulladéknak számítanának. Csomagolópapírokat is készítenek és matricákat is, amivel egyedivé teheted az ajándékokat. Ráadásul képeslapot is kaphatsz tőlük tündéri rajzokkal, mert Zsófi grafikusként végzett a MOME-n, Szilvi pedig a nemzetközi tapasztalatokat hozza a közösbe.  Azt említettük már, hogy az üdvözlőlapjaik mind olyanok, amelyek elkészítése során nem keletkezik hulladék? Olyan cég a Redheads, amire már sokan felfigyeltek itthon, nem véletlenül. Letisztult, de mégis fantáziadús minden kis dolguk, tele jó energiával. 

annie-spratt-52105.jpg

Karácsonyfa

Az ünnep klasszikus szimbóluma: a fa. Ebben általában igen konzervatívak vagyunk, pedig rengeteg környezetkímélő megoldást találsz már a piacon. Talán a legdrasztikusabb a műfenyő, ami ugyan 100%-osan fakivágás-mentes, de legalább 10 évig kell használnod, hogy környezeti szempontból megérje ezt választani. A Dekortrend oldalán rengeteg típusú műfenyőből válogathatsz, a klasszikus zöldtől a polgárpukkasztó rózsaszínig. Azoknak is van környezetkímélő tippünk, akik ragaszkodnak a valódi, illatos fenyőhöz. A Kantaa egy fenyőfa-házhozszállítással foglalkozó cég, akik kibocsátásmentesen, kerékpárral szállítják a küszöbödig a kiválasztott örökzöldet. Ráadásul, ha nem tetszik, ki is cserélik neked! Az Oázis kertészet is szuper lehetőségeket kínál az öko-tudatos ünnepekhez: a náluk vásárolt fákat karácsony után visszaviheted, amiért cserébe egy kuponnal ajándékoznak meg. Sőt, kölcsönözheted is a fenyőt, gyökerestül. A méretet és típust te választhatod, amiért csupán a bérleti díjat kell kifizetned, akár bankkártyáddal is. Az ünnepek után a kölcsönzött örökzöld pedig visszakerül az anyaföldbe.

kornyezet4.jpg

Ajándékok

A karácsonyfa már megvan, de mi kerüljön alá? Egy újabb felesleges ajándék, amit lóhalálában vettél a karácsonyi vásárban, vagy valami olyasmi, amiben szeretet és odafigyelés is van? Mi az utóbbira szavazunk és az olyan környezetkímélő ajándékokra, amelyek hulladékmentesen készülnek, azaz előállításukkal nem terheljük újabb és újabb szeméttel a bolygónkat. Létezik egy oldal, ahol pontosan ilyen ajándékokat találsz. A borotvapamacstól a fa szappantartóig, a popcorn-pattogtatótól a kotyogós kávéfőzőig mindenkinek találsz itt hasznos és nem utolsó sorban környezetbarát ajándékot!

kornyezet5.jpg

Textilek

A Printa régi nagy kedvencünk, ők textilben utaznak. Hátizsák, pólók, konyharuhák és terítők, akár a karácsonyi asztalra is. De találsz náluk egyéb lakberendezési tárgyakat, sőt, gyerekruhákat is. Minden termékük öko-barát, környezettudatosan készített és etikus kereskedelemből származik. Ajándéknak is kiválóak, de az ünnepi otthont is díszítheted velük. Kattints a kínálatukért ide

kornyezet6.jpg

Ünnepi outfit

Tudtad, hogy egy ruha előállítása sokszor milyen következményekkel jár? Elég, ha csak a munkakörülményeket és a környezetszennyező gyártási eljárásokat megvizsgáljuk. Ha öko-tudatos életmódra törekszel, a Kamorka ruháit imádni fogod! Minden darabjuk egyedi és kézzel készített, előállításuk pedig organikusan és vegyszermentesen zajlik. Női ruhákat és gyerek cuccokat is kapsz náluk. Semmi fast fashion, ezek a pólók, nadrágok, és kabátok hosszúidőre a társaid lesznek, és nem jönnek majd veled szembe az utcán, az biztos. Minőség és menőség egyszerre! Itt találod őket.

Címkék:család kultúra online karácsony webshop bankkártya tudatosság dekoráció hellókarácsony Karácsony Vásárlás