2017.10.20 10:15:00 ShoppingGuy

5 tuti kirándulóhely az őszre

Ugye, te sem mondasz le az aktív pihenésről, amint hűvösebbre fordul az idő és lehullnak a levelek? Az ősz nem a legnépszerűbb évszak, pedig számos csodát rejt magában: a természet változása, a levelek csodás színei, az őszi napfény melege. Használd ki a még napos októberi hétvégéket a kikapcsolódásra, és kirándulj a friss levegőn!

kirandulas.jpg

A hideg idő érkezésével hajlamosabbak vagyunk a hétvégéket otthon tölteni és egy jó könyvvel bekuckózni. Ez szuper program, de a szabadban töltött órákat nem pótolhatja. Az egy-két napos kirándulások különösebb előkészületet nem igényelnek, elég csak a legfontosabbakat bepakolnod: innivaló, esőkabát és egy mobil, ami a tájékozódásban is segít, meg abban is, hogy a kirándulás után ebédeljetek egy jót. Töltekezz fel a téli hónapokra napfénnyel ezen az 5 csodás és könnyen megközelíthető kirándulóhelyen.

  1. Cseszneki vár

A 13. században épült vár vadregényes romjai Budapesttől nagyjából másfél órára találhatók, Csesznek község határában. A Bakony egyik kőszirtjén álló várromból megcsodálhatod az impozáns kilátást a dimbes-dombos környékre és bejárhatod a hatalmas kőfalakat. A várat egész évben, akár a kutyáddal is látogathatod, kérésre pedig vezetést is igényelhetsz.

  1. Alcsútdobozi Arborétum

A Fejér megyei kirándulóhely a természetkedvelők népszerű úti célja. Az egykori kastélypark ma több mint 40 hektáron várja a látogatókat egész évben, egyedi, 540 fajból álló fás növénygyűjteménnyel. Budapestről mindössze 45 perc alatt leérsz autóval, busszal pedig baracskai átszállással juthatsz el Alcsútdobozra. Járd be a parkot és fedezd fel a titkait, igazi természetközeli kikapcsolódásban lesz részed!

  1. Veszprém

A Balaton-felvidéki város sincs messze a fővárostól, autóval vagy vonattal nagyjából másfél óra alatt megközelíthető. Sétálj egy nagyot a belvárosban, fotózd le a Hősök Kapuját, menj fel a Tűztorony kilátójába, vagy járd be a különleges fekvésű állatkertet. Ha itt töltenéd az estét is, nézd meg, mit játszanak aznap este a Petőfi Színházban.

  1. Zebegény

A meseszép Dunakanyarban található Zebegény városa, ami másfél órányi izgalmas autóútra van a fővárostól. A Duna-parton feltétlenül sétálj egy nagyot és gyönyörködj a tájban, ha pedig aktívabb testmozgásra vágysz, mászd meg a Kálvária-dombot. Kerékpárral is érkezhetsz, Budapestről végig kiépített bicikliút garantálja a biztos tekerést.

  1. János-hegy, Erzsébet-kilátó

Ha a fővároson belül maradnál, akkor is találsz bőven kirándulóhelyet magadnak. Az egyik legnépszerűbb úticél Budapest legmagasabb pontja és a rajta álló Erzsébet-kilátó, ahonnan tiszta időben akár 80 kilométerre is elláthatsz. A Széll Kálmán térről busszal pikk-pakk fent vagy, az extra kalandhoz pedig ki ne hagyd a Libegőt!

Címkék:család gyerek utazás mobiltelefon ősz kirándulás mobilfizetés Vásárlás