2017.07.12 10:53:00 ShoppingGuy

Így újítsd fel a lakásodat a kedvenc foteledből: rendelj mindent online!

Felújítás? Csakis nyáron! Ha pedig felújítás, akkor annyi a kényelemnek. De hogy mégis minél kíméletesebb legyen ez a procedúra, a Dühös Mókus hozott pár tippet és ötletet.

felujitas2.jpg

Faló vagyok. Megrögzött lakbermagazin-faló és blogböngésző. Imádok a Pinteresten órákig nézelődni és ha nem túl ciki vagy tuti nem bukok le, simán belesek az utcáról is egy-egy lakásba, hogy lássam, másnál milyen az enteriőr. Kicsit beteg? Lehet, de én élvezem!

Régebben gyakran jártam az üzletek sorait is, azonban egyre kevésbé tartok igényt arra, hogy mindent megtapogassak vagy kipróbálhassak. Ennek két oka van:

  1. Az interneten való vásárlás és a visszaküldés lehetősége megadja azt a biztonságot, hogy nincs mitől félnem, ha mégsem tetszik a termék.
  2. Hihetetlen kényelmes áfonyát majszolva, a kanapéról kinézni a tapétát vagy padlót és egy egyszerű online, bankkártyás fizetéssel letudni a megrendelést.

Imádom.

Hol böngésszek, ha felújítást tervezek?

Cseles kérdés, hiszen az inspirációs weboldalak száma végtelen, azonban szívem legnagyobb bánatára attól még nem lesz új függönyöm, ha ránézek egy pillangómintás organzára a kedvenc dizájnbloggerem oldalán. Viszont szinte már mindent meg tudok rendelni online, de tényleg mindent. Rengeteg hazai lakberáruház létezik, de a hazai oldalak mellett a külföldi oldalakat is érdemes nézni. Van, amit biztosan nem rendelnék kintről (pl. falfesték), viszont szuper kiegészítőket és egyedi anyagokat lehet a neten találni.

Így tapétázzunk online!

3.png

Szeretjük az IKEA-t, de ha nem tucattapétára vágysz, akkor bővítsd a kört és bátran nézz körül pl. az én egyik kedvenc lelőhelyemen. Wallpaper from the 70s névre hallgatnak, de ne ijedj meg! A romantikus vagy talán csicsásnak is mondható tapéták mellett megtalálod náluk a legmodernebb minimál betondizájnt is, szóval biztos, hogy ott van köztük a neked való is.

1.png

Ahogy pl. varázslatos textiltapéta is van a kínálatukban. Hallottál már róla? Szenzációs lehet a tapintása is, úgyhogy lehet, hogy rendelek is egy kis mintát. Merthogy náluk azt is lehet. Igaz, 1-2 ezer forint szállítással egy A4-es darab, de legalább biztos lehetek benne, hogy utána az egész szoba beborítása is pont olyan finom lesz, amilyennek képzeltem. Szerintem megéri.

Természetesen mindent megtalálsz náluk, amit elvárhatsz egy szuper webáruháztól, így vannak jó tanácsok tapétaválasztáshoz és folyamatosan kalkulálja az árakat annak megfelelően, ahogy beraksz vagy kiveszel valamit a kosárból (ezt egy áruházban senki nem számolja neked), és persze, hogy ügyes marketingessel a háttérben, egyből tapétaragasztót is fog neked ajánlani, mielőtt megadnád a kártyád adatait. Ügyes!

Ha parkettázni vagy kövezni akarsz, csak itthonról rendelj!

Van, amit egyszerűen sehogy sem éri meg kintről rendelni, mert (jelen esetben is) pl. a súly miatt annyira magas lesz a szállítási költség, hogy azt már tényleg csak akkor vállalja be az ember, ha az igaz szerelmét találja meg külföldön és nem bírja a távkapcsolatot és mindenképp a saját hálójában akarja az illetőt. Mármint a parkettát. Például.

Szerencsére sok-sok webáruház nyújt online vásárlási lehetőséget, így pl. a Praktikernél vagy a Bauhausban is tudunk bankkártyával fizetni, ha épp nincs egy a közelben és inkább neten rendelnénk meg.

Itthoni kedvencem a Dr. Padló webáruház, ahol egy erezett famintás parkettába szerettem bele, de ez még változhat. Imádom náluk a vízálló padlóburkolatokat is, amire nálunk ugyan nincs szükség, de bohókás háziállatok vagy szeleburdi kisgyerekek mellett igazán jó választás lehet, de számolj vele, hogy nem olcsó mulatság.

4.png

Amiért külön szerethetőek, hogy ők is sok-sok hasznos infóval látnak el, mielőtt választanánk és a vásárlás után is fogják a kezünket, így pl. a parketta lerakásához is kapunk tájékoztatást.

5.png

Elő az ecsetekkel és festőhengerekkel! Fessünk online!

Talán ezzel kellett volna kezdenem, hiszen minden felújítás alfája és omegája a falfestés, ugyebár?!

A falfesték megrendeléséből nem csinálunk nagy ügyet, mert, ha egyedi színt szeretnénk, úgyis bárhol kikevernek nekünk már olyan színt is akár, ami nem is létezik.

Mégis, ha már online rendelünk, akkor pl. rendeljünk egy olyan webáruházból, ahol megfelelő választék van, különleges anyagokat is találunk és még a nevük is cuki: a festékes. Persze, hogy van náluk penészálló és mosható falfesték is, de ami igazán értékelendő, hogy blogot vezetnek, amin le is írják, hogy mit miért és hogyan… Sőt, még gyerekszoba-festési inspirációkkal is szolgálnak. Ami számomra újdonság volt, az a dörzsálló festék, ami nagyobb igénybevétel vagy pl. otthoni fallabdázás esetén jól jöhet! És hát persze, hogy mosható. Alap.

7.png

Ha pedig van kisgyerek -vagy művészi lelkületű felnőtt- is a családban, kipróbálhatjátok a divatos táblafestéket is. Nem borítanám be vele az egész szobát, de egy kisebb falfelületen még jól is nézne ki és szerintem mindenki élvezné. Én mindenképp.

6.png

Te is kedvet kaptál az online böngészéshez? Csodálkoznék, ha nem ragadtál volna ott valamelyik fent ajánlott oldalon, de ha mégsem és eljutottál idáig is az olvasásban, akkor köszönöm, hogy velem tartottál az online inspirációs körutamon. Nem titkolt célom volt, hogy megmutassam, mennyire jó böngészve vásárolni, úgyhogy legyünk barátok, és ha felújítást tervezel, rendelj te is kényelmesen, bankkártyával!

Címkék:online lakás spórolás lakberendezés lakásfelújítás Vásárlás