2016.08.24 12:30:00 ShoppingGuy

Az Időtetrisz ajánlja: családi nap az év bármelyik napjára

Családos vagy? Szeretnél kimozdulni a gyerekekkel még a vakáció alatt? Akkor olvasd el az Időtetrisz blog vendégposztját!

Gyerekek, munka, tanulás, szabadidő, szórakozás... Jó lenne, ha mindezek elegye egyensúlyban, élvezhető arányban simulna mindennapjainkba. Most egy olyan ajánló következik, amelynek célja, hogy ha végre akad egy szabad napunk, amit a családdal tudunk tölteni, akkor a keresgéléssel minél kevesebb időt kelljen foglalkozni.

csaladi.jpg

Az időtetriszezés része a tervezés, az időspórolás, ezért is tetszett nagyon a MasterCard kérdése: megoldható-e egy teljes családi nap szervezése online vásárlással? Az eredmény ebben az esetben közel 100% lett, mert majdnem mindenhol előre tudunk vásárolni, ezzel is elkerülve a sorban várakozást. Ahol nem, persze ott is lehet helyben kártyával fizetni.

Ezeket a programok úgy álltak össze, hogy lehetőleg már 5 éves kortól működőképes legyen és a nagyobbaknak illetve a felnőtteknek is egyaránt élményt adjon, hogy más-más szinten, mégis mindenki jól szórakozzon, legyen benne játék, kultúra, izgalom, természet és esetleg némi utazás is. Az egyszerűség kedvéért mindenhol lehet kártyával is fizetni s néhány érdemes is előre megvásárolni a jegyeket (ez elég sok bosszúságtól óvhat meg minket).

Manapság nemcsak online logikai játékokban és a klasszikus Miss Marple történetek elemzésével élhetjük ki a talányok megfejtése iránti olthatatlan vágyunkat, hanem az ún. szabadulós szobákban is, ahol egy konkrét helyről csak több logikai és egyéb feladatokat megoldva fogunk tudni kijutni a helyiségből. Az újlipótvárosi Mindcrime-ban 2-5 fős csapatokat várnak, így akár családilag is összetehetjük a tudást, a problémamegoldó-képességet, az izgalom garantált. Jegyárak és információ itt található.

Ha egyéb csodákra vágyunk, mint például 9D-s(!) mozira vagy kicsit kalandoznánk az illúziók világában, ideális hely a Csodák Palotája Playbar a III. kerületi Új Udvarban. Az illúzió sokféle megközelítésben előkerül, például mint művészeti eszköz, de a matematika felől is, talán érdekesebb lesz a tantárgy ennek hatására... A 9D-s moziban hang- és illathatások, különféle mozgások és még vízpermet is fokozza a meglehetősen különleges élményt. A különböző programokra, kiállításokra külön-külön vásárolhatunk jegyet, online is.

Ugyanitt található a város legkülönlegesebb filmszínháza, az Ágymozi, ami tényleg azt tudja, amit titkon talán sokan vártunk: gigantikus ágyakból nézhetjük szélesvásznon az aktuális filmeket, köztük persze rajzfilmeket is. Érdemes előre jegyet vásárolni, itt. Családi jegy is kapható, négy fő kap így egy saját ágyat.

Családbarát étterem a közelben, a szintén III. kerületben található Pastrami Étteremben nemcsak gyereksarok várja az ebéd előtt/után játszani vágyó gyerekeket, de ilyen gondosan felszerelt mosdót is igen ritkán találni. Egyébként reggelizni, szendvicsezni is van lehetőség, a választékban pedig mindig található olyan étel, ami a kicsik kényes ízlésének is megfelel, ami nincs - számukra legalábbis - túlgondolva. Isteni, vasárnapi húslevesen át burgerek, tészták, pizzák, klasszikus ételek és mennyei desszertek. Halat imádóknak pedig a Nemo Fish & Chips lesz a befutó, természetesen kapható a klasszikus fish&chips, halas burgerek, gyerekmenü is akad valamint a berendezés különlegessége illetve egy kupac játék teszi családbaráttá ezt a Lövőház utcában taláható kicsi éttermet.

Magyar Természettudományi Múzeum állandó kiállítása olyan gazdag, hogy a sokadik látogatás alkalmával is találkozunk új információkkal, az pedig a hab a tortán, hogy az egész kicsik részére sok-sok interaktív, egyszerű játék is akad . A 2 tonnás (!) bálnacsontváz, a magyarországi dinoszauruszokat bemutató részen leletek, testrekonstrukciók a régészet, a dinók iránt vonzódó gyerekek paradicsoma, de igen gazdag az ásványokat bemutató anyag is a maga 460 féle példányával, ugyanilyen csodás és sokáig elnézegetős program a korallzátonyok élővilágát bemutató állandó kiállítás is, a 13.000 liter vízben halak és korallok tömkelegével. Ha még több élő, vízi állatot szeretnénk megnézni, irány a Tropicarium ahová vonattal is egészen egyszerűen ki lehet jutni a Déliből (és tudtátok, hogy az online vásárolt és nyomtatott vonatjegyre kedvezmény jár?), ahol az igen elszánt és bátor búvárok ma már cápás merülésben is részt vehetnek. Az egészen elképesztő földtől plafonig akvárium és a benne élők látványa csodálatos élmény, télen-nyáron ideális családi szórakozás.

Jó szórakozást!

sugarcandy

Advertisement

Címkék:család gyerek program online Vásárlás