2016.08.22 10:44:00 ShoppingGuy

Használt ruhát a netről? Naná!

Ruhát netről rendelni jó dolog, plusz időkímélő megoldás, ebben talán nincs vita. De van olyan helyzet, amikor nincs keret arra, hogy a különféle márkák oldaláról vásároljuk meg az új darabokat, még akkor sem, ha azok akciósak és jóárasítva vannak. És persze az is előfordulhat, hogy más megfontolásból nem akar magának nullkilométeres ruhákat rendelni.

hasznaltruha.jpg

Erre is van megoldás! Merthogy nem egy használtruha kereskedés működtet webshopot. Így akár azért vagy használtruha párti, mert védeni szeretnéd a környezeted, akár azért, mert anyagilag így jössz ki a leggazdaságosabban, akár azért, mert imádod a vadászat izgalmát, neked is van helyed az online shoppingolás szerelemesei között.

Vegyük például a RuhaÖzön oldalát. Lehet, hogy első blikkre az oldal designja kissé idejétmúltnak tűnhet, de használhatóságában kiemelkedő és a szombathelyi székhelyű cég mindenkire gondol kínálatával: női, férfi és gyerekruhákkal is foglalkoznak, méghozzá brutálisan széles választékban. A válogatás elképesztően kényelmes náluk: kiválasztod, melyik kategória érdekel, aztán azon belül szűkítheted a keresést ruhatípus, méret, sőt konkrét méretek megadása szerint is. Ezen kívül átböngészheted a kínálatot még szín, gyártó és a ruhák állapota szerint is.

ruhaozon.jpg

A ruhák egyenként, babán vannak befotózva, így reális képet kapsz arról, hogy néz ki majd, ha megrendeled. Ráadásul általában minden ruháról több kép is készül – legalább elöl- és hátulnézetből -, melyekbe még alaposan bele is zoomolhatsz. A használt ruhák mellett vannak új, outlet darabok is, és gyakran ki lehet fogni egészen durván márkás darabokat is!

Ha megnyitod egy ruhadarab adatlapját, nagyon korrekt leírást találsz gyártóval, minőségi állapottal, és nemcsak a beleírt, de a centiméterre lemért méretekkel is. Ha megtetszik valami, két lehetőséged is van: az egyik, hogy beteszed a kosárba, így senki nem nyúlhatja le előled, és még te is meggondolhatod magad, 24 óráig ugyanis bármikor törölheted a terméket a kosaradból. A másik, hogy kedvencnek jelölöd, ami azt jelenti, hogy később is könnyen vissza tudod keresni, de fel kell készülnöd rá, hogy ha olyan akad rá az oldalra, akinek a tiédhez hasonló az ízlése, simán elcsaklizhatja előled.

Ha egy ruha megvásárlása mellett döntesz, van lehetőséged a halasztott vásárlásra, vagyis foglalásra. Ilyenkor maximum 20 terméket tarthatsz a kosaradban 10 napig, anélkül, hogy még kifizetnéd vagy más elhappolhatná előled. A tervezett rendelés funkció használatánál mégis azt javasoljuk, hogy alaposan gondold át a vásárlásod, és ha lehet, csak olyan terméket foglalj le vele, amit biztosan szeretnél később megrendelni.

Szállítási módokban is nagyon rugalmasak, 13 ezer forint felett pedig még díjat sem kell fizetni érte. Ja, és persze, hogy bankkártyával is ki tudod fizetni a kiválasztott cuccokat! Összességében, személyes tapasztalataink alapján egy nagyon korrekt, abszolút vevőközpontú felfogással kereskedő áll az oldal mögött, a ruhák minősége pont olyan, mint ahogy leírják, sőt, a csomag felbontása után általában kellemes meglepetéssel szemrevételezzük, hogy még szebbek, mint a képeken, a méretezéssel az eddigi rendeléseink során nem volt nagyobb gond, ha mégis, akkor pedig elképesztő rugalmassággal álltak hozzá a reklamációhoz. Bátran ajánljuk mindenkinek kipróbálásra.

De nem ők az egyedüli használtruha kereskedők a neten. A Ruhafalva.hu oldalon kifejezetten gyerekruhákra specializálódtak eleinte (0-16 éves korig), mostanra viszont bővült a kínálat cipőkkel és felnőtt méretű ruhákkal is – utóbbiakból nem túl széles a kínálat sajnos, de legalább van. Az előzőnél jóval tetszetősebb designnal rendelkező oldalon a ruhák ismét külön-külön befotózva kelletik magukat, igaz, itt nem babán feszülnek, csak ki vannak szépen terítve. Mondjuk, ez érthető is, ha azt vesszük, hogy 56-os mérettől egészen 170-es méretig tart a kínálat. Bár eleinte csak és kizárólag használt gyerekruhákkal foglalkoztak, mára már sok új, egyébként Magyarországon ritkán kapható márka ruháit kínálják.

ruhafalva.jpg

A minőségre itt sem lehet panasz, tapasztalat alapján a csomagból előkerülő darabok még szebbek, mint a képeken, és nekünk eddig egy sem volt rosszabb állapotban, mint amit állítottak róla az adott ruha adatlapján. Amelyen egyébként a méret, gyártó és a minőség mellett centivel lemérve is megadják a főbb méreteket. Cipők esetében pedig a belső talphosszt is – így könnyebb a külföldi méretekből megfelelő méretet vásárolni -, amit otthon a gyerek lábán, de inkább a cipőjébe helyezett szívószállal könnyedén leellenőrizhetsz.

Itt is van lehetőséged foglalni, vagyis késleltetett rendelést leadni. A maximális foglalási idő itt két hét – az első ruha foglalásától számítva -, és itt is megvan a lehetőséged arra, hogy 24 órán belül törölj valamit a kosaradból, ha meggondoltad magad. A szállításban itt is többféle opció közül választhatsz és 15 000 forint feletti vásárlásodat ingyen viszik házhoz. Fizetés? Naná, hogy van bankkártyás opció is, de itt már a Simple alkalmazáson keresztül is intézheted a vásárlást.

Összegezve: a Ruhafalva.hu nem véletlenül kapta meg többször is Az Ország Boltja és az Év Internetes Kereskedője díjakat.

Mindkét oldalon működik törzsvásárlói program is, vagyis vásárlásaid értéke után – gondosan jelezve – hűségpontokat gyűjthetsz, melyeket az oldalak szabályozásának megfelelően válthatsz be későbbi vásárlásaid során. A két webshopnak természetesen Facebook oldaluk is van, ahová azért érdemes csatlakozni, mert így elsőként értesülhetsz az új feltöltésekről – és így biztosan nem maradsz le a legtutibb darabokról.

Advertisement

Címkék:online divat ruha használt ruha Vásárlás