2015.12.16 08:00:00 Karácsony Miklós

Okos ajándékot a gyerkőcnek játék helyett

kep_15-008.jpg

Fogyasztói társadalomban élünk, ahol karácsony idején a vásárlási láz, és a játékok tengere elborítja az óvatlanabbakat. Milyen ötletek közül választhat az, aki játék helyett valami okosabb, praktikusabb, mégis értékes ajándékkal szeretné meglepni a család legkisebbjét? Összeszedtük a legkézenfekvőbb tippeket és beszerzési forrásaikat, ahol gyorsan és kényelmesen fizethet bankkártyájával.

A karácsony több mint egy ünnep a sok közül, többet kell, hogy jelentsen az ajándékok cseréjénél. Ez az az ünnep, amikor együtt vagyunk, egymásra figyelünk, ténylegesen jelen vagyunk. A kisgyermekes családokban egy idő után elérkezik az a pillanat, amikor már nem fér el a gyerekszobában több játék, sőt a kisgyerek szinte már nem is játszik a sok összegyűlt tárggyal, hiszen számba se tudja venni őket. Már rég elmúlt az a világ, amikor éveket kellett gyerekként várni az áhított Barbie babára, vagy a távirányítós szuper autóra. Mostanság a gyerekek, és a kisbabák minden fejlesztő, hangot adó, akár angolul is beszélő játékot megkaphatnak, és talán meg is kapnak. Nincs idejük és lehetőségük vágyakozni, várakozni, és talán örülni sem nagyon. Éppen ezért fontos, hogy megtanítsuk nekik értékelni az olyan ajándékokat is, melyek az egészségüket, kényelmüket szolgálják, vagy éppen azokat, melyek nem köthetőek tárgyakhoz.

Elektromos fogkefét a vidám fogmosásért

A kis fogak megjelenésétől kezdve szükséges azok megfelelő tisztítása. Kezdetben egy tiszta, nedves textil pelenka csücskével finoman áttörölhetjük az ínyt, és a kibújó fogakat, de később fogkefére van szükség. A tejfogak előkészítik a maradó fogak helyét az ínyben, tehát egészségük hatással lehet a végső fogakra is. Klassz ajándék lehet az elektromos fogkefe, mellyel egyrészt könnyű megtanulni fogat mosni, másrészt hatékonyabb a tisztítás. Sőt, az unalmas sikálás igazi élménnyé is változhat egy izgalmas elektromos fogkefével: akár olyat is beszerezhetünk, amelyik zenél, vagy amelynek markolatát a kedvenc mesehős díszíti. Kis fejénél fogva könnyedén becsúszik a száj hátsó szegleteibe, és eléri a leghátsó kis fogacskákat is. Fogkrémet elég két éves kortól használni, illetve amikor már biztonsággal ki is tudja azt köpni a kisgyermek, és nem nyeli le.

Egészséges nass

Minden kisgyerek szereti az édes rágcsálnivalókat. Az egészségtelen, cukros, adalékanyagokkal teli nasik helyett érdemes természetes, gyümölcsökből vagy magvakból készült csemegékkel kínálni őket. Akár egzotikus ízekkel is próbálkozhatunk - mint amilyen a gránátalma, a licsi, karambola, pekándió, a makadámdió, a pisztácia vagy a datolya. Nagyobb eséllyel lesznek vevők az újdonságokra, ha ötletes, saját kezűleg készített csomagolásba  rejtjük őket, és kóstolgatás közben mesélünk azokról a távoli vidékekről, ahonnan érkeztek.  Vigyázat, a magokat, diót, mogyorót csak az öt évnél idősebb gyerekeknek kínáljuk, a félrenyelés kockázata miatt!

Élménydoboz

Ez egy csodás kis ajándék: papírdarabkákra közös élményeket ígérő programokat írunk, és pompás kis dobozba rejtjük őket. A kicsi, ha épp unatkozna, húzhat egy élményt, melyek közt olyan tevékenységek szerepelhetnek mint a színezés anyával, kirándulás apával, mozi, bábszínház, süti sütés vagy éppen bringázás. Ha emellett az ajándék mellett döntünk, a karácsony múltával se feledkezzünk meg ígéreteinkről, és váltsuk azokat be a megbeszélt időpontokban.

Akár nassolnivalót, akár elektromos fogkefét szeretnénk vásárolni, érdemes olyan webáruházat keresni, ahol kényelmesen, a fotelban ülve rendelhetjük meg őket, majd bankkártyával fizetni is tudunk azon nyomban. Ilyen a Tesco, a Groby és a Mediamarkt.

Címkék:kisgyerek ajándék