2018.02.11 10:08:31 ShoppingGuy

6 színházi előadás, amire érdemes jegyet váltanod!

Szívesen csinálnál idén tavasszal kulturális programot? A budapesti színházak változatos szórakozási és kikapcsolódási lehetőségeket nyújtanak, darabok rendkívül széles skálájából válogathatsz kedved szerint. Ezekből mutatunk most neked néhányat.

szinhaz.jpg

A színház mindig jó választás! Az ügyesebbek last minute jegyekre is lecsaphatnak, de érdemes időben tájékozódni a műsort és a bemutatókat illetően, hiszen gyorsan elfogynak a jegyek a népszerűbb darabokra. Ha pedig sikerült kiválasztani a neked tetsző előadást, a jegyeket gyorsan és kényelmesen megveheted otthonról is.

  1. Portugál – Katona József Színház

Ha még nem láttad a Portugált, feltétlenül pótold! Elképesztően vicces és mégis okos komédia azoknak, akik a minőségi nevettetést szeretik. Igazi közönség kedvenc darab, amit hosszú évek óta játszik a Katona és számos magyar színház töretlen sikerrel. Siess, mert a jegyek mindig hamar elfogynak!

  1. Richárd – Radnóti Színház

Shakespeare klasszikus királydrámája, ami nem éppen a könnyebben emészthető darabok közé tartozik. A szereposztás és a Radnótitól megszokott minőségű színház biztos garancia arra, hogy nem távoztok majd „üres kézzel” a nézőtérről. Idősebb kamaszt nyugodtan elvihetsz az előadásra, pláne, ha éppen ez a tananyag a suliban.

  1. Szegedi Kortárs Balett: Don Juan/A négy évszak – MÜPA

A Szegedi Kortárs Balett darabjaiban sosem csalódtunk még, a tánc és a mondanivaló náluk kéz a kézben jár. Budapestre csak néhányszor jönnek egy évben, de egy vidéki városban is elcsípheted őket. A klasszikus zene és a kortárs balett kedvelőin kívül bátran ajánljuk a látványos színpadi megoldások rajongóinak is.

  1. Egy éj a paradicsomban – Vígszínház

Felhőtlen nevetést és szórakozást ígér a Vígszínház darabja, amiben a csillogó felszín alatt megbújik az emberi élet minden kínja és nehézsége is. Garantált kikapcsolódás egy leheletnyi (ön)iróniával a Vígszínház kiváló színészeinek közvetítésével.

  1. Tartuffe – Örkény Színház

Moliére egyik legismertebb és legszórakoztatóbb drámája mindig tud valami újat mutatni, egyszerre szórakoztat és játékosan moralizál, mindezt könnyen befogadható formában. Az Örkény színészgárdája eddig sem okozott csalódást, egy ekkora klasszikust pedig nehéz elrontani.

  1. A vágy villamosa – Erkel Színház

Kifejezetten felnőtteknek szóló darab. Tenessee Williams legsikeresebb drámáját táncjáték formájában dolgozza újra az előadás, a modern balett eszközeivel mesélve el a történetet. A dráma eredeti helyszínére és idejébe, a 40-es évek New Orleans-ába repíti a nézőt, sokszínű zenei-és táncmotívumaival igazán unikális élményt ígér.

Címkék:kultúra színház online bankkártya Vásárlás