2018.01.12 14:14:39 ShoppingGuy

Főznél valami különlegeset? Innen szerezd be az alapanyagokat!

Különleges gasztroboltokból nincs hiány a fővárosban, mégis sokak számára ismeretlenek ezek a sokszor eldugott kis üzletek. Pedig nem csak ritka vagy itthon nem kapható termékekkel várnak, de egy egzotikusabb fogáshoz is megtalálhatod náluk a szükséges alapanyagokat. Összeszedtünk neked néhány ilyen budapesti üzletet, hogy ne kelljen sokat bajlódnod a bevásárlással!

gasztro.jpg

Ha mindig ugyanazt a néhány, jól bejáratott receptet ismételgeted hétről hétre, biztosan eszedbe jutott már, hogy belevágj valamilyen különlegesebb fogás elkészítésébe. Egzotikus ízek vagy más nemzetek kajái? Gyakran ott bukik el a projekt, hogy az alapanyagok nehezen vagy egyáltalán nem beszerezhetők.

Vagy csak te nem tudsz róla! Most bemutatunk néhány különleges delikáteszboltot, ahol biztosan megtalálod majd az egzotikusabb receptek hozzávalóit is és akár a mobiloddal is fizethetsz.

  1. Culinaris

Talán a legnépszerűbb és legismertebb delikátesz a fővárosban, nem véletlenül. Három boltjukkal és hatalmas választékkal várnak, főképp a brit szupermarketek favoritjait találod náluk. Különleges müzlik, kávék, teák és tartós élelmiszerek sokasága vár, de válogathatsz hűtőpultjukból is, például felvágottak, sajtok, friss gyümölcsök és zöldségek vagy halválasztékuk között. Webshopjukból akár házhoz is rendelhetsz, de szerintünk kár lenne kihagyni ezt a kulináris shopping-élményt!

  1. Ázsia Bt.

Megpróbálkoznál a konyhádban a kínai kifőzdék nagy kedvenceivel? Irány a Vámház körútón lévő ázsiai szupermarket, ahol 300 négyzetméteren válogathatsz a keleti konyha élelmiszereiből. Nem csak a szójaszósz-instantleves-wokfűszer tengelyen mozognak, tartós élelmiszertől kezdve a friss zöldáruig és a fagyasztott termékekig rendkívül sok mindent megtalálsz náluk.

  1. Kóser Piac

Az izraeli ízek szerelmesei imádni fogják ezt az üzletet, akik pedig ragaszkodnak a kóser előírásoknak megfelelő élelmiszerekhez, azok valószínűleg itt találják az ország legnagyobb ilyen termékkínálatát. Nagyrészt félkész, hűtött ételek között válogathatsz, de megtalálod náluk a sábesz tradicionális fogásainak, például a sóletnek vagy a maceszgombócnak az alapanyagait is.

  1. Culinaria Italia

Főzz most valami olaszosat úgy, ahogy az olaszok csinálják! A Mammut üzletközpontban lévő Culinaria Italiaban mindent megkapsz hozzá. Tartós élelmiszerek, alapanyagok, fűszerek, tészták, szószok és édességek várják, hogy hazavidd őket. Válogass több mint 1000 termékük közül, és varázsolj igazi mediterrán hangulatot a konyhába!

  1. Szép Kis India

Az indiai és egzotikus kultúrák színes-szagos tárháza! A belváros szívében, a Wesselényi utcában találod az üzletet, ahol a dél-kelet ázsiai, indiai, afrikai és dél-amerikai élelmiszerek széles kínálatából válogathatsz.  Ha az otthonodat is szeretnéd feldobni egy kis keleti varázslattal, innen füstölőket vagy gyertyát, ékszereket, bútorokat, ruhákat és dísztárgyakat is hazavihetsz magaddal.

  1. Szír Élelmiszerbolt

Szír élelmiszerbolt Budapesten? Naná. A 11. kerületi delikáteszben a közel-kelet ízeivel ismerkedhetsz, a termékek Szíriából, Törökországból és Libanonból érkeznek. A tulajdonos egy szír úriember, aki a saját maga által nevelt bárányokat hagyományos, iszlám vágással dolgozza fel. A friss húsok mellett alapélelmiszereket, rengeteg fűszert, olajos magvakat és persze keleti édességet is kapsz itt.

Címkék:mobil étel mobiltelefon alapanyag élelmiszer mobilfizetés Vásárlás