2017.12.29 10:57:00 ShoppingGuy

5 alkalmazás, amitől fittebb leszel, mint valaha

A különféle, letölthető fitnesz-alkalmazásokkal lassan tele van a mobilunk memóriája. Ezeknek a programoknak a legtöbbje sajnos kizárólag a kardió és aerob edzésekkel, illetve a különféle fogyókúrás tervekkel foglalkozik. Akad azonban néhány olyan alkalmazás is, ami segíthet felturbózni az edzéstervedet, és új ötletekkel is szolgálhat. Az alábbiakban ezeket mutatja be a Stíler blog neked.

fittujev.jpg

Az a baj a súlyzós edzésre lefejlesztett applikációkkal, hogy nehéz egy telefon segítségével meghatározni, mennyire hatékony az edzésed, és mennyire csinálod a feladatokat pontosan. Így maradnak a különböző fitnesz oldalak ajánlásai, vagy egyszerűen vakon elkezded letöltögetni az app-okat, hátha valamelyik pont jó és beválik. (Megjegyzem, hamar rá tud unni az ember...) Én lassan 8 éve edzek edzőteremben, százával fogyasztottam már el az ilyen applikációkat életem során és ez idő alatt találtam kifejezetten jókat is!

Íme, az én top 5 app-om, ami biztosan hasznodra válik jövőre, ha a 2018-as évet fittebben szeretnéd tölteni. Minden alkalmazást megvásárolhatsz bankkártyával online, iPhonra és Androidra is egyaránt. A párszázas befektetés pedig kifejezetten jó lehet számodra, ha tényleg komolyan gondolod, hogy januártól új életet kezdesz. 

iMuscle 2

Az egyik legjobb grafikával rendelkező alkalmazás, ami elsőre úgy tűnhet, mint egy 3D-s, virtuális plasztikai sebészeti oktató anyag. Nemcsak rétegesen tudod elkülöníteni a mély tartóizmokat a többitől, hanem minden izomcsoporthoz találsz legalább 20 olyan gyakorlatot, amit súllyal vagy bármilyen más eszközzel tudsz fejleszteni. Az applikációhoz tartozik egy professzionális étrendtáblázat és edzésterv is, függően attól, hogy milyen eredményt szeretnél elérni.

Stronglifts 5x5

Ez az applikáció az izomépítés egyik legegyszerűbb, mégis leghatásosabb módszerét, az 5x5 emelést mutatja be. Segít az egyes emelések és ismétlések nyomon követésében, így nem kell minden alkalommal azokat feljegyezned a kis noteszedbe. Sőt, a pihenőidődre is odafigyel. Izmaid növekedését a beépített fejlődés-kalkulátor követi nyomon, az edzéseidet pedig előre megtervezheted az alkalmazáshoz tartozó szuper intelligens naptár segítségével.

Iwod Pro

A CrossFit kedvelőinek ez az applikáció szinte kötelező! Az Iwod Pro több mint 1000 napi CrossFit edzéstípust ajánl fel, valamint ötvenezernél is több paleolit recepttel nyújt segítséget a diétádhoz, hogy a konyhában se tegyük tönkre azt, amit kínok közepette kiizzadunk az edzés során. Az applikáció magában foglal egy másik programot is, ami a TimersPro névre hallgat, és nemcsak a napi edzéseket méri, hanem számtalan videót is megnézhetsz, ami a különböző gyakorlatok helyes végrehajtását mutatja be. Az alkalmazáshoz tartozik egy CrossFit és Paleo oldalakat tartalmazó lista is, ahonnan számtalan információt és motivációt gyűjthetsz be könnyedén.

Fitness Point

Egy szuperokos edzésnapló, aminek segítségével könnyen összeállíthatod az edzéstervedet. Ez az applikáció több mint ezer gyakorlatot mutat be, minden egyes izomcsoport erősítésének esetében külön videó segít a helyes gyakorlat elvégzésében, amikkel magad is összeállíthatod a személyre szabott edzésterved. Ezenfelül naplót írhatsz minden egyes edzésedről, így nyomon tudod követni fejlődésed, sőt, még egy naptár is tartozik az alkalmazáshoz.
+1 tipp: Mérd meg magad centikben, hogy könnyebben nyomon tudd követni a fejlődésed! Az alkalmazásnak egy felhő alapú Pro verziója is a piacon van már, amiben stopper, és egy fejlődést mutató grafikon is található.

Bulk Up! / Protein Tracker

A Bulk Up! kifejezetten azoknak készült, akik növekedni, izmosodni szeretnének, ezért a három legfontosabb makrotápanyagra összpontosít: a fehérjére, a szénhidrátra és a zsírra. Természetesen itt is feljegyezheted a napi étkezésedet, és bármilyen tápanyagot is vittél be a szervezetedbe, a táblázat szemlélteti a napi fehérje, szénhidrát és zsírfogyasztásodat. Ez az alkalmazás egyelőre csak iOS-ra letölthető, de létezik egy nagyon hasonló a Google Play-re is, ami Protein Tracker néven fut.

Címkék:sport online egészség mobiltelefon applikáció Vásárlás