2017.12.06 09:38:00 ShoppingGuy

5 dolog, amire telefonáláson kívül érdemes használnod a mobilodat

Sokszor nem is gondolunk bele, hogy miért hívjuk okostelefonnak azt a kis kütyüt, ami gyakorlatilag a kezünkbe nőtt az utóbbi években. Pedig tényleg zseniális lehet, ha okosan használjuk! A Stíler blog megmutatja, hogyan!

mobiltelefon.jpg

Le sem tesszük, mindenhova visszük magunkkal, és amint pár szabad másodpercünk adódik, máris elmerülünk az okostelefonban. A szórakozáson, közösségi médián és játékokon túl is millió felhasználási mód van, amire érdemes használni – jöjjenek a kedvenceink!

1. Jól jön, ha repülsz

A legtöbben nem vagyunk rutinosak a repülésen, és hajlamosak vagyunk túlizgulni egy-egy utazást. Mindent bepakoltam? Minden nálam? Papírok rendben? Időben érek a reptérre? - a kérdések csak gyűlnek, és könnyen stresszessé tehetik az utazást.

Az okostelefont segítségül hívva viszont könnyíthetünk a dolgon: a check-int is intézhetjük mobilon, de ami még jobb, hogy a beszállókártyát könnyedén feltölthetjük a telefonunkra. Máris egy – könnyen elhagyható – papírral kevesebbre kell ügyelnünk.

2. A bevásárlás is egyszerűbb

Nemhogy készpénz, már bankkártya sem feltétlenül kell a vásárláshoz. Elegendő a bankkártyát regisztrálni egy mobilfizetős alkalmazásban, és máris csak elő kell kapni a telefont a pénztárnál. Egyszerű és biztonságos módja a fizetésnek!

3. Élj egészségesebb életet a mobil segítségével!

Megszámlálhatatlan alkalmazás segít, hogy egészségesebb életmódot élhessünk. A sportos applikációkat sokan ismerik, de ezen túl is millió lehetőség közül választhatunk. Aki például hajlamos megfeledkezni a kellő mennyiségű víz fogyasztásáról, az beállíthatja, hogy a telefon emlékeztesse erre. A beépített lépésszámláló segítségével nyomon követhetjük, hogy mennyit mozogtunk az adott napon, héten vagy hónapban. Szuper mindfullness és meditációs appok közül választhatjuk ki a megfelelőt akkor is, ha egy kicsit csökkenteni szeretnénk a stresszt. Már napi 10 perc meditáció is érezhetően simítja a ráncokat!

4. Tervezd a pénzügyeidet okosan

Néha észre sem vesszük, hogy hol költjük el a pénzünket, ugye? Pedig a bevételek és kiadások tervezéséhez is számos applikáció közül választhatunk, hogy a nekünk leginkább megfelelőt használjuk. Az egyszerűbbek „csak” figyelmeztetnek, hogy regisztráljuk a költségeket és bevételeket, míg a bonyolultabbak helyes kis diagramok és statisztikák segítségével mutatnak rá azokra a kiadásokra, amelyeket érdemes átgondolnunk.

5. Közlekedj okosan!

Kézenfekvőnek tűnik, sokan mégsem használják ki a mobilokban rejlő navigációs lehetőségeket. Pedig friss forgalmi információkkal és aktuális menetrendekkel magabiztosan, késés nélkül juthatunk el A-ból B-be. A budapesti tömegközlekedéstől kezdve a dugókon és lezárásokon át, akár a rendőrségi ellenőrzésekig bezárólag mindenről tájékoztat a mobil, és ami a legjobb: a naptárunkkal szinkronizálva még arra is figyelmeztet, hogy mikor érdemes elindulni.

Címkék:utazás egészség mobiltelefon spórolás applikáció mobilfizetés Vásárlás