2017.11.10 17:40:18 ShoppingGuy

4 vidéki program novemberre

Ha ősz, akkor kanapé és filmezés? Dehogy! A hűvösebb idő ellenére rengeteg eseményt és programot találtok szerte az országban. Ha aktív kikapcsolódásra és egy kis kirándulásra vágytok, irány a magyar nagyvárosok egyike. Vidéki városok programkínálatából szemezgettünk.

osziprogram.jpg

Ti se maradjatok a négy fal között, csak mert esősebbre fordult az idő. A hőmérő higanyszálának változása ellenére számtalan izgalmas és változatos program közül választhattok országszerte. Akár kettesben, akár a családdal vágtok neki a kalandnak, mindenképpen legyen veletek GPS, az időjárásnak megfelelő ruha, egy jó CD a kocsiba és persze a mobilotok – így a pénztárcát akár otthon is hagyhatjátok.

  1. Szent Márton Újborfesztivál és Libator – Szentendre – 2017. november 11-12.

A szentendrei Skanzen rengeteg családi és kulináris programmal vár titeket két napos Márton napi fesztiváljára: koncertek és táncház, libalakoma, újborkóstolás, népszokások felelevenítése, kézműves foglalkozás. Ne hagyjátok ki a porták őszi csemegéit, a sült almát és az illatos gesztenyét és a családi pincészetek kézműves újborait. A Skanzent autóval vagy a szentendrei HÉV-végállomásról induló 6-os és 7-es helyi járattal érhetitek el legkönnyebben.

  1. Szegedi Jazz Napok – Szeged – 2017. november 10-11.

A jazz szerelmeseinek biztosan nem ismeretlen az alföldi város nemzetközileg is elismert rendezvénye. A Szegedi Jazz Napok a műfaj egyik legrangosabb magyarországi eseménye, ahol évről évre igazi klasszikusokkal találkozhatsz. A Szegedi Ifjúsági Házban megrendezett fesztiválon fellép többek között Harold Mabern, Cyrus Chestnut de a magyar jazzszcéna is képviselteti majd magát. A napfény városába leggyorsabban az M5-ös autópályán vagy a Nyugati pályaudvarról induló InterCity vonatokkal érhettek le.

  1. Debreceni Őszi Fesztivál – Debrecen – 2017. november 8-18.

Az idén 20. születésnapját ünneplő fesztivál elsősorban a kultúra rajongóinak kínál színes programokat: Koncertek, kiállítások, filmvetítések, színház-és táncművészeti előadások és gyermekprogramok is várnak titeket Debrecenben. Semmiképp se hagyjátok Fábri Zoltán filmrendező kiállítását vagy a Szabó Balázs Bandája koncertjét. A városba az M3-as autópályán keresztül vagy vonattal érkezni a legjobb.

  1. Bakony Expo – Bakonyi ízek vására – Veszprém – 2017. november 10-12.

A Veszprém Arénában három napon keresztül válogathattok kedvetekre a Bakony környéki finomságokból. A rendezvényen megismerhetitek a helyi ízvilág különlegességeit és a tájegység gasztronómiai és népi kulturális hagyományait. Lessetek el recepteket, konyhai praktikákat az őstermelőktől, tekintsétek meg a mesterségek és szerszámok interaktív bemutatóját. A Balaton-felvidéki várost az M7-esen és a 8-as úton keresztül vagy vonattal közelíthetitek meg legegyszerűbben.

Címkék:család gyerek program kisgyerek mobiltelefon gyerekek mobilfizetés Vásárlás