2017.09.07 10:02:00 ShoppingGuy

10 dolog, ami mindenképp legyen nálad, ha bringázni indulsz!

Legyen szó akár rövidebb útról vagy hosszabb kiruccanásról, városban vagy vidéken, sík terepen vagy hegyen-völgyön, bringázni mindenképpen királyság! És minél szabadabban mozoghatsz bringázás közben, annál inkább az, így érdemes elkerülni, hogy nagy pakkokkal a hátadon pattanj két kerékre.

bringa.jpg

Mégis van néhány olyan dolog, ami nélkülözhetetlen, ha útnak indulsz. De némi praktikával és kreativitással ezek helyigényét minimalizálhatod, így egyszerre lesz nálad minden, amire szükséged lehet, míg megkapod a szabad mozgás élményét is. Összegyűjtöttük a szerintünk legfontosabb 10 dolgot, íme!

  1. Sisak

Bár Magyarországon nem minden esetben kötelezi a KRESZ a kerékpározókat arra, hogy sisakot viseljenek, mégis azt javasoljuk mindenkinek: inkább tedd fel a fejedre! Az nem kifogás, hogy ronda, az sem, hogy elrontja a hajad – elég egy rosszabbul megfogott fékezés és/vagy egy találkozás egy járdapadkával, hogy egy pillanat alatt átértékeld a sisak fontosságát. De miért is ne lehetne ez a pillanat most, ez itt, azonnal?

  1. Lámpák

Bringával látni és látszani kell, ez alapszabály! Ma már fillérekért lehet beszerezni a tartós, ledes, apró, de annál erősebb fényt adó kerékpárlámpákat – például innen -, és mindenféle igényre találni egy megfelelő darabot. Már attól sem kell félni, hogy két perc alatt lemerítik a sarki közért teljes elemkészletét, és mivel tényleg állati picik, akár zsebre is vághatod, ha le kell szedned, amíg betérsz valahová.

  1. Fényvisszaverő

Alapfelszerelés – sőt, kötelező is -, mégis sok bringás lespórolja a gépéről. Pedig akárcsak a lámpák, ezek is azt a célt szolgálják, hogy látható legyél az utakon. Ugye, nem szükséges magyarázni, hogy ez miért fontos?

  1. Defektjavító spray

Bármikor előfordulhat, hogy valamitől kilyukad a kerékpárodon a gumi. Ha defektgátlóval nem teszel a helyzet megelőzése érdekében, legalább egy defektjavító sprayt vigyél magaddal, bárhová is indulsz. Ezzel a legtöbb esetben újra olyan állapotba tudod hozni a bringádat, hogy biztonságban hazaérj – vagy épp a legközelebbi szervízbe.

  1. Multifunkciós szerszám

Aprócska, ám annál nagyobb segítség lehet egy hosszabb úton egy multifunkciós szerszám. Ezekkel a legfontosabb szereléseket bárhol elvégezheted és vannak olyan darabok, amik a kulcstartódon is kényelmesen veled utazhatnak.

  1. Víz kulaccsal

Kulacstartót minden bringára fel lehet szerelni és érdemes is. Útközben egy-egy erősebb emelkedő után jól fog esni egy üdítő korty a vízből.

  1. A feltöltött mobilod

A mobilod több szempontból is feltétlenül szükséges útitárs. Az egyik, hogy nyilván jól jön, ha bármikor bárkit felhívhatsz – csak ne menet közben, könyörgöm! A másik, hogy ha neted is van, mindig tudni fogod, merre jársz. A harmadik pedig az, hogy a pénztárcádat sem kell vinned magaddal, ha a mobilod veled van, hiszen ma már ezzel is lehet fizetni. Negyedszer: ki ne akarná megörökíteni a kalandjait egy-egy képpel vagy videóval?

  1. Egy energiaszelet

Ha hosszabb útra indulsz, és menet közben nem lesz lakott település, érdemes bedobni indulás előtt egy energiaszeletet. Ezekből a tápanyagok gyorsan bekerülnek a véráramba, viszont lassan szívódik fel a bélrendszerből, így hamar hat és sokáig nem fogod érezni, hogy újra kopogna a szemed. Energia meg kell a pedálozáshoz!

  1. Poncsó

Nincs annál vacakabb, mint mikor sűrű esőben tekersz, a pólód már átázott, a nadrágod tocsog. Olyan apróra összehajtható – na jó, gyűrhető – poncsókat lehet kapni ma már, hogy kár lenne, ha át kéne élned a fentieket. Persze, a PVC-ből készült darabok is jók – főleg, hogy még a csomagodat is védik -, de ma már orkánanyagból is készül olyan poncsó, ami aztán egy zseb méretére összehajtható.

  1. Sebtapasz

Akár fémdobozban, akár papírcsomagolásban viszed magaddal, mindenképp legyen ott a zsebedben-táskádban. Jó eséllyel semmi szükséged nem lesz rá, de ha mégis, akkor hálát adsz majd a saját eszednek, hogy bepakoltad.

Ha a fentieket mind magaddal viszed, nem lesz szükséged, csak egy apró zsákra – de az is lehet, hogy egy háromszögletű, vázra rögzíthető táskában is elfér mindened. Mégis veled lesz minden, amire csak szükséged lehet ahhoz, hogy egy felejthetetlen tekeréssel zárd a napot. Jó utat!

Címkék:közlekedés utazás kerékpár bicikli mobilfizetés