2017.07.25 10:37:00 ShoppingGuy

5 társasjáték, amit imádni fog az egész család!

A nyári szünetben a családok egy része útnak indul, másik része az otthoni körülmények között próbálja lekötni az aprónép energiáit. Hogy ez flottul menjen, a Gyerekszoba blog ajánl öt olyan társasjátékot, amit nemcsak a kicsik fognak szívesen elővenni, hanem a felnőttek is.

Szeretjük az olyan társasjátékokat, amiket egy zsebbe el lehet tenni, és bárhová magunkkal vihetők. Ezeknél a játékidő rövidebb, az élvezeti szint viszont semmivel sem kisebb. Persze, a nagy társasokat is imádjuk, amiknél hosszabb időre leköthetők a gyerekek. Most mindkét fajtából bemutatunk párat, hogy minden - nemcsak nyári - élethelyzetre fel lehessen készülni velük egy sima online rendeléssel.

tarsasjatek1.jpg

Nem, egyik sem a Jenga lesz.

Cicákkal a móka

Fémdobozban érkezik a Haba Miau-Miau kártyajátéka, ami lényegében egy uno kártya, csak tüneményes grafikával és igazán igényes kivitelezéssel. Úgy hároméves kortól már abszolút bevethető – nálunk még 13 évesen is szívesen játszott vele -, és mivel az unotól megszokott kis fricskák is részei a játéknak, biztosam gurulni fog egy-egy játszma közben a család minden tagja.

tarsasjatek2.jpg

Mi ez a cirkusz?

Ha már igényes kivétel és fantasztikus grafikák: a magyar társasjátékkészítő Marbushka kínálatában csupa olyan játék található, amit bátran ajánlunk mindenkinek. A Full Moon Circus is remek választás, ahol az örök kérdés az, hogy ki a legjobb és a legügyesebb? De ez persze csak a porondon derülhet ki, ahová az irigy mágus mesterkedése ellenére, a párod segítségével lehet eljutni. Ja igen, mert a Marbushka csupa kooperatív társasjátékot készít, ahol az együttműködés mindig a megoldás kulcsa.

tarsasjatek3.jpg

Játék a kövekkel

Gyerekkorunkból neked is ismerős lehet ez az ősi játék, a Kahala - vagy másnéven Mancala -, amit manapság újra lehet kapni, ráadásul minőségi kivitelben. A tábla fából, a kövek valódi kövek, a játék pedig még mindig ugyanaz: gyűjts össze minél több követ a saját gyűjtődben, és ürítsd ki a tálkáidat minél sebesebben. Kell hozzá logika, stratégia is, ezért 8 éves kortól ajánlott, de azért kisebb iskolás gyerekkel is bevethető.

tarsasjatek4.jpg

Építsünk palotát - is

Ha egy gyors lefolyású, mégis stratégiát igénylő klasszikus társasjátékot szeretnétek, ajánljuk figyelmedbe az Alhambrát. Várost kell építeni és persze városfalat is, minél hosszabbat. A városépítéshez az egyes városrészeket vásárolni lehet, ám nem mindegy, hogy a pénzünkért milyen színű városrészt veszünk, mert ezzel is pontokat szerezhetünk – vagy épp veszthetünk. 8-10 éves kortól bármelyik gyerek le tudja benne győzni a szüleit. Gatyát fel, szülők!

tarsasjatek5.jpg

Együtt legyőzhető!

Ez a játék nem gyors lefolyású, csak az a vírus, ami ellen küzdeni kell benne. Méghozzá együtt. De bármilyen sokáig is tartson a Pandemic-ben egy játékmenet, az biztos, hogy izgalmas lesz. Vajon megvan a játékosokban minden, ami ahhoz kell, hogy megmentsék az emberiséget? Ha igen, akkor járványelhárító csapatként kell felfedezniük az emberiséget veszélyeztető járványok ellenszerét, és az ahhoz szükséges alapanyagokat. Mivel sokrétű gondolkodást, csapatmunkát, stratégiát, logikát és még sok minden mást is igényel a játék, kifejezetten nagyobbaknak ajánljuk, úgy 10 éves kortól.

tarsasjatek6.jpg

És még tudnánk folytatni a sort, mert rengeteg remek társasjáték kapható most a piacon. Nincs olyan család, aki ne találná meg a saját kedvencét!

Címkék:játék család gyerek online nyár társasjáték Vásárlás