2017.05.05 17:47:29 ShoppingGuy

10 tipp, hogyan zsonglőrködj az idővel és pénzzel!

Az idő pénz - abból a szempontból egészen biztosan, hogy ha szánunk egy kis időt rá és feltérképezzük a lehetőségeket, sokféleképpen lehet spórolni. Például azzal, ha egyszerre kevesebb idő elintézni a fontos feladatokat. Most egy tízes listába gyűjtve nektek is segíteni ebben az Időtetrisz blog. Sok lehetőség egyben kisebb környezeti terheléssel jár, ez is fontos szempont.

zsonglor.jpg

  1. Online rendelés

A legnagyobb előnye, hogy megspórolod azt az időt, amíg elmennél adott helyekre. Ma már rengeteg helyen élhetsz ezzel a lehetőséggel, és nincs is szükség másra, mint egy gépre, netre és egy bankkártyára, legyen szó akár ebédrendelésről vagy a teljes bevásárlásról.

  1. Szállítási költség

Online rendelés esetében az esetek nagy százalékában bizonyos összeg költése esetén nincs szállítási költség. Állj össze másokkal, ha a te rendelésed nem éri el ezt az összeget! Ez nem mellesleg környezetvédelmi szempontból is sokkal jobb, hiszen a csomagolás és a szállítás kisebb környezeti terhelést fog jelenteni.

  1. Zöld Hétfő

A résztvevő webáruházak díjmentes kiszállítást vállalnak az aznap leadott megrendelésekre kedvező feltételek mellett. Ha értékhatárt találsz, meríts ihletet az előző pontból. Együtt ez is könnyebb! A Zöld Hétfő oldalán minden információt megtalálsz.

  1. Keresd a forrást!

Manapság sok szervezet azzal foglalkozik, hogy egyenesen a termelőtől szerezze be a jó minőségű élelmiszereket. Ha sok időt vesz igénybe a piacra járás, ez egy nagyon jó lehetőség, hogy heti rendszerességgel biztosan beszerezd az élelmiszereket, amire szükséged van. Ráadásul nagy mennyiségű csomagolást tudsz itt is megspórolni. Ilyen például Budapesten a Szatyorbolt.

  1. Kártyás fizetés

A készpénzfelvétel sokszor költséggel jár, a kártyás fizetés viszont díjmentes! Amikor csak van lehetőség, fizess kártyával és csak annyi készpénzt vegyél fel, amire biztos szükséged lesz, ez is egy fontos lehetőség, hogy spórolj.

  1. Mobilterminál

Sokszor előfordul, hogy bár rémlik, hogy készpénzzel kellene fizetni, nem sikerül hozzájutni a kellő összeghez, mire a futár csenget. Mindig kérdezz rá, hogy van-e lehetőség mobilterminálon mégis kártyával fizetni az utánvét helyett! Ez viszonylag új dolog, de szépen terjed, így talán mégsem kell bankautomatához szaladni.

  1. Hűségkártya

Rengeteg szolgáltató, boltlánc törzsvásárlói rendszerében elérhetők kuponok vagy levásárolhatók a gyűjtött pontok. Ha odafigyelsz ezekre, sok-sok pénz a zsebedben maradhat. Ami ugye, nem mindegy. Böngészd át a kuponokat gondosan mindig!

  1. Bevásárlólista

Meglepően sok múlik azon, hogy előre sikerül-e eldönteni, mikre van szükség. Próbáld ki: írj listát és tartsd magad hozzá, naplózd, hogy mit nem vettél meg hirtelen. Online listát egy egyszerű dokumentumban is tudsz vezetni, így mindig eléred, láthatod, hogy mire van szükség.

  1. Ecet, szódabikarbóna

Próbáld ki a vegyszermentes takarítást, ecettel és szódabikarbónával sok minden tisztítható, sőt, egyszerű kozmetikumokat saját kezűleg is könnyen előállíthatsz, az Időtetrisz Tiszta rovatában sok-sok ilyen tippet találsz! A Zöldbolt, a Zöldpolc és még számos másik oldalon megtalálsz mindenféle alapanyagot, nézz körbe!

  1. Tényleg szükség van rá?

És a végső, talán legfontosabb tipp: bármit is vennél, gondold át akár többször is, hogy egész biztosan szükséged van-e rá.

Címkék:család gyerek online gyerekek spórolás idő Vásárlás