2016.12.18 10:01:00 ShoppingGuy

5 karácsonyi vásár, ahová érdemes ellátogatnod idén!

Nagyüzemben készül az egész világ a karácsonyra, alig pár hét, és meggyújtjuk a gyertyákat a fán. Ilyenkor minden városban igyekeznek megszépíteni a köztereket, utcákat is, és sok helyen rendeznek hangulatos karácsonyi vásárokat. Igen, Budapesten is van ilyen, nem is egy, de mi most mégis külföldre kacsintgatunk egy kicsit, és bemutatunk 5 olyan karácsonyi vásárt, amit érdemes megnézned. Nem, Bécs nem lesz köztük.

Prága, Csehország

Nincs messze Budapesttől, egy bankkártyával a neten pillanatok alatt vásárolhatunk ide busz-, vonatjegyet, és ha éjszakára is maradnánk, foglalhatunk szállást is. Megéri! Mi vár rád? Mesebeli hangulat, rengeteg portéka – bábok, játékok, fúvott üveg dísztárgyak, faragások -, és persze forralt bor, mézeskaláccsal. Mindez az Óváros főterén, a hangulatot pedig tovább emelik a fények, az iskolás gyerekek karácsonyi kórusai, no meg a híres cseh sör!

praga.jpg

Tallinn, Észtország

Észak-Európa egyik legősibb városa nem véletlenül lett az UNESCO világörökség része – és aki a karácsonyi időszakban látogat ide, az biztosan egyetért velünk. Itt is az óváros szívében keressük a karácsonyi vásárt, ami hangulatában a középkort idézi hatalmas karácsonyfával, apró kunyhókkal, hagyományos észt ételekkel és italokkal.

tallinn.jpg

Stockholm, Svédország

Ha tél, karácsony, hó és hideg, akkor kell a felsorolásba egy skandináv ország is. Stockholmban rögtön négy karácsonyi vásár is várja a vendégeket, természetesen mind az Óvárosban. Ezeken biztosan beszerezhető a Julblock, vagyis a szalmából font karácsonyi kecskebak is, aki a hagyományok szerint Julmonte (azaz Mikulás) szánját húzza.

stockholm.jpg

Bolzano, Olaszország

Olaszország és karácsonyi vásár? Bizony! A dél-tiroli Bolzanoban minden évben egy adott téma köré épül a karácsonyi vásár, ehhez kapcsolódó rendezvényeket szerveznek, így ezt tartják Olaszország egyik legfontosabb eseményének is. Ráadásul a kisváros festői terén, a Piazza Waltheren kap helyet. A karácsonyi vásár idején az egész város átszellemül, az éttermekben kovácsoltvas kandallóban lobog a tűz, mely mellett fahéjillatban kortyolgathatjuk el a forralt borunkat. A vásárban pedig természetesen vehetünk különféle karácsonyi Panettone-t, vagy kalácsot.

bolzano.jpg

Nagyszeben, Románia

2007 óta rendezik meg itt is minden évben a város karácsonyi vásárát, mely idén egy igazi Mikulásműhelynek is otthont ad. Fényfestéssel, hangulatos díszkivilágítással várja a vásár az érdeklődőket, a kisgyerekeknek pedig kisvonattal mutatják meg Nagyszeben történelmi városközpontját. De lesz még műkorcsolya-bemutató, koncertek és egy szabadtéri műpálya is.

nagyszeben.jpg

Címkék:utazás online karácsony hellókarácsony Vásárlás