2016.09.30 09:55:00 ShoppingGuy

5 ok, amiért imádjuk az online jegyvásárlást

Manapság már alig van olyan esemény, amire ne vásárolhatnánk meg a jegyeinket online. Múzeumi kiállítások, színházi előadások, mozi, koncertek és persze fesztiválok sora kínálja magát a neten is. Az online jegyvásárlás pedig remek találmány, tapasztalatból mondjuk. Nem kell hozzá más, mint egy bankszámla, egy ahhoz kapcsolódó, online vásárlásra alkalmas bankkártya, egy email fiók és persze netkapcsolat.

És most összeszedtünk 5 olyan okot is, ami miatt mi rajongunk ezért a lehetőségért.

onlinejegyvasarlas.jpg

1. Bármikor nyitva van a jegyiroda

Volt már veled olyan, hogy munka után kilőttél az irodából, csak hogy időben odaérj a jegyirodába? És naná, hogy zárás után öt perccel estél oda, így lemaradtál a kedvenc zenekarod koncertjéről? Hát az online jegyvásárlás esetén ilyenre sokkal kisebb esélyed van. Hiszen 0-24 elérhető a jegyirodák weboldala, vagyis akár hajnal kettőkor vagy az ebédidődben is megveheted a jegyeidet.

2. Nincs sorban állás

Az online jegyvásárlás kora előtt nemcsak az idővel futottunk versenyt, de a többi érdeklődővel is. És ha nem lett jó az eredményünk, akkor akár órákat kellett sorban állni egy-egy jegyért. A neten viszont csak te vagy és a jegyiroda, és mindig az aktuálisan szabad helyeket látod csak, vagyis a keresztbe foglalás esélye is sokkal kisebb.

3. Kényelmesen lecsaphatunk az early bird jegyekre

Aki gyors, az ezreket – sőt, fesztiválok esetében akár tízezreket – is spórolhat! Érdemes folyamatosan figyelni az infókat, és amint egy hőn áhított rendezvény jegyei elérhetővé válnak, azonnal lépni. Vannak olyan rendezvényhelyszínek, amelyek az online jegyvásárlásra folyamatos kedvezményt biztosítanak – például a budapesti Katona József Színház 5 százalékkal olcsóbban adja az előadásokra a jegyeket, ha a weboldalukon keresztül vásárolod meg.

4. Pár perc alatt megvehetjük a jegyeket

Ha már tudod, hogy mit akarsz látni-hallani, pillanatok alatt meglehet a jegyed. Felmész a rendezvényhelyszín vagy a jegyiroda weboldalára, kiválasztod az eseményt és a dátumot, megadod, hogy hány jegyet akarsz és hová, majd már mehetsz is fizetni. Online fizetésnél ilyenkor biztonságos kapcsolatra vált az oldal, ott pár kattintással kiegyenlíted a számlát, és mire végzel, jó eséllyel már meg is kaptad a jegyeidet az email fiókodba.

5. Nem papíralapúak a jegyek

És mivel a jegyek emailen érkeznek, nem áll fenn az a veszély sem, hogy később sehol sem találod, mert annyira gondosan eltetted. Nem-nem, a jegyek innentől az email fiókodból bármikor visszakereshetők. Sőt, a rendezvény napján sem kell feltétlenül papírral vacakolnod, hiszen a legtöbb esetben a szervezők-rendezők már ahhoz sem ragaszkodnak, hogy kinyomtasd a jegyeidet és így mutasd be. Elég, ha letöltöd a telefonodra – már ha okos a szerkezet -, és arról mutatod be a belépéskor.

Jó szórakozást mindenkinek!

Címkék:zene mozi koncert fesztivál színház program online múzeum spórolás fizetés jegyvásárlás tudatosság Vásárlás