2016.09.23 15:47:02 ShoppingGuy

5 színházi előadás, amit mindenképp látnod kell ebben az évadban

Végre nyakunkon a színházi évad, hamarosan elkezdődnek a sorozatos bemutatók. Mindenhol hetek-hónapok óta gyakorolnak a színészek-táncosok, hogy mi egy-egy este érzésekkel és élményekkel tele, felszabadultan vagy épp elgondolkodva tegyük le a fejünk a párnánkra. Körbenéztünk a színházak bemutatói között, és hoztunk nektek 5 olyan friss darabot, amit kár lenne kihagyni ebben az évadban.

szinhazidarabok.jpg

Trafó - Frenák Pál Társulat: Lutte – bemutató: 2016.09.23

Mindenképp bátorítanánk mindenkit arra, hogy járjon táncelőadásokra is. A Frenák Pál Társulat új darabja, a Lutte biztosan lebilincselő élményt ad majd, a társulat maga is fontos darabjának érzi ezt a skandináv mitológia letisztultságával színpadra álmodott, izlandi motívimokból és a harcművészetek formanyelvéből, elemi erejéből táplálkozó előadást. A darabban bemutatkoznak a társulat frissen csatlakozott tehetségei is, és együtt tárják elénk a szembenézés és a küzdelem különféle arcait.

Radnóti Színház: Iván, a rettenet – bemutató: 2016.10.16

Bulgakov híres komédiájának átdolgozását mutatja be a Radnóti Színház, társasházi science-fiction műfaj meghatározással. Ez utóbbi máris beindítja az ember fantáziáját, hiszen mi minden beleférne egy jó sci-fibe egy átlagos, a sztereotípiákat jól hozó, de olykor mégis elképesztő meglepetéseket okozó szomszédokkal teli ház életéből. Már alaphelyzetnek is kitűnő felvetés, hát még akkor, ha a darabban szereplő ház kicsinyes házmestere hirtelen helyet cserél egy időgépnek köszönhetően Rettegett Iván cárral!

Vígszínház: Óz, a csodák csodája – bemutató: 2016.10.31

A történet, amit szinte mindenki ismer. Egy lány és kutyusa, egy tornádó, egy gonosz boszorkány csillogó, piros cipője, a sárgaköves út, három jóbarát kis hendikeppel, és egy izgalmas utazás tele kalandokkal. Utóbbi során minden szereplő képes magában megtalálni egy olyan képességet vagy tulajdonságot, ami addig hiányzott belőle. A Vígszínház október végi bemutatója egész biztosan csodálatos élményt nyújt majd az egész családnak, kézzel foghatóvá teszi ezt a mesés történetet.

Csiky Gergely Színház (Kaposvár) – Egérfogó – bemutató: 2016.12.16

A londoni West End-en már 64 éve, megszakítás nélkül játsszák Agatha Christie izgalmas történetét. És most Kaposváron is lehet találgatni: vajon ki a londoni Culver Street gyilkosa, és mi módon lehetne leleplezni? Miért fütyülte valaki az áldozat halála előtt a „Három vak egér” dallamát? És ahogy már a krimik nagyasszonyától megszokhattuk, az a kérdés is aktuális, hogy vajon ki lesz a következő? Ha egy kellemes, könnyed, de mégis szórakoztató és gondolkodásra késztető darabra vágysz, ez a decemberi bemutató neked szól.

Katona József Színház: Bádogdob – 2016.12.21

Günter Grass regényéből állítja decemberben színpadra a budapesti Katona József Színház Oskar történetét, aki háromévesen úgy dönt, ő bizony nem nő fel, nem fog beilleszkedni a felnőttek világába. És bár belül fejlődik és érik, a teste valóban nem változik. Akkor is lázad, mikor hivatást kell választania: a családi fűszerüzlet nem vonzza, a dobolás viszont annál inkább. Mindez a XX. század első felének zűrzavaros, feszült érájában játszódik, majd hamarosan lerohanják a németek Lengyelországot. És bár Oskar a kívülállást választja, kérdés, hogy maradhat-e valaki örökre gyerek?

Természetesen a fentiek mellett még rengeteg remek darabot mutatnak be ebben az évadban is a színházak, érdemes hát körülnézni, érdeklődni. Aki a fenti darabokat választja, az a jegyét online is megvásárolhatja, ha a fenti linkekre kattint.

Tartalmas szórakozást mindenkinek!

Címkék:színház program online Vásárlás jegyv