2015.12.15 08:46:16 Karácsony Miklós

Alapanyagok a sütés-főzéshez sorbaállás nélkül

kep_15-018.jpg

A karácsonyi készülődés egyik legfárasztóbb és időt rabló része a sütés-főzés alapanyagainak megvásárlása. Lehet ez másképp is! Otthonunkból kényelmesen kiválaszthatunk és megvásárolhatunk szinte mindent, amire szükségünk van.

Ne hagyjuk az utolsó napokra!

A szépen terített, több fogástól roskadozó asztal sok munkával jár. Az ünnep akkor igazán kellemes, ha nem kimerülten kezdjük a karácsonyt. Jó szervezéssel azonban minden időben elkészülhet.

Már hetekkel karácsony előtt tervezzük meg az ünnepi menüt, és írjuk össze, milyen alapanyagokra lesz szükségünk. Egyes hozzávalókat hetekkel előre megvehetünk, mert nem igényelnek hűtést: ilyenek a liszt, sütőpor, cukor, kakaópor, torta szórására alkalmas díszek, sütőformák, konzervek, szárított és kandírozott gyümölcsök.

Mélyhűtést, hűtést igénylő áruk beszerzésére is van lehetőség, ha az áruház garantálja, hogy a szállítás HACCP szabványnak megfelelő speciális dobozban történik - a szállítási információk között ezt külön fel kell tüntetni. Erre is találtunk példát, a Budapesten elérhető és ingyenesen szállító Web-Közértet. (http://www.webkozert.com/index.php)

Hogyan vásárolhatunk online?

Ha kiválasztottuk a megfelelő webshopot, már csak a rendelés, és az egyszerű online bankkártyás fizetés van hátra. Az átvétel zavartalansága érdekében válasszunk olyan online áruházat, ahol időzíteni lehet a kiszállítást. A legegyszerűbb az áru házhoz szállítása.

Kevésbé ismert az előre kiválasztott és kifizetett áru személyes átvételének lehetősége. A webáruházban kiválasztott termékeket bankkártyás online fizetés után úgynevezett átvételi pontra is kérhetjük, előre egyeztetett időpontra. Mire odaérünk, az áruház dolgozói összeállítják a csomagot, ügyelve arra, hogy a romlandó termékek csak átvétel előtt kerüljenek bele. Így elkerülhetjük a sorbaállást, és nem csak kényelmesebb, de jelentős időt is megtakarítunk vele. Szívesen választják ezt a vásárlási módot azok, akik nem tudnak egész nap otthon tartózkodni a futárszolgálatra várva.

Olvassuk el a feltételeket!

Minden alkalommal keressük meg, és olvassuk el a rendelési, fizetési, szállítási feltételeket. Ha valami fontos információ elkerüli a figyelmünket, kellemetlenség adódhat belőle. Mire figyeljünk?

Regisztráció
A rendelés menete
A fizetés módja
A kiszállítás ideje
A szállítás díja
A megrendelés súlya
Személyes átvételi lehetőség
Garancia és cserelehetőség

A kínálatból

A fővárosban és a vidéki nagyvárosokban több a lehetőség az online élelmiszer vásárlásra, de vidéken is található, illetve elérhető ilyen szolgáltatás.

A GRoby Budapestre és vidékre egyaránt szállít, bár ez utóbbi díja magasabb. Ha több árut veszünk, vagy egy családtaggal, barátnővel együtt rendelünk, megéri. Ez az áruház akkor is szóba jöhet, ha különleges hozzávalót szeretnénk beszerezni, amelyet a lakóhelyünkön nem lehet kapni. Az üzlet gazdag kínálata itt tekinthető meg: https://www.groby.hu/

Vidéken, Békéscsabán található a realbolt.hu élelmiszer webáruháza (http://webaruhaz.realbolt.hu/). Az üzlet nem csak a városba vállal szállítást, hanem az ország egész területére. A törzsvásárlói rendszerrel kedvezményeket is igénybe lehet venni.

A Tesco is biztosít online vásárlási lehetőséget, sajnos még nem az ország egész területén. Jelenleg Budapesten, Szegeden, Győrben, és ezek vonzáskörzetében, valamint Székesfehérváron érhető el a szolgáltatásuk. Az online vásárlásról, a fizetés módjáról, a kiszállításról részletes leírás található itt: http://bevasarlas.tesco.hu/

A nagy áruházakon és kisebb üzleteken kívül a speciális étrendet követők számára is működnek webáruházak. Ha rákeresünk a bioboltokra az interneten, látjuk, hogy számos helyről rendelhetünk például diabetikus vagy gluténmentes alapanyagokat.

Az élelmiszer webáruházak egész évben a rendelkezésünkre állnak, de az ünnepek előtt különösen megkönnyíthetik az előkészületeket.

Címkék:online alapanyag élelmiszer Vásárlás