2015.11.25 17:35:19 Karácsony Miklós

Pihenés az ünnepek idején - Menni vagy maradni?

blog_img02.jpg

Az 1980-as években még sokak számára elképzelhetetlen lett volna, hogy wellness szállodában töltsék az ünnepeket. A hazai látásmód azonban e tekintetben is olyannyira megváltozott, hogy a karácsonyra és szilveszterre tervezett üdülésünket érdemes mielőbb lefoglalni, december közepén ugyanis már csak szerencsével találunk szobát az áhított szállodák bármelyikében.

Vizualizáljunk kicsit. December 24. Még munkanap. A nők többsége persze már szabadságát tölti, hiszen nem lehet egy óra alatt csillogóvá varázsolni az otthont, több fogásos ünnepi vacsorát készíteni, lehetőleg friss süteményt is sütni, fát díszíteni és még úgy-ahogy elfogadható külsővel megkoronázni mindezt.

A többség holtfáradtan rogy az ünnepi asztalhoz, az ajándékok bontogatásánál már kétszer be és kipakolták a mosatlan edényeket - rosszabb esetben elmosogattak - és mire vége az estének, még a másnapi családlátogatásra is fel kell készülni. Ha szerencséjük van, idén nem ők a sorosok a vendéglátásban.

Természetesen a családfők is szorgosan besegítenek az ünnepi készülődésbe: a decemberi vásárlások, sorban állás, favásárlás és befaragás mind-mind az ő terheiket szaporítja. Persze minden családban szokás kérdése, kinek, mi a feladata, az általános elvárások miatt azonban az ünnepek aligha telnek a reklámokból megszokott csillogó kiskosztümös, bonbonmajszolós, békés formában.

Nem ítélhető hát el, hogy a hétköznapok terheitől meggyötört családok maguk is szeretnének igazán pihenni, és a kiszolgálást profi személyzetre bízva mégis örömtelin tölteni a pár napnyi ünnepet. Még ha ehhez le is kell mondaniuk az otthon melegéről, a saját karácsonyfa és a bensőségesen díszített otthon illatairól. Talán ők azok, akik valóban képesek átérezni a meghitt hangulatot és felhőtlenül örülni egymásnak.

Az év utolsó napjának megünneplése pedig mennyivel izgalmasabb nagy társaságban, szórakoztató személyzettel, pazar lakomával - és másnap sem kell a macskajaj mellett a romok eltakarításával bajlódni. Helyette zúgó fejünket és megfáradt testünket csendes szaunázással, úszással vagy masszázzsal nyugtathatjuk.

A szállodák minden éven a legkülönfélébb kényeztető csomagokkal és akciókkal kecsegtetik a kikapcsolódni vágyókat. A legtöbb esetben a wellness- és fitneszrészleg használata, valamint a karácsonyi vacsora alapszolgáltatás, ezeket több helyen már külön gyermek- és sportprogramokkal, meglepetésekkel, kirándulásokkal egészítik ki. Az árak október-november tájékán még igazán megfizethetőek: éjszakánként 2 főre, félpanziós ellátással már átlag 17. 500 Ft-tól igazán pazar szállodákban tölthetjük az ünnepeket.

A legnépszerűbb hazai szálláshelyek rangsora a trivago.hu szálláskereső weboldalon, a vendégek értékelései alapján: Palazzo Zichy (Budapest), Butterfly Home (Budapest), Four Seasons Hotel Gresham Palace (Budapest), Baltazár Budapest, Hotel Mala Garden (Siófok), House Beletage (Budapest), Brody House (Budapest), Prestige Hotel Budapest, Corinthia Hotel Budapest, és a Tiszavirág Szeged. Természetesen a régiós toplistában még rengeteg szálloda ért el ötcsillagos értékelést. (További információk a Turizmus Online cikkében.)

Válasszuk akár a klasszikus otthoni, akár a modern szemléletű úgymond "ünnep elől elszökős" verziót a karácsony és a szilveszter megünneplésére, éljünk a bankkártyánk adta fizetési lehetőséggel, amivel ma már szinte minden szálloda internetes foglalási rendszerében pár pillanat alatt egyenlíthetjük ki számlánkat. Sőt, akár az ajándékokat is könnyűszerrel beszerezhetjük segítségével a webshopokban. Rázzuk le sorban állás nyűgét, és ne bonyolítsuk a pihenést sem a készpénzhasználat terheivel!

Címkék:Hotel Karácsony Utazás Wellness Belföld Szálloda