2018.03.04 10:32:39 ShoppingGuy

Készülj már most a tavaszi kertészkedésre! – Mit és honnan érdemes beszerezni?

Talán nem vagyunk egyedül azzal a kívánsággal, hogy a tavasz első napsugara, a hosszabb nappalok és a melegebb idő minél előbb beköszöntsön. Az újjászületés évszaka pedig tökéletes apropó arra, hogy belevesd magad a kertészkedésbe. Akár régóta foglalkozol vele, akár most vágnál bele, adunk néhány hasznos tanácsot, hogy mit és hol érdemes beszerezned hozzá.

kert01.jpg

Kertészkedni persze nemcsak kertes házban lehet! Egy balkon, franciaerkély vagy akár ablakpárkány is kiválóan alkalmas arra, hogy hódolj a kertészkedés relaxáló tevékenységének és feldobd a lakást néhány zölddel. Összeszedtünk néhány olyan eszközt, ami nemcsak segítségedre lesz az otthoni kertészkedésben, de meg is könnyíti azt. Ráadásul a legtöbbet kényelmesen, otthonról is beszerezheted a bankkártyád segítségével.

Kesztyű

kert02.jpg

Egy jó kesztyű a nagyobb munkákhoz elengedhetetlen, de az apróbb, otthoni növényekkel való foglalatoskodást is megkönnyíti. Olyat válassz, ami kényelmesen illeszkedik a kezedre, jól tudsz vele dolgozni és a bőrödet is megvédi. Mint amilyen ez a puha és időtálló bőrkesztyű is, amit itt meg is vásárolhatsz online.

Megfelelő szerszámok

kert03.png

Bizonyára egy evőkanállal is meg lehet oldani egy virág átültetését, de ha aktívan veted bele magad az otthoni kertészkedésbe vagy egynél több virágot szeretnél az erkélyre ültetni, nem fogod megbánni a kifejezetten virágföldhöz készült eszközök beszerzését. Válassz egyet egy vidám, tavaszi színben, mint amilyen ez az online beszerezhető praktikus kerti lapát is. Itt találod.

Növényjelölő táblácskák

kert04.jpg

Nem mindenki fújja kívülről a növények latin neveit - sőt, sokszor a magyart se -, pedig a különböző zöldek különböző gondoskodást igényelnek. Egy egyedi növényjelölő táblával könnyen rendszerezheted a virágokat, egy nagyobb kertben könnyebben különböztetheted meg például a fűszernövényeket, ráadásul igazán különleges és stílusos kiegészítők is. Mint például ez a fekete táblakészlet a Butlerstől, amit innen tudsz megrendelni.

Növényállvány

kert05.jpg

Nem mindenkinek van lehetősége a szabadban kertészkedni, de emiatt sem kell lemondanod a növénynevelésről vagy a friss fűszerekről. Szerezz be egy dizájnos növényállványt - mint amilyen ez a fenti képen, amit megrendelhetsz innen. Így egy kisebb lakásban vagy erkélyen is helytakarékosan ültetheted el a növényeidet. 

Kaspó

kert06.jpg

Mi sem enged nagyobb teret a kreatívkodásnak – már, ha növényekről van szó -, mint a kaspó kiválasztása. Válassz a lakásod hangulatához illőt, vagy próbálj ki egy merészebb színt vagy mintát, de készíthetsz sajátot is egy egyszerű kerámia vagy agyag alapú virágcserép felhasználásával. A Flying Tiger üzleteiben például többfajta vidám kaspó közül válogathatsz. 

Locsolókanna

kert07.jpg

Egy praktikus és formatervezett kannával élmény a locsolás! Ha a szabadban kertészkedsz és több növényről gondoskodsz, nagyobbra lesz szükséged, a szobanövényekhez viszont jobb egy kisebb méretet választanod, hiszen kevesebb helyet foglal az otthonodban. Egy ilyen letisztult, szép darab kiváló kiegészítője lehet a lakásnak.

Magok

kert08.jpg

Minden növény élete egy aprócska maggal kezdődik. Ha szeretnéd te magad elültetni őket otthon, akkor a fenti szerszámokon kívül a kiválasztott magokat is be kell szerezned. Ne felejtsd el, hogy a fiatal magoncok különleges és odafigyelő gondoskodást igényelnek. Ha nem szeretnél sokat bíbelődni az ültetéssel, szerezz be egy ilyen dizájnos növénytermesztő szettet, amibe csupán a magot kell elvetned.

Címkék:család online bankkártya kert kertészkedés lakberendezés Vásárlás