2018.02.18 09:37:23 ShoppingGuy

5 szuper gyerekkönyv a hosszú estékhez

Még várni kell, míg kint gondtalanul mehet a rohangálás a játszótéren, ahogy arra is, hogy a nap még este hétkor is süssön. Így sosem árt, ha van otthon a könyvespolcon pár olyan történet, amivel összebújhatunk a kanapén ülve, vagy akár fürdés után a gyerekszobában a gyerekkel.

gyerekkonyv1.jpg

Most 5 olyan gyerekkönyvet ajánlunk nektek, amik szórakoztatók, megnevettetnek és elgondolkodtatnak. A nyelvezetük igényes, a grafikák magukban is a gyerek fejlődését szolgálják, a könyveket pedig még kézbe fogni is jó érzés. Ha megtetszik valamelyik kötet, a bankkártyád segítségével bármelyiket könnyedén beszerezheted akár otthonról is. Mindegyik kötetet óvodáskorú gyerekeknek szánták.

Patrícia Geis: Jóéjtpuszi mindenkinek!

gyerekkonyv2.jpg

Jóéjtpuszi nélkül félelmetesebb az éjszaka, ezt minden gyerek tudja. Még akkor is, ha egyébként csodás volt a nap és csupa móka. Így van ezzel Cirmos, Tapsi, Röf és Maci is, akik a kalandos nap után az esti lefekvéshez készülnek. Persze, hogy be kell őket takarni és mindegyiknek szüksége van egy jóéjtpuszira is.

A kötet tökéletes ahhoz, hogy a gyerek is elfogadja az esti lefekvést, az ahhoz kapcsolódó szertartásokat, és ismerve a kicsiket, szinte biztos, hogy egy ideig csak ezt a mesét szeretnék majd hallani esténként. A grafikák ennivalóan retrók, igazi nosztalgiaidézés szülőként is kézben tartani. (Kiadó: Tessloff Babilon)

Drew Daywalt: A nap, amikor a zsírkréták fellázadtak

gyerekkonyv3.jpg

Hetekig vezette az amerikai sikerlistákat Drew Draywalt története, mire hozzánk érkezett Szabó T. Anna és 13 éves fia, Dragomán Pali tolmácsolásában. Igazi göcögve nevetős mese, amiben Bézsnek tele van a csizmája azzal, hogy Barna mellett csak másodhegedűs legyen, Rózsaszín pedig szívére veszi, hogy ritkán kerül kézbe, miközben Narancssárga és Citromsárga már nem is hajlandó szóba állni egymással. Hogyan lehet kibékíteni a zsírkrétásdoboz lakóit? És vajon hány olyan gyerek lesz, aki a történet után rajzokba szeretné önteni a napját? (Kiadó: Centrál Médiacsoport Zrt.)

Harcos Bálint: Szofi a vidámparkban

gyerekkonyv4.jpg

Könnyedén fognak azonosulni a gyerekek Harcos Bálint meséjének főhősével, Szofival. Hiszen az alaphelyzet ismerős lesz nekik: Szofi vidámparkba vágyik, ám az télen zárva van. Szofi ebbe viszont nem tud belenyugodni, így szánkóra ül, és csak suhan-suhan. Keresztül a parkon, a játszótéren, át az állatkerten, és persze, hogy be a vidámparkba. Vajon felrázza a téli álomból? (Kiadó: Pozsonyi Pagony)

Boldizsár Ildikó: Holle Anyó birodalma

gyerekkonyv5.jpg

Legyen itt egy klasszikus történet is – de egy kicsit más tolmácsolásban, mint ahogy eddig ismertük. Boldizsár Ildikó mesekutatóként elismert, a mesék pszichológiai sajátosságait tökéletesen értő szakember. Hole Anyó, a szorgalmas és a lusta lány történetét még szerethetőbbé tette Szegedi Katalin csodálatos illusztrációval díszített könyvében. Ebben a verzióban a hangsúlyok áthelyeződnek, így az anyó mindentudó alakja kerül a központba, amivel a történet értelmezése kitágul és univerzálissá válik. (Kiadó: Cerkabella)

Agnese Baruzzi: Fejre állt szörnyek

gyerekkonyv6.jpg

Egy gyerek számára a legfélelmetesebb az éjszakában mindig az, vajon nem bújik-e meg egy szörny az ágy alatt, vagy a szekrényben? Persze, bevethetünk erre egy mágikus gondolkodás logikáját kihasználó szörnyűző spray-t is, de a mesék erejét se becsüljük alá. Alaptétel, hogy amit jobban ismersz, amitől kevésbé félsz, így abszolút helytálló az a feltételezés, hogy egy szörnyeket bemutató mese után máris sokkal, de sokkal barátságosabbnak tűnik bármelyik fenevad. Ráadásul apa vagy anya segítségével ismerkedni velük még kevésbé rémes, még a hangjuk is ismerős valahonnan.

Címkék:könyv gyerek kultúra online gyerekek könyvajánló Vásárlás