2018.01.21 14:10:00 ShoppingGuy

Kincsvadászatra fel! - Budapest legjobb turkálói

Ha unod a fast fashiont és feldobnád a monokróm ruhatáradat néhány bohókás darabbal, vagy prioritást élvez nálad az egyediség, esetleg imádsz turkálni és igazi veterán vagy a szakmában, akkor neked szól ez a lista, amit a teljesség igénye nélkül állítottunk össze Budapest turkáló-kínálatából szemezgetve.

turkalok.jpg

Miért jó turkálni? Mert egyszerre több vágyunkat is kielégíti. Például azt, hogy imádunk vásárolni. (Ezt a hobbit persze, mi, halandók nem űzhetjük kedvünk szerint, mert a pénztárcánk hamar tiltakozni kezd.) Vagy azt, hogy szeretjük az újdonságot és különösen élvezzük a kincskeresést. Egy turi pont az a hely, ahol a plázák kínálatánál jóval olcsóbban különleges, egyedi darabok után kutathatunk, sőt, akár a mobilunkkal is fizethetünk. Mutatjuk, hol érdemes.

  1. Jajcica

Régi kedvenc, új helyen! Néhány éve költöztek a Dohány utcából a Szondi utcába, de a kínálat és a hangulat maradt a régi. Igazi időutazás betérni hozzájuk, Levi’s farmerek, együtteses pólók, bakancsok, tornacipők, dzsekik és menő kitűzők várják új gazdájukat. Igazi 70-es évek feeling!

  1. Szputnyik

Régóta meghatározó játékosok a szakmában, nem véletlenül: hatalmas kínálatuk van, és nem csak használt cuccokat találsz náluk. Az aktuális urbánus trendnek megfelelően menő hátizsákokat, napszemüvegeket, ékszereket és egyéb trendi kiegészítőket is kapsz a Szputnyikban, de akár a 20-as és 60-as évek stílusait is magadra kaphatod a segítségükkel. Térj be hozzájuk egy kis kincsvadászatra Dohány vagy Király utcai üzletükbe!

  1. Retrock

Nem fogjuk az olcsó kategóriába beválogatni, de egyedi hangulata, termékkínálata és népszerűsége miatt mindenképpen helye van a listán. Secondhand és vadiúj dizájner darabok is vannak náluk, maga az üzlet is felér egy vizuális élménnyel. Itt a különlegesebb, egyedülálló darabok hívei fognak gyakrabban megfordulni, ha egy basic fehér pólóra vágysz, akkor nem a Retrockot javasoljuk. Az Anker közben találod őket.

  1. Háda

A nagy klasszikus, ahol aztán tényleg órákig lehet bogarászni. Végeláthatatlan ruhasorok színskálába rendezve. Szerencse és lelemény is kell hozzá, hogy különlegesebb darabokat kifogjon az ember lánya vagy fia, de basic, egyszerűbb ruhákat pillanatok alatt találsz majd. Számos üzletük van a fővárosban és vidéken is, például a Nagy Lajos király útján lévő hatalmas üzletükben kilósan vásárolhatsz. 

  1. I love textil

Talán kicsit kilógnak a sorból, de érdemes benézni valamelyik üzletükbe. A méretáru-készlet mellett ugyanis ruhákat is árulnak, méghozzá márkás, vadiúj, még címkés darabokat. Ezek azok a ruhák, amik a fast fashion üzletekben valamilyen apróbb hiba (például rossz cipzár vagy hiányzó gomb) miatt lekerültek a polcokról. Itt viszont az eredeti ár töredékéért juthatsz hozzájuk. Felsők, pólók, kötött cuccok, kabátok és nadrágok is vannak a kínálatban.

  1. LoveBug Vintage

Különleges, apró lakásbolt a Margit körúton, igazi vintage kincsekkel!  Ha tényleg imádsz órákig bogarászni menő és egyedi cuccok után és a secondhand „szupermarketek” helyett inkább a családias környezet vonz, akkor mindenképpen érdemes felcsöngetned a LoveBug-hoz: régi és új, itthoni és külföldi menőségek várnak a hangulatos budai üzletben.

Címkék:divat ruha mobiltelefon designer spórolás tudatosság mobilfizetés Vásárlás