2017.12.04 11:45:00 ShoppingGuy

Az egyik legtutibb ajándék: szakácskönyv! De melyik?

nesze1.jpg

A főzésnél, evésnél nem igazán van jobb dolog a világon. És a szakácskönyv az, aminek örülnek azok, akik tényleg szeretnek főzni. Bár annak is jó meglepetés, aki nem annyira konyhatündér típus, mert már a szép képek nézegetése is jó érzéssel tölti el az ember szívét és meghozhatja a kedvet a kísérletezéshez. Na, mondjuk is, mi az, amivel tutira mész... akár magadnak is és ez nem beetetés! És a januári jó bulikra is gondolni kell, ugye... A Nesze!szer blog ajánlójában található könyveket a legjobb könyvesboltokban megtalálod és naná, hogy a mobiloddal is fizethesz értük, pillanatok alatt! 

nesze2.jpg

Vegánoknak

Steiner Kristóf új szakácskönyve egyszerűen gyönyörű. És tényleg! Fantasztikus képek, csodálatos ételek - hús nélkül. Minden, amit megfőzöl belőle, maga a nyár. És semmi nem olyan bonyolult, hogy órákig kéne rostokolni a konyhában. A Kulcslyuk kiadó gondozásában minden nagyobb könyvesboltban ott van. 

nesze3.jpg

Az alakjukra ügyelőknek

Tényleg csodálattal nézem, ahogy az egykori modell, Tomán Szabina diétás birodalma egyre nő és nő, új embereket-tereket meghódítva. Idén egy "tomános" szakácskönyv is megjelent, én már kóstoltam belőle ételt és mennyei volt. A tudat is persze, hogy nem híztam tőle. Toman Lifestyle kiadás, a Líra boltjaiban találkozhattok vele.

leshalles.jpg

A francia ételek kedvelőinek

Vannak az életben fogalmak, alapok. Anthony Bourdain, a tévés szakács pedig ezekben konkrétan zseni. Az előételektől az alapfogásokig mindenről van már könyve. Nem véletlenül. Bármelyiket választod tőle, jól jársz. Az első könyve magát az alapokat is tartalmazza, szóval igazán sokat lehet tanulni belőle. Persze, azt nem állítom, hogy rögtön nyitsz majd egy francia bisztrót, de simán áthívhatsz vacsorára. A nagyobb idegen nyelvű könyvesboltokban vedd meg ezt a 2004-ben megjelent könyvet, igazán élvezetes csak olvasni is.

nigella.jpg

Az élet szerelmeseinek

Minap megkérdeztem egy főzésben hazai szaktekintélynek tekinthető barátnőmet, neki melyik az a könyv, ami... Mautner Zsófi Nigella művét mondta válaszként. Ez szerintem is több, mint csodálatos. A kilencvenes években jelent meg és maga volt a forradalom. Nigella az élet szeretetét hozta be az angol és európai nappalikba-konyhákba. Én konkrétan az ő karácsonyi műsorain gyógyulok, ha elkap az influenza. Az első könyve igazán alap, mindenkinek nagyon ajánlom, angolul az igazi, How to eat a címe, minden nagy angolos könyvesboltban a polcon van. 

nesze6.jpg

A különleges saláták imádóinak: haladó kurzus

Bámulatosnak nevezném azt a művet, amit Bezzegh Éva piacra dobott idén. A konyhaművészet a vérében van, az egészen biztos, ezt már a Konyhafőnök műsor óta tudjuk. A szezonalitást sem felejti ki, sőt. Tudja, hogy a legjobb alapanyagok mindig a piacról, termelőtől frissen beszerezhetők és a saláta, mint fogalom, nem a majonézben tocsogó valamit jelenti, mint azt húsz éve gondoltuk. A polip salijáért például messzire elmennék, de az áfonyás quinoa-kelsaláta pirított zabpehellyel, mandulával is a csoda maga. Ez a könyv haladó kurzus, tehát annak vegyétek, aki a tojás megfőzésén már túljutott konyhai kalandjai során. Igazán szép és stílusos az egész, 12 hónap a címe, a kötet könyvesboltokban nem, de egyebek mellett kiemelt eladási pontokon, így többek között a Bortársaság néhány üzletében is fellelhető. További információért kattints a kiadó weboldalára: www.artbeet.hu

fridas.jpg

A művészet pártolóinak

Az életem könyve kategória nyertese nálam ez a szakácskönyv. Egyébként is Frida Kahlo mániás vagyok, ezért is kaptam egy karácsonyon ajándékba. Az egyik legkedvesebb meglepetés volt számomra. A művészet nem a festővásznon végződik, Frida a konyhában sem tétlenkedett. Nyilván mexikói a vonal, amit megtaláltok a lapokon és olyan az egész, mintha egy tárlatvezetésen is részt vennél a hányatott sorsú művésznő mindennapjaiban. Frida mániásoknak kötelező, tényleg mesés az egész kötet, kukoricázzatok vele a nagyobb idegennyelvű boltokban. 

nagycsoki.jpg

Csokifanatikusoknak

Az édesség, az édesség... igen, az nagyon fontos az életben. A csoki pedig... nos, alap. Csoki nélkül lehet élni, de nem érdemes. Filep Kata és Pinczel Orsolya könyve igazi desszert a javából. Azt is megmutatja, hogyan temperálj és azt is, miként készül egy bonbon. És persze remek receptek is vannak benne. Most megennénk mindet. Ebbe az igazán édes ajándékba a Libri boltjaiban kóstolhatsz bele.

Címkék:étel mobiltelefon karácsony ajándék háztartás mobilfizetés Vásárlás