2017.12.01 13:27:00 ShoppingGuy

5 fontos tanács, hogy stresszmentes legyen a karácsonyi bevásárlás

A bevásárlóközpontokban már zeng a Last Christmas, a stresszfaktor pedig egyre nő: mindent sikerül időben elintéznem? Meglesznek az ajándékok? Hogy élem majd túl a hatalmas tömeget? Pedig mindezt lehet lazán is csinálni, ha okosan előre tervezünk, és ezzel megkönnyítjük a saját életünket. A Stíler blog tippjei következnek!

karacsonyibevasarlas2.jpg

A nagy karácsonyi bevásárlás könnyen rémálommá válhat, ha nem tervezzük meg előre. Egy kevés odafigyeléssel és előrelátó szervezéssel könnyedén túllendülhetünk rajta – sőt, még élvezhetjük is!

1. Tervezz előre!

Egy hadvezér stratégiai szemléletére van szükség ahhoz, hogy üzembiztos karácsonyi terveket szőhessünk.

Az első, és legfontosabb terv természetesen az a bizonyos lista: ezt az otthonunk kényelmében, a neten böngészve a legjobb elkészíteni. Lehetőleg egy finom forró csoki társaságában, hogy máris hangolódjunk az ünnepre.

A következő az időzítés és az útvonalterv. Ha még hetek vannak hátra a nagy napig, akkor okosan beilleszthetjük az ajándékbeszerző körutakat a programunkba anélkül, hogy 600 szatyorral megrakodva kellene hazakúszni, vagy komolyan sérülne a többi programunk.

2. Használd ki a technika nyújtotta lehetőségeket

Az okostelefon nem csak Angry Birdözésre jó: készíthetünk vele bevásárlólistát, tervezhetjük a költségvetést, útvonalat ajánl, sőt, a legjobb, hogy még fizethetünk is a segítségével, így a bankkártyát sem kell előbányászni a táska mélyéről, ha végre sorra kerülünk a pénztárnál.

3. Készülj maratonra!

Egy bevásárlóközpontot bejárni bizony nem sprint, még akkor sem, ha csak 1-2 üzletbe szeretnénk beszaladni. Távolságok vannak, kerülgetni kell a többieket, és óhatatlanul beugrik majd még egy pár üzlet, ahová feltétlenül be kell szaladni.

Sprint helyett tehát általában maratoni műfaj a bevásárlás, de hidd el, kezelhető! Fontos, hogy ha egy-két napra szervezed be az egész karácsonyi ajándékvásárlást, iktass be pihenő pontokat a körútba: egy finom téli ital a kedvenc kávézódban, egy üveg ásványvíz a táskában, és a végén jutalomként egy koktél vagy mozi a barátokkal. Így máris kellemesebb lesz, és a karácsonyi hangulat is jobban alakul!

4. Időzítés okosan

Nem bírod elviselni a zsúfoltságot és felhúzod magad az órákon át való vásárlástól? A karácsonyi ajándékok beszerzésénél is lehetsz cseles, de ilyenkor fontos az időzítés. Ha egy mód van rá, kerüld a péntek estékre vagy a hétvégékre tett bevásárlásokat! A legnagyobb forgalom ezeken az időpontokban lesz mindenhol, az egészen biztos. Célszerű inkább több kisebb rohamot indítani: egy hosszabb ebédszünet vagy a munka utáni fél-egyórás bevásárlás etapokkal megússzuk a tömeget – és talán az idegbajt is.

5. Kezd el az ajándékok beszerzését mielőbb!

Az igazán profik ilyenkorra már nagyjából mindent beszereztek, amit adni szándékoznak szeretteiknek – ha ez most rád nem igaz, sebaj, majd jövőre! Mindenesetre ne halogass tovább, mielőbb írd össze az első pontban említett listádat és még december első felében vesd be magad az üzletekbe. Ha pedig december 15-én már feltöltött ajándékkészletekkel csak nézned kell, ahogy mások még most kezdik a beszerzést, paskold meg a vállad, kuckózz be otthon egy finom teával, és élvezd, ahogy lassan közeledik a Szenteste.

Címkék:mobiltelefon karácsony ajándék mobilfizetés Vásárlás