2017.11.04 08:53:28 ShoppingGuy

5 program a hidegebb napokra – gyerekkel

Akkor sem kell a négy fal között társasoznotok, ha beköszöntenek a hidegebb, esős napok. Ha aktív családi programra vágytok az őszi hétvégéken, de nincs éppen kirándulós vagy játszóteres idő, akkor is bőven akad lehetőség a kikapcsolódásra.

muzeum.jpg

Gyerekkel programot tervezni és szervezni nem mindig a legegyszerűbb feladat, pláne ha az egész család igényeit figyelembe kell venni.  Olyan programokat és helyeken gyűjtöttünk össze neked, amiket bármikor bedobhatsz SOS ötletként, így a programkeresésre már nem kell időt vesztegetned. Neked elég csak felpakolni a családot, bedobni a táskába némi uzsit és innivalót, az esőkabátokat, meg persze a mobilodat.

  1. Miniversum

A Miniversum varázslatos mesevilág, ahol Magyarország, Ausztria és Németország tájainak, városainak kb. százszorosan kicsinyített mását csodálhatjátok meg. A hatalmas terepasztalok, az aprólékosan kidolgozott helyszínek, a több mint ezerméternyi sínpálya megmozgatják a fantáziátokat, az interaktív elemekkel irányíthatjátok az eseményeket, sőt, a titkos vezérlőterembe is beleshettek. A legkisebbeket építő-alkotó feladatok várják a játszóházban, a felnőtteket pedig friss kávé a kávézóban. A Miniversum egész évben látgatható a belváros szívében, az Andrássy úton.

  1. Elevenpark

Az ország legnagyobb beltéri játszótere felhőtlen kikapcsolódás kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Játszóház, trambulin, kalandpark, csúszdák, mászófal, buborékhegy és még sok más teszi igazán aktívvá a szórakozást, a park éttermében pedig meg is ebédelhettek. Különlegessége, hogy a szülők és nagyobb gyerekek is kipróbálhatnak mindent.  Újbudán és a Váci úton is megtaláljátok őket az év minden napján. 

  1. Hagymatikum Fürdő – Makó

Egész évben vár titeket a különleges makói fürdő. Nincs is jobb érzés egy hűvös, őszi napon, mint megmártózni a kellemes, meleg gyógyvízben. Kalandmedence, gyermekmedence csúszdával és foglalkoztató feladatokkal, gyógyvizes medencék, szauna, wellness-szolgáltatások és játszóház teszik változatossá a kikapcsolódást. Levezetésként pedig, ha szép az idő, sétáljatok le a Maros partjára is. A fővárosból indulva szűk két óra alatt, Szegedről pedig mindössze 20 perc alatt Makó városában vagytok.

  1. Csodák Palotája

Ha tudományos-játékos és izgalmas kísérletekben gazdag élményre vágytok, irány a Csodák Palotája. Óbudán, a Kolosy téren vár titeket az interaktív tudományos játéktér több mint 250 izgalmas fizikai játékkal és kísérlettel, bemutatókkal, ismeretterjesztő előadásokkal, 5D-s mozival, 9D-s hullámvasúttal, szabadulószobával. Az iskolában megszerzett elméleti tudást itt a gyakorlatban is letesztelhetitek, utána pedig a Playbar-ban frissülhettek fel egy science koktéllal.

  1. Planetárium – Pécs

Tudtad, hogy anno Pécsett nyílt az ország első planetáriuma? A felújított Zsolnay negyedben található létesítményben csodás bolygóközi kalandokban lehet részetek. A csillagászati és űrkutatási ismeretek mellett változatos, tematikus programok is várnak rátok és a művészetek és a történelem csillagászati vonatkozásaival is megismerkedhettek. Ha maradt még időtök, lessetek be a Labor nevű interaktív varázstérbe is, ahol repülőgép-szimulátor, plazmagömb és a Fény terme ismertet meg titeket a fizika világával.

Címkék:család gyerek program mobiltelefon gyerekek múzeum mobilfizetés Vásárlás