2017.10.28 16:49:00 ShoppingGuy

5+1 kiegészítő a hatékonyabb úszásért

Miért érdemes legalább alkalmanként beiktatni egy-egy óra úszást a mindennapjainkba? Mert nemcsak az egész test izomzatát mozgatja át, de szellemileg is frissít és relaxál. A medencében viszonylag kicsi a sérülés veszélye – a vízen kívül azért csak óvatosan -, és jót tesz az immunrendszernek.

uszas.jpg

Még hosszan tudnánk folytatni, de inkább nézzük, mik azok a dolgok, amikkel a legtöbbet tudjuk kihozni a vízben töltött időből.

Úszószemüveg: Ha kontaktlencséd van, akkor azért, ha nincs, akkor meg azért. A medencékben lévő víz fertőtlenítő anyagjai akkor is irritálhatják a szemedet, ha egyébként vasból vagy gyúrva. Érdemes olyan szemüveget választanod, aminek cserélhető az orrnyerge és széles látószöget biztosít. Ha tartasz a párásodástól, használj ez ellen tervezett sprayt, vagy egyszerűen csak mártsd a vízbe, mielőtt a fejedre teszed.

Füldugó: Személy szerint imádom a medence hangjait, de az tény, hogy a hallójáratba bekerülő víz okozhat kellemetlenségeket. Ma már szerencsére rengeteg jó minőségű, szilikonos és tisztítható füldugó közül választhatunk, ha uszodába készülünk. Aki hajlamos az úszás utáni fülfájásra, zúgásra, védje fülét egy dugóval.

Mikroszálas törülköző: A vaskos fürdőlepedőktől duzzadó táskák kora lejárt! Ma már párezer forintért beszerezhetünk olyan mikroszálas, alig öklömnyi méretűre összehajtható – vagy gyúrható – törülközőket, amelyek nemcsak nagy nedvszívóképességűek, de gyors ütemben is száradnak. És ugyanúgy bele lehet burkolódzni, mint ódivatú társaikba.

Tenyérellenállás növelő: ebből többféle kapható az üzletekben – és online is -, de a lényeg általában kétféle lehet. Vagy a technikai hiányosságokat segít korrigálni – ami jobb is, ha kiderül -, vagy egyszerűen az izomerő fejlesztésére szolgál. Mert ugye, nagyobb ellenállás, nagyobb izommunka, feszesebb test – ezek meg megint csak mindenkinek jól jöhetnek.

Úszósapka hosszú hajra: Nincs annál kellemetlenebb érzés, mint amikor a kötelezően felhúzandó úszósapka húzza az ember haját. Nem is kell hozzá különösebben hosszú haj, de a csodás hajkorona viselői most biztosan egyetértően bólogatnak. A jó hír, hogy ma már kifejezetten hosszú hajra tervezett szilikonos úszósapka is kapható, ami a gyártó állítása szerint nemcsak elbírja a súlyát, de kialakításának köszönhetően immár fájdalmat sem okoz. Azért a hajszárítástól nem fog megvédeni.

+1 Vízhatlan tok: Ha nem akarjuk, hogy a táskánkban minden elázzon, érdemes a védendő cuccokat vízhatlan tokba zárni. Például milyen kínos a villamoson egy elázott bérletet felmutatni. Ha a mobilunkkal vízalatti képeket akarunk csinálni a gyerekről, aztán meg meghívni egy frissítő narancslére a büfében, akkor is érdemes bevetni a vízhatlan tokokat. Némelyik kiegészítve egy vízhatlan fülhallgató szettel még arra is alkalmas, hogy úszás közben zenét hallgassunk – de azt nem tudom elképzelni, hogy a fülhallgató zsinórja ne zavarná az embert mozgás közben…

Címkék:sport mobiltelefon úszás fizetés mobilfizetés Vásárlás