2017.10.23 10:18:00 ShoppingGuy

5 dolog, ami felhőtlenné teszi a játszóterezést

Városlakó szülőként igazi áldás egy közeli park vagy zöldterület, főleg, ha játszótér is van rajta. A hinta, a homokozó és a csúszda - na meg persze a sok új játszótárs - a gyermeki fantáziának ezerféle új kalandot jelent. De hogyan lehet ez a kaland igazán zavartalan és önfeledt?

jatszoterezes.jpg

Egy délután a játszótéren nemcsak megmozgatja a gyerkőcöt, de fejleszti a kreativitását és a társas fejlődését is. Míg gyermekként csupán fantáziára és némi bátorságra van szükségünk a gondtalan játszóterezéshez, szülőként érdemes felkészültebben nekivágni a délutáni kalandnak.

Íme, 5 dolog, ami mindannyiótok számára felhőtlenebbé teszi a játszótéren töltött órákat:

  1. Homokozószett és egyéb játékok

Bár szemünk fénye mindig izgalmasabbnak találja majd a másik gyerek játékát, mindenképpen készüljünk sajáttal is. Lapátok és vödrök a homokozóba, ugrókötél, kislabda, nagyobb gyerekeknek tollasütő vagy kártyapakli. Kisebb gyerekek esetében próbáld meg elkerülni, hogy egyhelyben maradjanak: a mesekönyvet, tabletet vagy notebookot hagyd otthon, a játszótér a mozgásról és a közös mókáról szól.

  1. Egészségügyi kiscsomag

A gyerekek úton-útfélen szereznek kisebb sebeket, horzsolásokat, csípéseket. Érdemes magaddal vinned egy nesszeszernyi hasznos holmit, amivel minden helyzetben felkészült leszel. Mindenképpen kerüljön a pakkba ragtapasz, fertőtlenítő spray, nedves törlőkendő – ami egyértelműen az anyák aduásza, bármilyen helyzetben jól jöhet.

  1. Nasi és innivaló

Futás, labdázás, mászókázás, homokozás. A nagy mozgásban könnyen megéheznek a gyerkőcök, így a hiszti elkerülésének érdekében otthon csomagolj magatoknak uzsonnát. Válassz olyan éhségűzőt, ami nem túl cukros és nem maszatol nagyon. Keksz, felszeletelt alma vagy idénygyümölcs, puha piskótaszelet. Figyelj a megfelelő folyadékbevitelre is, legyen nálad palackos víz, tea vagy cukrozatlan gyümölcslé.

  1. A mobilod

Furcsán hangzik? Pedig nem az! Ha belegondolsz, a telefonod az az eszköz, ami mindig nálad van, így érdemes kihasználni a benne rejlő lehetőségeket. A mobiloddal megörökítheted a játszóterezés emlékezetes pillanatait, a megfelelő appokkal útvonalat tervezhetsz, kereshetsz BKK-járatot, segít az elsősegélynyújtásban, megnézheted a közelben lévő boltokat és gyógyszertárakat, sőt, fizethetsz is vele!

  1. Váltóruha

A heves játékban könnyen kiszakadhat vagy átázhat a gyerek nadrágja, cipője és zoknija. Kisgyerekek esetében érdemes gondoskodni a megfelelő váltóruháról, de a nagyobb gyerkőc is hálás lesz egy extra pulcsiért, száraz zokniért vagy esőkabátért, főleg az átmeneti évszakokban.

Címkék:játék család gyerek program kisgyerek mobiltelefon fizetés mobilfizetés Vásárlás