2017.10.16 15:08:47 ShoppingGuy

5 tipp a gondtalan futáshoz

Annyi szuper előnye van a futásnak, hogy felsorolni is nehéz lenne. Ha rendszeresen futsz, bizonyára tudod, mennyire addiktív ez a mozgásforma. Ha most vágsz bele, nemsokára biztosan a rajongója leszel. De mi kell ahhoz, hogy a mozgás igazán gondtalan legyen? Olvasd végig a listánkat, és megtudod!

futas.jpg

A futás azon mozgásformák közé tartozik, ami nem igényel különösebb előkészületet. Legalábbis sokan ezt gondolják elsőre. Nincs bérlet, nincsenek gépek, nincs edző és saját magad alakítod az edzéstervet. Ez mind igaz, de a felszabadult és stresszmentes futáshoz nem árt megfogadnod néhány jó tanácsot.  

  1. Idő – Akár reggel, akár munka után lendülsz mozgásba, hagyj rá megfelelő mennyiségű időt. Ha folyamatosan kapkodsz és rohanásban vagy, munkahelyi és otthoni problémákon jár az eszed, akkor nem tudsz kikapcsolni, és a mozgás elveszíti stresszoldó funkcióját. Mindig kalkuláld bele az oda-és visszautat, a pihenőket. A mozgás csak rólad szól, magadért csinálod, és nem kényszerből!

  2. Egy jó cipő – Ha kezdő vagy, akkor se becsüld le egy jó futócipő képességeit! Szánj időt arra, hogy megtaláld a tökéletes darabot. Nem mindenkinek ugyanaz a típus jön be, így ne rohanj megvenni az első darabot, amit a barátnőd ajánlott. Vedd számításba azt is, hogy milyen gyakran és milyen terepen futsz. Ne sajnáld a drágábbat megvenni, egy jó cipő évekig a társad lesz majd!

  3. A megfelelő ruházat – Bár a futás nagy előnye, hogy nincs szigorú dresszkód, egy idő után érdemes befektetned a speciális ruhadarabokba. Minden nagyobb sportboltban találsz már futáshoz készült ruhakollekciót, amik kifejezetten a futók idényeihez lettek kialakítva. Ahogy a cipőnél, úgy itt se sajnáld az időt, hogy megtaláld az igazit. Használd ki a széles választékot arra, hogy a saját igényeidre szabd a futóruhádat is!

  4. A mobilod – Ma már elképzelhetetlen a futás egy mobiltelefon nélkül! Ezen tudsz zenét hallgatni, ami a teljes kikapcsolódást könnyíti meg és szinte repülsz a ritmusra, számolja a kilométereidet és az időt, hogy számon tartsd a teljesítményedet, lefotózhatod vele a felkelő napot a Margit-szigeten, sőt, még fizetni is tudsz vele, ha egy üveg hideg ásványvízre vágysz a futás után!

  5. Az apróságok – Gondold végig, mi az, amit minden reggel bedobsz a táskádba, és amire a futáshoz is szükséged lehet. Mivel nem cipelsz magaddal hátizsákod, így otthon kell gondoskodnod ezekről a dolgokról. Kend be magad naptejjel – télen sem árt -, nyáron kapj fel egy sapkát, télen pedig kesztyűt is, rakj a szádra szájbalzsamot, legyen a zsebedben papírzsepi! Kulcsod megvan?

Címkék:sport program mobiltelefon bankkártya cipő fizetés mobilfizetés