2017.08.27 12:19:00 ShoppingGuy

5 tipp, hogy a netes ruhavásárlás ne legyen csalódás

Kimeríthetetlen téma, amihez mindig jól jön pár ötlet, tipp, praktikus tanács. Most a Stíler blog tippjeit olvashatjátok.

Nincs kényelmesebb dolog, mint otthonunk kényelméből frissíteni a gardróbot rohangálás, tömeg, és egyéb kellemetlenségek nélkül. Sokan mégis tartanak az online ruhavásárlástól, pedig egy kis körültekintéssel szinte garantált a siker.

stilerruha.jpg

Ha egy üzletben vásárolunk, lehetőségünk van megfogni az anyagot, szemügyre venni a színeket és mintákat, és persze nem utolsósorban felpróbálni a kiválasztott terméket. Ha online vásárolunk, ezek hiányában kell döntenünk, ami elsőre talán szokatlan lehet, de közel sem lehetetlen. Nézzük, mire érdemes figyelni, hogy elkerüljük a csalódást!

  1. A CENTI A BARÁTUNK

A megfelelő méret kiválasztásánál még az üzletben sem érdemes nézni a bevarrt konfekcióméretet, pláne, hogy még egy kollekción belül is bőven találunk különbségeket az elvileg azonos méretű ruhák között. Ha online vásárolunk, érdemes megkeresni a mérettáblázatot, ahol centiméterben mért méretek szerint tudunk eligazodni egy egyszerű táblázatban, és aszerint kiválasztani a megfelelő méretet.

  1. A HANGSÚLY A RÉSZLETEKEN VAN

Olyan webshopból vásároljunk, ahol megnézhetjük a kiválasztott ruhadarab részleteit. Ilyenkor érdemes rázoomolni az öltésekre és gomblyukakra, hiszen, ha ezek profin vannak megvarrva, nagy baj már nem lehet a minőséggel.

  1. NÉZD MEG A VIDEÓT!

A legmenőbb webáruházak már nemcsak fotókat töltenek fel a termékeikhez, hanem videót is nézhetünk a kiválasztott termékekről. Hogy mi ebben a jó? A mozgókép remek lehetőséget nyújt arra, hogy ellenőrizzük az anyag átlátszóságát és az esését. A termékvideót tehát nem szabad szórakoztató funkcióként kezelni, hanem érdemes következtetni belőle az anyag minőségére.

  1. AZ APRÓBETŰT IS EL KELL OLVASNI

Ha végre rátalálunk álmaink ruhadarabjára és úrrá lesz a vadászösztön, ritkán van kedvünk az általános szerződési feltételeket böngészni – pedig ez igenis hasznos!

Ha először rendelünk egy webshopból, még nem lehetünk 100 százalékig biztosak a minőségben és a szolgáltatás minőségében. Fontos, hogy lehetőség legyen visszaküldeni a vásárolt holmit, lehetőleg az eladó költségére. Az sem mindegy, hogy azonnali pénz visszafizetési garanciát kínálnak, vagy csak cserelehetőséget.

  1. MENJ BIZTOSRA AKKOR IS, HA BIZONYTALAN VAGY

Hiába az összes kép, videó és mérettáblázat, nem vagy biztos a dolgodban – de mindenképp kell a kiválasztott ruha, ráadásul sürgősen! Mind ismerjük ezt az érzést, és szerencsére erre is van egy trükk: rendelj be egy kisebb és egy nagyobb méretet is, majd az otthoni felpróbálás után egyszerűen küldd vissza azt, amelyik nem lett jó, és kérd az ár visszatérítését.

Címkék:online divat ruha Vásárlás