2017.08.10 10:53:00 ShoppingGuy

Pénztárcakímélő tippek netes vásárláshoz

Az online shoppingolás nemcsak gyors és kényelmes, hanem – ha ügyesen csináljuk – komoly megtakarítási lehetőség is. Érdemes beépíteni a rutinunkba néhány trükköt, ami segít abban, hogy ne csak jó dolgokat vásároljunk a neten, hanem a bankszámlánk is jól nézzen ki a végén! A Stíler vendégposztjában több hasznos ötletet is megtudhattok!

Az online vásárlást egészen egyedi élménnyé teszi a technológia, ugyanis egy jól kialakított webshoptól személyre szabott élményt kaphatunk. A legújabb fejlesztéseknek hála már mesterséges intelligencia segít abban, hogy az ízlésünknek megfelelő holmikat ajánlja a rendszer, és számos más automatizált folyamat szolgálja a kényelmünket. Ha pedig kellően szemfülesek vagyunk, ebből pénzben is jól mérhető előnyt kovácsolhatunk.

sporolas.jpg

  1. Iratkozz fel a hírlevélre!

A webshopok üzemeltetői mindent megtesznek azért, hogy az egyszeri látogatóból állandó vásárlót csináljanak, és ennek egyik hatékony módja a hírlevél. Éppen ezért van az, hogy nagyon hálásak a feliratkozásokért, és folyamatosan különböző előnyökkel jutalmazzák őket.

A legtöbb webshop egyszeri kedvezményt biztosító kupont ad, ha feliratkozunk, de az előnyök itt nem állnak meg. Időről időre lesznek akciók, amikről feliratkozóként gyorsan értesülni fogsz, és akár VIP-ként, pár nappal a nagyközönség előtt shoppingolhatsz a leárazott termékekből.

  1. Kerüld ki a szállítási költséget!

Sokak számára nincs bosszantóbb a szállítási költségnél. Pedig egy kis odafigyeléssel kikerülhető: sok webáruházban egy bizonyos összeghatár fölött ingyenes szállítást biztosítanak, így, ha a közelében vagyunk, érdemes még valami apróságot választani, hogy átlépjük a határt. Inkább egy cuki bizsu karkötő, mint a feleslegesen kidobott pénz, nem igaz?

Ha nem sürgős a vásárlás, érdemes időről időre visszanézni a webshopba, és kivárni, amíg ingyenes szállítási promóciót hirdetnek. (Vagy feliratkozni a hírlevélre, hogy biztosan értesüljünk róla.)

  1. Trükközhetünk a kosárral is

A webáruházak üzemeltetőit semmi sem bosszantja jobban, mint amikor a vásárló a kosárba helyez egy terméket, aztán mégsem fejezi be a vásárlást. Éppen ezért igyekeznek megfogni az ilyen felhasználókat, és automatikus figyelmeztető emailt küldenek nekik, ezzel emlékeztetve őket arra, hogy fejezzék be a vásárlást. Az igazán profik ebben az emailben egy kis kedvezményt is felkínálnak - vagyis jobban járhatunk, ha kivárjuk a figyelmeztetést, és felhasználjuk az abban kapott kuponkódot.

  1. Szerezz kuponkódot

Ha a fentiek nem működnek és nincs időd kivárni, hogy lejjebb menjen a kiválasztott termék ára, még mindig kereshetsz kuponkódot. A nagyobb nemzetközi webáruházak kódjait megtalálhatjuk erre szakosodott gyűjtőoldalakon, és bár sokszor vannak köztük már nem működők is, de ha szerencsénk van, rátalálhatunk arra, amit keresünk!

  1. Ha külföldről rendelsz

Elég nagy ez az Európa, jobban tesszük, ha az unión belül működő webshopokra koncentrálunk, az amerikai vagy ázsiai lehetőségek esetén pedig számolni kell a vámmal is, mivel ezek kívül esnek az EU-n. A legtöbb nemzetközi márkának éppen ezért van is EU-s webshopja, így nem árt figyelni arra, hogy amikor vásárolni kezdünk az oldalon, pontosan beállítsuk, mely országból vagy régióból érkezünk, hiszen a webshop ezután a számunkra legjobb oldalra fog irányítani.

Címkék:online Vásárlás