2017.08.04 10:50:00 ShoppingGuy

5 tipp a horvátországi nyaralásra indulóknak

Hogyan teheted még egyszerűbbé a horvátországi nyaralást? Megkértük a Stíler blogot, hogy válaszolja meg nekünk ezt a kérdést. Hogy mit írtak? Íme!

Természetesen úgy, hogy minél nagyobb részét szervezed online, hogy a szabadságod alatt már tényleg csak a pihenésre kelljen koncentrálni.

horvatorszag.jpg

Horvátországba kiruccanni csak pár órával több a Balatonnál, miközben számos előnye van. A legnagyobb természetesen a kristálytiszta Adria, de ne feledkezzünk meg a hamisítatlan mediterrán hangulatról, a világörökség részét képező látnivalókról és a különleges kulináris attrakciókról sem. Ha ügyesen felkészülünk, akkor tényleg semmi más dolgunk nem lesz, mint az indulás napján kocsiba pattanva végigsüvíteni az autópályán, elfoglalni a szállásunkat, és még naplemente előtt csobbanni egyet a tengerben.

1. ÚTDÍJ OKOSAN

Az már szinte természetes, hogy a magyarországi autópályamatricát pikk-pakk megvesszük mobilról, de az utóbbi időben a horvát útdíjakat is fizethetjük egyszerűbben. Régen hatalmas, kígyózó sorokat kellett végig állni a nagyobb csomópontokban, miközben próbáltuk összekészíteni a kunákat és lipákat a pénztárosnak... De ennek szerencsére vége! A fizetőkapuknál már bankkártyával is rendezhetjük a jegyet, és ami még jobb: előre vásárolhatunk vagy bérelhetünk ENC (elektronikus fizetési rendszer) eszközt, amit csak fel kell tölteni pénzzel, rögzíteni az autóban, és máris használhatjuk a külön erre fenntartott kapukat az autópályákon, így elkerülve a sorban állást. Ezen az oldalon pedig előre kikalkulálhatod, mekkora útiköltséggel kell számolnod – plusz még a kompdíjakról is szerezhetsz infót.

2. NINCS IDŐM SEMMIRE!

Ha a nyaralás előtt annyira besűrűsödnek a dolgok, hogy semmi időd nem jut bevásárolni – pedig egy új bikini a minimum, nem igaz? - ne ess kétségbe! Inkább rendelj online! Ha nem vagy biztos a méretben, rendelj egy kicsit és egy nagyot, aztán amelyik nem kell, azt visszaküldheted. Ugyanez vonatkozik minden egyéb ruhára és kiegészítőre is – ne feledkezz meg egy jókora karimájú szalmakalapról, napszemüvegről és strandtáskáról sem!

3. SZÁLLÁSFOGLALÁS

Miért üldögélnél egy utazási irodában azt fontolgatva, hogy melyik szállást válaszd, amikor mindezt a fotelban ülve is megteheted? Az all inclusive szállodától a kiadó apartmanig mindent megtalálsz az erre szakosodott portálokon. Ha megvan a shortlist, ne felejts el utánanézni az opcióknak a népszerű közösségi oldalakon (Facebook, Instagram) és az utazási appokban (pl. Foursquare, TripAdvisor).

4. NINCS MÁR ROAMING, HURRÁ!

Az EU-s roamingdíjak eltörlésének hála már nem kell bonyolult kiegészítő csomagokat vásárolnunk a neten, viszont nem árt legalább egyszer átfutni, hogy a mi előfizetésünk esetében nincs-e valamilyen kivétel vagy „apróbetű”.

Azt sem árt észben tartani, hogy ha Bosznián vagy Szerbián át vezet az utunk, akkor nem érvényes a roaming mentesség, mert ezek még nem EU-s tagországok. Ugyanez érvényes, ha elruccanunk Montenegróba, vagy ha nemzetközi vizekre hajózunk.

5. INSTA-KOMPATIBILIS SZÓRAKOZÁS

Ahelyett, hogy irigykedve nézd mások csodás Instagram fotóit, szerezd be a kellékeket te is! Akár hiszed, akár nem, az unikornisos úszógumitól a felfújható flamingóig vagy ananász alakú gumimatracig mindent kényelmesen megvehetsz a neten. Rendeld meg a szórakozáshoz szükséges kellékeket – könyvet, játékot, szelfibotot és vízálló telefontokot – és hozd ki a maximumot az üdülésből!

Címkék:utazás horvátország online szállás nyár szervezés nyaralás szállásfoglalás Vásárlás Külföld