2017.07.07 10:28:00 ShoppingGuy

Szülinapi zsúrra is készülj a netről!

Születésnapja lesz a gyereknek, de alig van időd a szervezésre? A Gyerekszoba blog ad pár praktikus tanácsot, hogyan legyen emlékezetes, de számodra időkímélő a nagy esemény.

Nyáron szülinaposnak lenni gyerekként nem túl szerencsés, a nagy vakáció beköszöntével a legtöbb család nyaralni indul szanaszét az országban és a világban, így nehéz olyan időpontot találni, amikor a barátok el tudnak jönni. De ha ez megvan, akkor mégiscsak remek dolog nyáron szülinaposnak lenni, hiszen akár a szabadban is tarthatjuk a zsúrt.

szuli1.jpg

Persze, szülőként az időpontegyeztetés mellett az is fontos, hogy viszonylag gyorsan leszervezhető legyen a buli, lássuk hát, milyen lehetőségeket ad erre az internet, ha online vásárlásra adjuk a fejünket.

Kell egy hely!

Ha otthon megúsznád a zsúrokkal járó teendőket, vagy esetleg nincs kerted, vagy van, de félted, akkor szervezd ki a szülinapi bulit. Budapesten belül számtalan olyan hely van, ahol jól szórakozhat egy seregnyi gyerek is, és vidéken is lehet ilyet találni. Nálunk a Borarti az egyik nagy kedvenc, nagyobb gyerekeknek pedig meleg szívvel ajánljuk a Makerspace-t.

Ilyen esetekben valószínűleg a teendők jó részét is leveszik a válladról, de azért erre érdemes rákérdezni.

Partidekor? Naná!

Jó lehet egy parti dekor nélkül is, de a gyerekekben akár élethosszig tartó emlék lehet egy jól kitalált dekoráció. Úgyhogy érdemes időt szánni rá, ha nálatok lesz a zsúr, és kitalálni, mi legyen a díszítés. Választhatunk ezerféle dolog közül, sőt, akár kitalálhatunk egy tematikát is, ebben az esetben ehhez igazítsunk mindent. Számtalan partidekorral foglalkozó oldalt lehet találni a neten gyors szállítási idővel, nekünk ez az egyik kedvencünk. Fiúknak, lányoknak szánt dekorjaik mellett rengeteg uniszex és felnőttek részére is alkalmas kollekciójuk is van.

De milyen torta legyen?

Hinnéd vagy sem, ma már a tortarendelést is leadhatod a neten keresztül. Számtalan íz, forma között válogathatsz, de arra érdemes figyelni, hogy időben add le a rendelésedet. Hogy ez pontosan mit jelent, azt érdemes az adott cukrászda webshopjában leellenőrizni, de általában 2-4 nappal az átvétel előtt meg kell rendelni a tortát. Ahonnan biztosan finom tortát kapsz majd, az például a Szamos cukrászda, de érdemes megnézni a Deliciosa weboldalát is.

szuli2.jpg

És az egyéb finomságok?

A zsúron nemcsak tortát fognak enni a gyerekek, hanem a nagy rohangálástól és a játéktól megéhezve egyéb ennivalóra is vágyni fognak. Meg persze innivalóra is. Ezt is megoldhatjuk úgy, hogy házhoz rendeljük a kiválasztott és kész hidegtálat, szendvicset, netán pizzát – vannak kifejezetten gyerekzsúrra szakosodott helyek is. De ha szempont a gazdaságosság, akkor itt kénytelenek leszünk egy kis időt is belefektetni a dologba. Érdemes egy nagybevásárlást házhoz rendelni, és olyan alapanyagokat rendelni, amikből a következő finomságok elkészíthetők:

  • szendvicsek – a feltétet készítéskor vágd mézeskalácsvágóval, így biztosan szívesebben eszik majd
  • sós finomságok – leveles tésztába burkolva érdekes módon sokszor még a spenót is elfogy
  • limonádé – málnával, áfonyával megbolondítva szívesen isszák majd a kicsik
  • szörpfélék – itt érdemes háziszörpöt keresni, friss gyümölccsel feltuningolni
  • gyümölcsök – akár egy jól behűtött dinnye csinos cikkekre vágva, jégkrémpálcára húzva, akár pár kiló cseresznye, meggy biztosan el fog fogyni

Már csak a szórakoztató játékok vannak hátra!

Lássunk néhány olyan ötletet, amik gyerekkorból ismerősek lehetnek akár, de az biztos, hogy otthon is könnyedén bevethetők!

  • Akadálypálya: színes fonállal vagy krepp papírból zseniális akadálypálya készíthető akár a lakás egy folyosóján, akár a kertben. A feladat a fonalak vagy papírcsíkok közötti áthaladás lesz, nem kevés hajlékonyságot igényelve. Garantáltan közkedvelt lesz!
  • Célba dobás: akár babzsákokkal, akár kislabdával játszható, de lehet már kapni dartsra emlékeztető, anyagból készült céltáblákat is.
  • Célba lövés: Pár vizipisztollyal a legnagyobb melegben is mozgásban tarthatjuk a gyereksereget. Kell egy céltábla és indulhat a lövészet. Persze, előfordulhat, hogy egymást is lövik, de legalább a hőgutától nem kell tartani. Nálunk mondjuk a meggymag és a cseresznyemag volt a kedvenc lőszer, de ez más kérdés.
  • Kültéri twister: aszfaltkrétával gyorsan felrajzolható egy járdadarabra a twister jól ismert játéktáblája. És melyik gyerek ne imádná a felborulásokkal és kifacsart testhelyzetekkel kecsegtető játékot?

A sor közel végtelen, ha valakinek a fenti ötletek nem tetszenek, a Pinteresten biztosan találni fog olyan játékot, amiért odalesznek a gyerekek, és még a sulikezdéskor is beszélni fognak a zsúrról. Jó bulizást mindenkinek a nyárra is!

Címkék:születésnap gyerek online kisgyerek Vásárlás