2017.07.01 10:06:00 ShoppingGuy

Ezeket a felújítási munkákat végezd el a nyáron, ha spórolni akarsz majd a rezsin

Örök igazság, hogy kétféleképpen lehet jobban élni. Vagy a bevételeinket növeljük, vagy a kiadásainkat tesszük hatékonyabbá. Szándékosan nem csökkentést írtunk, mert az áldozattal jár, olyankor le kell mondanunk a kedvenc sajtos kiflinkről. Ha viszont csak hatékonyabbá tesszük, akkor több pénzünk marad, amit elkölthetünk túrós batyura is! Ez a Dühös Mókus vendégposztja.

felujitas.jpg

3 olcsó rezsicsökkentő mód, amit még most nyáron érdemes elintézned, ráadásul a bankkártyáddal is ki tudod fizetni

1) 800 forintba kerül és két év alatt megtérül: LED

Lerágott csont, de ha még nem cserélted le az izzóidat LED-esre, akkor eljött az ideje. Ma ez már nem akkora befektetés, mint repülőgéphordozó-anyahajót építeni fagylaltpálcikákból. Ma már jó minőségű és márkás izzók is 1000 forint alatt vannak, de az IKEÁs izzók is jók.

Tipp 1: Ha nem tudod egyben lecserélni mindet, akkor mostantól vegyél minden hónapban 1 darab izzót és cseréld ki otthon abban a sorrendben, hogy hol szokott a legtöbbet világítani.

Ezekben a webáruházakban is megveheted egy bankkártyával:

Tipp 2: Ha egyszerre szeretnéd, akkor az ELMŰnek is van egy programja rá. Elküldi az izzókat, te pedig részletekben fizeted ki, az így már kisebb villanyszámlával. Ár-érték arányban nem itt jutsz hozzá a legjobb áron az izzókhoz, de legalább nem kell befektetni és így is megtérül.

2) 490 forintba kerül és 2 hónap alatt megtérül: perlátor

Mind tudjuk, hogy a víz kincs, mégis könnyelműen bánunk vele. Nos, ha te sem akarsz fullzöldbe átmenni és még a fogkrémes szádat is 10 mili vízzel öblíteni, akkor neked perlátorra van szükséged.

Ez egy remek kompromisszum aközött, hogy észrevehetően kevesebb víz fogyjon, de ne legyen meg az embernek az áldozatvállalás érzése.

A perlátor a csapodba kerül be, de nem látszik kívülről, ugyanis a jelenlegi kis szűrőd helyére kerül. Ott viszont levegővel keveri a vizet, így vízből kevesebb lesz, de te ezt nem veszed észre.

Tipp 1: Mivel hónapokon belül megtérül, így mindenképpen érdemes beszerezni. Ráadásul nem is drága, úgyhogy rögtön cseréld ki az összes csapodban.

Tipp 2: 4-5 l/perces perlátort válassz (leírásban megtalálod, hogy amit nézel, az milyen), mert ez az a határ, aminél nem érzel áldozatvállalást a zöldülésért!

Ezekben a webáruházakban tudod megvenni online is:

3) 300 forint és bent marad a meleg: D-profil

A fűtésköltségen kétféleképpen lehet spórolni. Vagy olcsóbban állítjuk elő a meleget vagy az akár drágábban előállított meleget mindenáron benntartjuk. A kulcs egyébként a kettő kombinálásában van.

Az olcsóbb előállításhoz már több pénzre lesz szükség és hosszabb a megtérülés, de érdemes lesni a pályázatokat. Az Otthon melege programot is minden évben meghirdetik. Érdemes lehet elgondolkodni még azon, hogy klímás fűtésre tér át az ember. A japán klímák remekül kifűtik télen a lakást és nyáron sem halunk meg bónuszként a melegben. Itt olvashatóak tesztek, vélemények a klímás fűtésről, itt meg már a számokról.

A meleg benntartásához először a nyílászárókat érdemes cserélni, aztán pedig rögtön a födémet. Mármint azt nem cserélni, hanem szigetelni. Ezen a két helyen megy el ugyanis a legtöbb hő. Ajtókat, ablakokat nemcsak cserélni lehet, hanem felújítani is. Üvegből ma már mindenképpen csak 3 rétegűt érdemes betenni, az évek alatt remekül lement az ára.

Tipp 1: A régi nyílászáróinkban előbb-utóbb elöregszik a gumitömítés. Rosszabb esetben nem is volt. Érezhetően javít a komfortérzeten és a költségeinken a párszáz forintos D-profil. Ez egy kis gumitömítő, aminek az egyik oldala öntapadós és a nyílászáróink belső élére kell felragasztani. Nem látszik, viszont kitölti azokat az apró réseket, ahol beömlik a hideg.

Barkácsáruházakban is van, de webáruházakból is kényelmesen megrendelheted kártyával ki is fizetve:

Tipp 2: Ha fölötted nem lakik senki, csak a Hold, akkor a második legnagyobb költséget a padlástér szigetelésével foghatod meg. Szerencsére ez nem olyan bonyolult, mint amilyennek hangzik. Csak fel kell menned a padlásra és megfelelő rétegrendben - segítenek, elmondják ott, ahol veszed - lepakolnod, kigurítanod a szigetelést, mint a vörös szőnyeget a padlásod padlójára. Érdemes legalább 20 centi vastagot venni.

Barkácsáruházak mellett szerencsére ezt is meg tudod venni webáruházakban is:

Tehát: fogadd meg a tanácsom és kezdj el ezzel a 3 területtel foglalkozni, ha azt szeretnéd, hogy az év többi részében a kiadásaid csökkenjenek. Ráadásul így leszel egyre zöldebb, amivel a gyerekeink jövőjét sem rontjuk el – talán - végérvényesen. Ha pedig a majdani sokkal kisebb rezsid fizetésére a Díjnetet vagy az iCsekk alkalmazást választod, még tettél egy kicsit a jövőért. Mindjárt megéri, nem?!

Címkék:online lakás spórolás felújítás otthon lakásfelújítás rezsi Vásárlás