2017.06.12 14:23:37 ShoppingGuy

5 tipp, hogyan frissítsd fel az otthonodat pénztárcakímélő módon az idei trendekkel!

Közeledik a nyár, a nagy lakásfelújítások és a kisebb ház körüli munkák korszaka – a legjobb időszak arra, hogy az otthonod megújítsd. És nem is kellenek feltétlenül nagy változtatások ahhoz, hogy a hatás rendkívüli legyen!

Az alábbiakban öt tippet hoztunk ahhoz, hogyan hozd ki a maximumot a lakásodból minimális befektetéssel. Nem utolsósorban mindegyik tipphez beszerezheted a szükséges hozzávalókat online is, amikor otthon, a foteledben ülsz egy bankkártyával.

lakberendezes.jpg

Add meg a kereteket!

Bekeretezheted a családi képeket, emlékfotóidat, a gyerekek rajzait, vagy a random, neked itt-ott megtetsző képeket is – akárhogy is, ha szánsz rá egy kis időt, és átgondoltan elrendezel az egyik falon egy halom képkeretet, az egész helyiség megváltozik! Sokkal otthonosabb, személyesebb, élettel telibbé válik pár óra munkával.

kepkeretek.jpg

Képkeretből rengeteg stílus, méret és árfekvés áll rendelkezésre, innen például lehet válogatni rendesen!

Csempészd be a zöldet!

Bármilyen lakásod is van és bármennyire is ne érts a növényekhez, egy kis zöld minden lakásba kell. Nemcsak azért, mert kell az a zöld színfolt, és mert jól mutat, hanem azért is, mert lakályosabb lesz tőle az atmoszféra és nem utolsósorban, nyugtatóan hat a növények jelenléte az idegrendszerre, plusz még a levegő minőségét is javítják az otthonunkban. Választhatsz egy-egy hangsúlyosabb darabot, vagy akár sok aprót, amik szétszórva, a lakás különböző helyein vagy egy csoportba rendezve is jól fognak mutatni.

noveny.jpg

Persze, nem árt a hozzád és a lakásodhoz illő növényfajtát megtalálni – plusz, ha kisállatot tartasz, vagy gyereked is van, figyelj arra, hogy a növény ne legyen mérgező. Ekkora választékból biztosan meglesz a megfelelő példány!

Egy csepp szín

A hétvégék rövidek, de két-három óra munka is nagy változást vihet egy térbe. Például azzal, ha valamit – például egy kisbútort, mondjuk egy széket – új színnel ruházol fel. Minél meglepőbb az a szín, annál elementárisabb a hatás! Egy ütős sárga például a nyári napok vidámságát csempészi be a lakásba, még ha csak egy széken is alkalmazod.

szinek.jpg

Jó minőségű festékeket már a netről is lehet rendelni, például itt is találsz olyan sárga festéket, amit fára alkalmazhatsz.

Tapétát, de nem a falra!

Rengeteg, gyönyörű tapéta közül válogathatnak a lakást átalakítók manapság, elképesztően sokféle minta, anyag és textúra létezik, naná, hogy ennek megfelelően az árak is széles skálán mozognak. De még a legdrágább tapétán is érdemes elgondolkodni, ha nem nagy felületen akarjuk használni, hanem mondjuk, csak egy könyvespolc hátlapjára szeretnénk felapplikálni. Ütős kis trükk, gyorsan kész van, és teljesen friss hatást érhetünk el vele.

konyvespolc.jpg

Nekem a skandináv tapéták a kedvenceim, imádom a hangulatukat, a kicsit retrós beütésüket, azt, ahogy megjelennek rajtuk az organikus vagy éppen nagyon is geometrikus formák. Innen például eléggé tele tudnám pakolni a virtuális kosárkámat.

Rusztikus részletek

Idén egyértelműen trend az, hogy némi rusztikusság is megjelenjen a lakásban, legalább foltokban. Ezt a legegyszerűbb például parafából készült használati tárgyakkal megjeleníteni, de bizony nem rossz megoldás az sem, ha előkapunk néhány pofás kis kosarat. Amiket aztán használhatunk a nappaliban takarótárolásra, a konyhában az eszközök rendszerezésére, és persze, bárhol a lakásban akár kaspóként is.

kosarak.jpg

Most minden lakberendezési áruházat elborítanak a kosarak, mi itt is találtunk sok szép darabot, érdemes körbenézni.

Képek innen, innen, innen, innen és innen

Címkék:design online spórolás bankkártya lakberendezés Vásárlás