2017.06.02 15:22:03 ShoppingGuy

Tedd egyszerűbbé a gardróbfrissítést pasiként is!

Szezonváltáskor óhatatlanul is eljön az a pillanat, amikor belátjuk, ideje nyakunkba venni a várost, és egy komolyabb bevásárlást eszközölni. Még akkor is, ha amúgy utáljuk az ilyet. A Stíler blog most azoknak a férfiaknak ad tippeket a gardróbfrissítéshez, akik a hátuk közepére kívánják az egészet, mondjuk keresztbe.

Ha valaki nem sportszerűen űzi a shoppingot, akkor nemcsak karácsony táján borul ki már magától az ötlettől is. A plázákban tömeg van, a városban meg az állandó parkolóhely vadászat nehezíti meg a dolgot. Aztán keresgéljük a megfelelő méretet, izzadunk a próbafülkében, és a végén meg már a fülünkön is szatyor lóg. Mindez persze lehet sokkal egyszerűbb és élvezetesebb is, ha egy cseppet átgondoltan csináljuk.

shopping.jpg

1. CSINÁLJUK MEG A HÁZI FELADATOT

Ha gardróbfrissítésre adjuk a fejünket, akkor érdemes előzetesen elvégezni egy pár dolgot:

- Szortírozzuk a már meglévő holmikat: mi az, ami még használható; mi az, ami megérett az adományozásra; és mi az, ami menthetetlenül az újrahasznosítóban végzi.

- Ezután leltározhatunk: az alapdarabokkal kezdve nézzük át, mi hiányzik a ruhatárból, és készítsünk listát, hiszen így az üzletben hatékonyabbak leszünk, és spórolhatunk, ha nem költünk egy 26. fehér pólóra, amikor az éppen van a szekrényben elég.

- Tanulmányozzuk a trendeket! Persze mondhatjuk, hogy nem vagyunk „divatmajmok”, mégis érdemes szembenézni azzal, hogy az üzletekben azok a holmik lesznek, amik éppen meghatározzák az aktuális divatot. Ez persze előny is lehet: válasszuk a hozzánk közel álló irányzatokat, és frissítsük ennek megfelelően a ruhatárat.

2. NEM VÉLETLENÜL OKOS A TELEFON

Nem érdemes sok holmival nekiindulni a bevásárló körútnak, hiszen - ideális esetben - csak egyre több szatyor lesz a kezünkben. Tulajdonképpen akár egyetlen mobilt elég zsebre tennünk, hiszen nem véletlenül hívják okostelefonnak: mindenre képes.

- a fent említett bevásárlólista biztos helyen van a jegyzetek között.

- kiválóan alkalmas útvonal tervezésre, nyitvatartási idők csekkolására, sőt, a nagyobb márkák weboldalán akár a raktárkészletet is ellenőrizhetjük, így abba az üzletbe mehetünk, ahol valóban van is az a szín és méret, amit kinéztünk magunknak.

- még bankkártya sem kell, hiszen mobilfizetéssel elég egyszer bedigitalizálni a kártyát ahhoz, hogy aztán egy mozdulattal, a telefonnal fizethessünk.

3. PRÓBÁLD ÉLVEZNI AKKOR IS, HA UTÁLOD

A férfiak közül sokan annyira gyűlölnek vásárolni, hogy már az első perctől befeszülnek. Pedig ez nem változtat a tényen, hogy el kell intézni, sőt, kellemesebbé sem teszi. Próbáljuk megtalálni a pozitívumokat, és időről időre megjutalmazni magunkat menet közben. Ne feledjük, ez nem egy maratoni futás!

- Gondoljunk csak bele! Még James Bond kütyüi sem tudtak annyit, mint a mai okostelefonok! Azzal, hogy már fizethetünk is telefonnal az üzletekben, ezerszer könnyebb az életünk.

- Iktassunk be pihenőket: egy jó kávétól vagy könnyű ebédtől új erőre kapva lelkesebben vetjük bele magunkat a shoppingba.

- Ne maradjon el a jutalom sem a végén: egy klassz mozi, vagy baráti koccintás tökéletes lezárása egy vásárlással töltött napnak – ráadásul új szerzeményeink közül be is mutathatunk néhányat!

Címkék:férfi divat ruha mobiltelefon mobilfizetés Vásárlás