2017.02.23 10:24:00 ShoppingGuy

Gyereked van? A netes vásárlást neked találták ki!

Rengeteg történet fűződik ahhoz az alaphelyzethez, amikor egy szülőnek a gyerekével együtt kell ellátogatnia egy boltba, hogy elintézzen egy vásárlást. Nem tudom, kinek a fejéből pattant ki az online vásárlás lehetőségének ötlete, de vagy neki is volt gyereke, vagy át tudta érezni a szülők ezzel kapcsolatos minden gondját. Hogy miért?

gyerekvasarlas.jpg

Kezdjük azzal, hogy a gyerekek általában unják magukat, míg a szülő vásárol. Nem lehet rohangálni a boltban, nem lehet lepakolni és kipakolni, mint otthon, kisebb gyerek esetében pedig esélyes, hogy a babakocsiban vagy a bevásárlókocsiban ülve kell végigasszisztálniuk az egész procedúrát. Márpedig amelyik gyerek unatkozik, az megpróbálja feltalálni és elfoglalni magát. Például azzal, hogy feláll a bevásárlókocsiban, vagy a polcok mentén kocsival együtt húzni kezdi magát. Esetleg ezt-azt be is pakol a kocsiba, míg a szülő nem figyel oda. Vagy csak addig játszik a cipőjével, míg sikerül leoperálni magáról.

Nagyobb gyerek akkor is rohangál a boltban, ha tudja, hogy nem szabad. Nagy a mozgásigénye, és hát majdnem olyan a bolt is, mintha a játszótéren lennének. A gondolák között jól lehet bújócskázni, vadidegeneket ijesztgetni – de legalább anyát-apát, főleg azzal, hogy a gyereknek egy pillanat alatt hűlt helye -, a színes címkék és a mindenféle érdekességgel telepakolt polcok pedig, ha ezernyi kérdést nem is szülnek bennük, azért egyet biztosan: Ez mi? Amiből egyenesen következik a Miért? kérdés rohamosan közeledő elhangzása is. Ha nem listával megy a szülő vásárolni, innentől koncentráció-bajnoknak kell lennie, hogy ne maradjon ki semmi, ami otthonra szükséges.

A boltokban nincs vécé, mosdó, vagyis a hirtelen jött ingereket vagy vissza kell tartani, ami nem könnyű, ha pedig nem is sikerül, akkor baleset utáni takarításra számíthat a szülő és a bolt személyzete. A plázákban persze, vannak vécék, de egyfelől oda is idő eljutni, csapot-papot otthagyva az üzletben, meg az ember nemcsak plázába jár vásárolni.

Ha élelmiszer-vásárlásról van szó, akkor van még egy komoly konfrontációs pont, ha gyerekkel vásárol az ember: a pénztárak előtti gyerekbúgató polcok. Egy szülőt sem ismerek, aki az évek során ezt az alig pár méteres szakaszt gond nélkül megúszta volna. Igazi háborús övezet, szülőt próbáló akadály.

És akkor nézzük ezzel szemben, mit ad az egyszeri szülőnek az online vásárlás! Bárhonnan intézhető, még a játszótérről is, miközben a gyerek a többi gyerekkel rohangál, bújócskázik és riogatja egymást. Bármikor élhetsz vele, akár a gyerek alvásidejében is, vagy amíg megnézi a kedvenc rajzfilmjét. Nincsenek olyan kérdések, amik elvonnák a figyelmedet, így biztosan nem marad ki a kosárból a frankfurti leveshez a virsli. Nem kell a fél lakást magaddal vinni, plusz pelenkával, váltás ruhával. Ráadásul hazafelé sem neked kell cipekedni, miközben a gyereket is terelgeted, mert mindent házhoz szállítanak, ha úgy akarod. Sőt, még az emeletre is felcipelik! Végül, de nem utolsósorban: nincsenek pénztár előtti csokis-cukros-rágógumis sorok, és emiatt következő könyörgés, majd nemleges válasz esetén elkámpicsorodás, netán hiszti.

Kész főnyeremény szülőnek és gyereknek is, nem?

Címkék:család gyerek online kisgyerek gyerekek idő Vásárlás