2017.01.06 18:11:00 ShoppingGuy

Családi programötletek hideg napokra

Legyen bármekkora cidri, programozni lehet - és nemcsak feltétlenül beltéren, bár kétségtelenül kényelmesebb ilyenkor, ha nem a szabad ég alatt tartózkodunk. Az Időtetrisz bloggerei hideg időre készítettek nektek programajánlót - köztük egy kirándulással a szabadban, de minden esetben minőségi időtöltést jelentenek az egész család számára.

csaladiprogram.jpg

A tanév sűrű napjai között különösen fontos a közös időtöltés, most is olyan programokat gyűjtöttem, amik az egész családnak kínálnak remek elfoglaltságot, szórakozást, tanulást, aktív pihenést, netán némi mozgást is. És hogy kényelmes legyen, a legtöbb program leszervezhető otthonról, egyetlen bankkártya segítségével.

Királyréti kisvasút

Kirándulósok előnyben, bár a kisvasutazás szépsége kicsit talán abban is rejlik, hogy azoknak is remek program, akik annyira nem szeretnek gyalogolni, de mégis, szívesen lennének a szabadban. Az út gyönyörű Kismarostól Királyrétig, ott pedig érdemes kipróbálni a Királyrét Vendéglőt, gyerekbarát hely, ahol egy igazán jót lehet enni. És íme, a menetrend, érdemes megnézni indulás előtt.

RepTár

A legtöbb gyereket előbb vagy utóbb izgatni kezdi a repülés bármilyen formája, csak úgy záporoznak a mikor, de hogyan, mióta és miért nem zuhan le kérdések, amire lássuk be, ától zettig kevesen tudjuk a pontos választ. A nemrég nyílt RepTár katonai repüléstörténeti Múzeum Szolnokon, ahol kalandpálya, szimulátorok és természetesen rengeteg kiállított repülőt találunk és elég nagy eséllyel a legtöbb, repüléssel kapcsolatos kérdésünkre is választ kapunk. Érdemes kicsit előre is megnézni, mire számíthatunk - például január 20-ig téli szüneten vannak -, mire is lesz időnk, ha ellátogatunk.

Az élet bolygója, a Föld

Hogy is alakult ki a bolygónkon az élet? Ez az előadás erre ad emészhető és hát látványban kifejezetten pazar választ. Ugyan főleg iskolásoknak ajánlott, de ha a kisebbek nem is figyelnek a szövegre és nem félősek, a látvány biztosan lenyűgözi majd őket. A Planetárium oldalán jegyfoglalás is működik, kártyával működik a helyszíni jegyvásárlás.

Graffaló és barátai

Végre már a mozikban Julia Donaldson zseniális meséinek filmes adaptációja. Az egész világon méltán népszerűvé vált figura s történetei végre a filmvásznon is! A moziműsor itt elég részletes, a legtöbb nagymozinál pedig lehet jegyet foglalni és online jegyet vásárolni is.

Családi délelőtt a Ludwig Múzeumban

Minden szombat délelőtt az aktuális kiállításhoz kapcsolódó múzeumpedagógia programmal várják a családokat, s míg a gyerekek ismerkednek az alkotásokkal s maguk is alkotnak, a felnőttek meg tudják nézni a kiállítást, mindez egészen baráti áron. Jegyet mindenképp érdemes előre foglalni, mert véges a férőhelyek száma. 

Címkék:gyerek program online kisgyerek Vásárlás