2016.12.29 15:30:00 ShoppingGuy

Szórakozzon együtt az egész család a téli szünetben!

A karácsonyi nagy pörgésben észrevétlen kúsznak a napok, aztán hopp, egyszer csak beesünk a két ünnep közötti hétköznapok alkotta fekete lyukba, de legalábbis egy légüres térbe, amikor elég vacak idő van ahhoz, hogy ne tervezzünk strandolást a gyerekekkel, de ahhoz viszont túl sok, hogy folyamatosan a négy fal között maradjunk megbolondulás nélkül. Ha valakik, akkor a Gyerekszobások pontosan ismerik ezt a helyzetet, ezért összeállítottak egy programajánlót kifejezetten a téli szünetre, kifejezetten családosoknak.

Hoztunk hát néhány olyan programötletet a téli szünetre, ahol az egész család jól érezheti magát – tényleg! -, és otthonról is leszervezhető neten keresztül, egyetlen bankkártyával, a bejgli maradékát majszolgatva.

christmas-1919659_1280.jpg

Hamisítatlan fiús program a Vonatok Ünnepe a Miniversumban, ahol óriási terepasztallal, családi programokkal várják a családokat. Fiús program, de valljuk be: a terepasztalok a lányokat is legalább annyira lekötik, mint a srácokat. Ráadásul december 26-án és 31-én is nyitva vannak, és Miniversum karácsonnyal, illetve Gyerekszilveszterrel kedveskednek az ide látogatóknak.

15591494_609734842554977_2360610587647267372_o.jpg

Akár az egész családnak, akár kettesben a gyerekkel – nagyobbal is – jó programlehetőség az ágymozi! A Buda Bed Cinema nem kényelmetlen moziülésekkel berendezett teremben vetíti filmjeit, hanem hatalmas ágyakból izgulhatjuk végig a vásznon zajló kalandokat. Persze, lehet azt mondani, hogy filmet otthon is lehet nézni és az olcsóbb, de könyörgöm: MOZI, ÁGYBÓL?

budabed.jpg

Bár odakint cidri van, a téli fürdőzésnek megvan a maga varázsa. Mi is lehetne jobb program, mint egy családi látogatás az Aquaworldbe? Ahol nemcsak úszómedence, élménymedence és hullámmedence várja a kicsiket és nagyokat, hanem kevésbé félelmetes és kifejezetten izgulós csúszdák is, meg egy melegvizes kültéri medence is. Utóbbi a kedvencünk egyébként.

aqua.jpg

Kihagyhatatlan program a CSOPA PLAYBAR, ahová szerintem simán el lehet tölteni egy teljes napot nyitástól-zárásig. Ráadásul nagyobb gyerekekkel – végre egy hely, ahol nemcsak a kisebb korosztályra gondoltak! Van itt szabaduló szoba, kiállítások különféle témakörökben, körmozi és 9D mozi – hogy ez mit jelent, azt a honlapon meg lehet tudni.

csopa.jpg

Legyen itt egy koncert is, méghozzá komolyzenei. A Müpában Újév napján Haydn: A teremtés című oratóriuma csendül, Fischer Ádám vezénylésével. A teremtés több rétegből álló mű, ami több korosztályt is képes megszólítani: a zene segítségével megelevenedik előttünk az, ahogy megszületnek a hegyek, tengerek, folyók, megjelennek az állatok, a Nap és a Hold, a világosság és végül az ember. Meglepő módon még jegyek is kaphatók rá itt.

teremtes.jpg

Korcsolyázás nélkül nálunk nincs téliszünet és pont. Persze, a város számtalan pontján lehet ma már korcsolyázni, kisebb-nagyobb, jobb-rosszabb minőségű pályákon, de a Városliget Műjégpályának számunkra a mai napig van valami különleges varázsa. Talán a Vajdahunyad Vára szomszédsága teszi, talán csak a ragaszkodásunk a kamaszkori körözéshez, de ide mindenképp ellátogatunk a két ünnep között a gyerekkel.

varosliget.jpg

Címkék:család gyerek kultúra program online karácsony hellókarácsony Vásárlás