2016.12.14 17:22:00 ShoppingGuy

5 karácsonyi ajándékötlet iskolásoknak

Tudjuk, hogy még rengetegen vannak, akik most szerzitek be az ajándékokat a fa alá, és hogy ez minél flottabbul menjen, meg ne is fogjatok mellé, jöjjön egy kis ajándékajánló az iskolás gyerekeknek, a Gyerekszoba bloggereitől. Vendégposzt!

Valamiért sok felnőtt úgy gondolja, hogy egy iskolás gyereknek sokkal nehezebb már ajándékot adni, mint egy kicsinek. Ezzel mi nagyon nem értünk egyet, iskolás gyereket ajándékozni szerintünk kimondottan hálás feladat, és ezt mindjárt be is bizonyítjuk. Jöjjenek hát ajándékötleteink, szigorúan webshopból, a fotelben ülve kezünkben a bankkártyával.

iskolasgyerek.jpg

Egy gyerek felé az egyik legnagyobb elvárás, hogy moderálja magát, főleg egy bizonyos kor felett. Általában úgy az iskolás években jelentkezik erősen a felnőttek felől ez az igény, pont akkor, amikor sokszorozott frusztrációval kell megküzdenie a gyereknek minden nap. Amit mi, felnőttek se szeretünk. Ha pedig iskolás gyerekről van szó, egyértelmű ajándéknak tűnik a könyv. De ha könyv, akkor legyen olyan, ami segít a gyereknek a frusztráció kiélésében – és erre a tökéletes választás a Nyírd ki ezt a naplót! című darab. A könyv tulajdonképpen foglalkoztató, melyben változatos módon kell bánni a lapokkal – nem áruljuk el, hogyan, de egyet igen. Tutira minden iskolás örülni fog neki!

nyirdki.JPG

Ha már könyv, és szeretnénk, hogy a gyerek minél többet olvasson, használjuk a rendelkezésre álló lehetőségeket – kapjon a gyerek egy e-book olvasót! Erre rengeteg könyvet letölthet, bárhová magával viheti, a mi kedvencünk, ez az Onyx Boox pedig még háttérvilágítással is rendelkezik. Így a takaró alatt is kényelmesen és látáscsökkenés nélkül olvasható. Persze, léteznek ennél sokkal egyszerűbb és olcsóbb darabok is, de az biztos, hogy egy e-book olvasóval bármelyik iskolás gyerek szívesebben veti bele magát az irodalom világába.

onyx.jpg 

Már az alsósok között egyre nagyobb jelentősége van annak, ki milyen zenét hallgat, és ahogy felsőbe kerülnek a gyerekek, meghatározó részükké válik a zenei irányultságuk. De ahogy az sem mindegy, mit hallgatnak, bizony az sem, hogy min. Egy bluetooth-os fejhallgató, – netán egy hordozható hangszóró – biztosan örömet okoz az iskolásnak, aki úgyis a telefonjára tölti majd le a kedvenc számokat, viszont nem tud még vigyázni a vékony zsinórok épségére. Nem utolsósorban a kedves szülőknek is megváltás lesz, ha a gyerek nem direktben bömbölteti a kedvenc zenéit – bár azt hiszem, ez időnként sehogy sem úszható meg. A JBL fejhallgatók minősége szuper, a hangzása remek, jó választás és az osztálytársak előtt is megállja a helyét.

jbl.png

Az iskoláskor a társasjáték kora: a gyerek már ismeri és betartja a szabályokat, képes hosszabb ideig is koncentrálni, és a gondolkodása is egyre fejlettebb. Amit bármikor, bárkinek szívből ajánlok, az a Dixit társasjáték, aminek a grafikája már önmagában is annyira zseniális, hogy csak azért megéri megvenni, hogy nézegessük. De ezenfelül remek asszociációs társasjáték is, ami elgondolkodtat, együttműködésre sarkal, és kihasználja a gyerekek fantáziáját. Mivel rengeteg kiegészítő csomag is kapható ma már hozzá, később folyamatosan bővíthető az otthoni készlet, és biztos, hogy még évekig odaülteti majd a szülők mellé a gyereket.

dixit.jpg

Nem ajánlgatunk olyan ajándékokat, amiket szorosan az iskolához kapcsolódnak – szerintünk kap abból épp eleget a gyerek, mármint iskolából. Viszont nem tudunk elmenni a mostanság kapható zseniális tudományos játékok mellett, amelyek olyan módon tanítanak, ahogy az iskolának is kellene: a részeket egésszé foglalják, gondolkodásra serkentenek, gyakorlatba is át kell ültetni az elméleti tudást és még érdekesek is. A KidzLab sorozatban rengeteg zseniális tudományos játék kapható, mi most egy uniszex Időjárás Labort hoztunk, mellyel kísérleteket lehet végezni a különféle időjárással kapcsolatos jelenségekkel kapcsolatban és nem utolsósorban rengeteget lehet tanulni. Úgy, ahogy kisgyerekként tették, nem úgy, mint az iskolában.

kidzlab.jpg

Címkék:gyerek online karácsony ajándék Vásárlás