2016.12.07 17:00:48 ShoppingGuy

Utánvéttel szoktál online vásárolni? Van egy tippünk!

Az internetes vásárlás a modern kor egyik nagy vívmánya, ebben nincs vita, ugye? Hihetetlen áruválaszték, több idő és koncentráltabb figyelem jut a válogatásra, így könnyebb elkerülni az impulzusvásárlást is. Na jó, nem mindig.

Azt tudtátok, hogy a magyar online vásárlók körében még mindig az utánvétes vásárlás az egyik leggyakoribb fizetési forma? Ezt nem is értem, hogy lehet, hiszen bankkártyával online vásárolni sokkal egyszerűbb és kényelmesebb, és még biztonságos is. Az utánvét meg ezzel szemben nem olcsó – sőt, kimondottan drága -, plusz szervezést is igényel. Mert nem mindegy, hogy van-e otthon adott pillanatban elegendő pénz. Előfordul, hogy az ember bokros teendői közben teljesen elfeledkezik arról, hogy a szállítás napján legyen otthon annyi készpénz, amennyi kívánatos.

futar2.jpg

Aztán ha nincs, akkor jöhet egy kínos kör, mert meg kell kérni a szegény futárt, hogy:

  1. jöjjön már vissza kicsit később, míg terem egyet az otthoni pénzfa – nyilván nagyon szeretne még egy kör kitérőt tenni felénk
  2. várjon már egy kicsit, míg te leugrasz a közeli ATM-hez – anyám, hol is van a közelben? – kivenni egy kis pénzmagot – nyilván a futár tökre ráér erre, mikor egyébként címszám alapján kapja a fizetését.

De tovább megyek: az nem is elég, hogy elegendő pénz legyen otthon. Ha lehet, PONTOSAN annyi legyen, amennyi a csomag ára – plusz a borravaló a futárnak -, mert különben előállhat az a helyzet, mint a klasszikus viccben, mikor egy almát kér a vevő, de kettő lett. Maradhat? És ugye, senki sem szeret mondjuk 5100 forint helyett 7000 forintot vagy még többet fizetni. Én legalábbis biztosan nem.

Kedves utánvéttel rendelő barátaink, íme, jó hírünk van! Mert mostantól akkor is elfelejtheted a készpénzt, ha csak akkor akarod kifizetni a rendelésedet tartalmazó csomag árát, mikor már házhoz is érkezett. Ugyanis mostantól egy csomó webáruházban választhatod azt az utánvétes lehetőséget, hogy a futárnál fizetsz, de bankkártyával! A lehetőség még friss és ropogós, ezért minden esetben csekkold le a webáruházban a rendelési folyamat során, hogy adott-e ez a lehetőség, ha szeretnél élni vele – és egyelőre sajnos nem minden futárcég szerelte fel terminálokkal az embereit. De ami késik, az nem múlik.

Mi mindenesetre nagy örömmel üdvözöljük ezt a változást, ráadásul még a futárnak is jót teszünk vele, hiszen így jó eséllyel előbb végez egy címen. Na persze a futár akkor végez egyébként a legesleggyorsabban, ha a csomag átadásakor már nem kell pénzezni, mert a vevő már rég kifizette a rendelést a neten keresztül. Csak mondjuk.

Címkék:online bankkártya tudatosság utánvét Vásárlás