2016.10.21 12:34:00 ShoppingGuy

Mozizzunk! De mit?

Szeretek filmeket nézni és moziba járni. Nekem mindegy, hogy nagy mozi-komplexumról van szó, vagy egy aprócska filmszínházról. Ahogy az is, hogy hollywoodi filmet vagy művészfilmet adnak. Mindnek megvan a maga létjogosultsága, és az ember hol csak egyszerűen kikapcsolódni vágyik, hol pedig arra, hogy érzelmileg megbolygassák, továbbgondolásra bírják.

Persze, adott pillanatban egy bizonyos hangulatú filmre és közegre vágyom. És van olyan is, hogy csak moziba vágyom, de fogalmam sincs, mit néznék meg szívesen. Na, ez a legnehezebb. Ilyenkor te mit teszel? Elmondom, én hogyan teszem le a voksom az aktuális film mellett.

mozi.jpg

Első körben megkérdezem a barátaimat. Mivel elég vegyes a társaság, teljesen eltérő ízléssel rendelkeznek, máris kapok egy csomó impulzust. Van, hogy annyira sokat, hogy abból már nem kavarodom ki épkézláb ötlettel.

Nem árt, ha átböngészem az aktuális toplistákat, de ezeken mondjuk, alacsony költségvetésű művészfilmekkel nem fogok találkozni. Azokból nem szokás toplistát készíteni, még bevétel alapján sem annyira.

Lecsekkolhatom az adott film értékeléseit. Mondjuk, ezt sosem tartom ezerszázalékosan megbízható módszernek, hiszen bárki nyomhat egy filmre értékelést, de azért azok a darabok, amik kimagaslóan jó értékelést kapnak, viszonylag ritkán okoznak csalódást. Na nem mondom, hogy már nem volt olyan, hogy koppantam, de tényleg csak elvétve fordult elő.

Szeretem a filmkritikákat is, rendszeresen el is olvasom azoktól a szerzőktől, akik számomra mérvadónak bizonyultak az évek során. De még ebben is érdemes nagyon rugalmasnak lenni, mert itt is becsúszhat az, hogy bár általában hasonló az ízlésünk, egy adott filmről mégsem ugyanaz a véleményünk.

Személy szerint általában a trailerek és a szinopszisok alapján hozok döntést, megsasolva a szereposztást, és mellé veszem még azokat a szubjektív infókat is, amiket a barátok, rangsorok, értékelések és kritikák jelenthetnek.

A fentieket kombinálja a Mozizunk.hu oldal, ahol mindent egyszerre kapok meg. Igényes és átgondolt kritikákat, előzeteseket, szereposztásokat és értékeléseket egyaránt.

mozizunk.jpg

Emellett ott virítanak mindig a friss hírek is a filmvilágból, vagyis eléggé up do date lehetek, ha odafigyelek. Az oldal Facebook oldala azért is szerethető, mert itt fellelhetők a trailerek és rendszeresen hirdetnek nyereményjátékokat, amikkel be lehet jutni a premier előtti filmvetítésekre. De ha ez nem lenne elég, magán az oldalon is fut egy nyereményjáték, arra is érdemes rálesni.

Címkék:mozi kultúra online mobiltelefon applikáció Vásárlás