2016.07.31 12:55:00 ShoppingGuy

Mérettáblázatok a világ körül

Bevallom, addikt vagyok, ha netes ruharendelésről van szó. Megkímélem magam a sokszor időrabló kutatástól és járkálástól, a frusztráló sorban állásoktól és eddig még nem nagyon faragtam rá arra, hogy sem próbálni, sem a ruhát fizikai valójában megnézni nem volt előzetesen lehetőségem.

Azért is szeretem a netes rendelést, mert sokszor így még a szállítási költséggel együtt is olcsóbbra jön ki a gardrób újabb darabjainak beszerzése, még akkor is, ha egyébként egy külföldi webáruházban követtem el a legutóbbi garázdálkodásomat. És mióta nemcsak azt tudom, hogy mi lesz az a szín és fazon, amitől nem kapok szívinfarktust, mikor a tükörben viszontlátom magamon, hanem azt is, hogy a rengeteg nemzetközi méretjelzés szerint mi az én méretem, azóta nálam ez elég gyakran előforduló történet.

meretek.jpg

Ha te még nem nagyon rendeltél eddig a nemzetközi kínálatból, akkor most íme egy kis segítség, hogy aztán a te vadászmeződ is jócskán kitárulhasson!

Először is, ha itthon is megtalálható márkáról van szó, akkor nagy gond nincs, általában a saját oldalukon találsz olyan mérettáblázatot, amivel belőheted, hogy az olasz kínálatból rád melyik lesz a megfelelő méret. Ilyen például a Mango mérettáblázata, amivel elég nehéz melléfogni, ha az itthoni kínálatból ismered a méreted.

De ha olyan helyről rendelnél, aminek nincs magyarországi képviselete-boltja, se weben, se offline, akkor sem kell megijedned! Szerencsére van egy csomó olyan oldal, ahol a nemzetközi méreteket egy összefoglaló táblázatban találod meg, így a már itthon megszokott méretedhez képest lőheted be az angol vagy az amerikai méretedet. De ha ez sem elég, akkor íme egy olyan táblázat, ahol még a centiket is leellenőrizheted!

ruhameretek.png

Érdemes utánanézni annak is, hogy egy adott márka a megadott méretezéssel mennyire lő alá vagy fölé az átlagméretnek. Például a Promod méretezése általában a nagyobb méretek felé húz, vagyis, ha egyébként XL-es méret vagy, itt sokszor elég az L-es méretet megvenned. A nyomozáshoz nagy segítséget adhat, ha a barátaidat faggatod ki, vagy fórumokon és csoportokon keresel személyes tapasztalatok után.

Cipőt szeretnél egy külföldi oldalról? Itt is előfordulhat, hogy a megszokott 39-es méreted helyett ismeretlen számozással adják meg a méretezést. Nem kell megijedni, erre is lehet összehasonlítást találni, sőt centikkel is lesz találat.

cipomerete.png

Fehérnemű? Igen, ebben is eltérő a méretezés pl. az angoloknál. De emiatt ne mondj le arról a szép szettről, amit kinéztél magadnak a kedvenc brit webáruházad oldalán. Ezzel a táblázattal könnyebb lesz megtalálni a megfelelő méretet.

melltartomeretek.png

Vásárlás előtt mindig nézd át az adott webshop szállítási feltételeit, garanciavállalási feltételeit, és érdemes tájékozódni az áruvisszavételről is.

Advertisement

Címkék:online divat méretezés Vásárlás