2016.05.11 17:45:00 ShoppingGuy

Csekkbefizetés sorban állás nélkül? Lehetséges!

Az megvan, hogy amikor kiválasztasz egy sort a postán, és beállsz, valahogy lelassul az előrehaladás? Az egyik előtted álló egy bőröndnyi csekket dob a pultra, a másik pont most nem találja hátizsákjában a pénztárcáját, a harmadik meg ellenállhatatlan kényszert érez, hogy az egész élettörténetét megossza a posta – sajnos - udvariasan és hősiesen hallgató alkalmazottjával. Igazi Murphy-törvény ez, még gif is született belőle.

Pont ezért nem szeretjük a postai csekkbefizetést. Mázli, hogy nem is szükséges hasonló kalandokban részt venni, ha itt a rezsifizetés ideje. Például van olyan szolgáltató, aki a weboldalán is ad arra lehetőséget, hogy számláidat online rendezd. Nyilván nem látogatod napi rendszerességgel a szolgáltatóid weboldalát, de egy pillantást azért érdemes rájuk vetned, mert kényelem és gyorsaság szempontjából össze sem lehet hasonlítani az online bankkártyás számlabefizetést a sorban állóssal.

szlafizetes.jpg

Ha pedig nem vagy a határidő-betartás bajnoka, ezt a megoldást egyenesen neked találták ki: a szolgáltatók ebben az esetben ugyanis hamarabb értesülnek arról, hogy elindítottad a fizetést. Ráadásul sok szolgáltató ilyenkor visszakapcsolási díjat sem számol fel, ha a számlatartozás miatt felfüggesztették már a szolgáltatást.

Van másik: igényelj e-számlát a szolgáltatóktól! E-számla esetén papír helyett elektronikus formában kapod meg a számláidat. Az e-számla ugyanazokat az adatokat tartalmazza, mint a nyomtatott számla, a rajta szereplő adatokat a szolgáltató weboldalára történő bejelentkezés után nézheted meg. Időbélyeg és elektronikus aláírás garantálja, hogy az e-számla megfeleljen a biztonsági előírásoknak és a jogszabályban előírt követelményeknek.

E-számlás ügyfélként minden új számládat e-mailes értesítés formájában vagy csatolmányként kapod meg, pdf, illetve xml formátumban, attól függ, melyik szolgáltatóról van szó. Az e-számlákat könnyen tudod követni, egyszerű visszakeresni és rendszerezni őket, sőt, az xml formátum az adóhatóság elvárásainak is megfelel.

Ha ki akarod maxolni az egyszerűséget, van még egy tippünk: csatlakozz e-számla fizetési szolgáltatóhoz! Például ott a Díjnet: ha itt regisztrálsz, a partner szolgáltatóktól érkező számláidat elektronikusan kapod meg, és egyszerűen, biztonságosan fizetheted ki mindet. A fizetési módot is megválaszthatod: mehet az interneten keresztül bankkártyával vagy a megszokott módon, átutalással és csoportos beszedési megbízással is.

Ha rendszeresen elfelejted a számlák befizetési határidejét, akkor ezt szeretni fogod: a beérkező számláidról és a befizetési határidőkről e-mail üzenetet küld a rendszer, így nem kell papírokat böngészned és határidőket figyelned a naptárban. Külön öröm, hogy akár több számlát is be tudsz fizetni, nem kell a különböző szolgáltatók oldalaira regisztrálni, illetve bejelentkezni.

Címkék:online tudatosság rezsi számlafizetés