2016.05.09 09:50:00 ShoppingGuy

Kihagyhatatlan: menj ma este színházba!

Rendre találkozhatunk olyan ötletekkel, melyekre előbb rácsodálkozunk, aztán csapkodjuk erősen a homlokunk, hogy miért is nem nekünk jutott eszünkbe, hát annyira adja magát! Pont ilyen ötlet áll az egyik kedvenc oldalam mögött – és biztos vagyok benne, hogy nemcsak nekem fog tetszeni.

Színházba járni jó, ezt aligha vitathatjuk, de mégis sokaknak kimarad az életéből, hiába csábítják a nézőket a színházak jobbnál-jobb darabokkal. A miértre egyszerű a magyarázat: manapság ez nem számít olcsó mulatságnak. Sokan ezért inkább csak halasztgatják a legközelebbi színházlátogatást, akár hónapokon, sőt éveken keresztül is. Miközben a színházi előadások gyakran foghíjas nézőtér előtt zajlanak estéről-estére.

maesteszin.jpg

Ezért is jó hír, hogy létezik a maesteszinhaz.hu oldal, ahol az éppen aznap este játszott darabokra vásárolhatják meg az érdeklődők a maradék jegyeket – méghozzá sokszor akár féláron! Gyakorlatilag egy mozilátogatás áráért. Olyan ez az oldal, mint a last-minute utazásokra szakosodott irodák, ahol a szervezőknek megéri pöccre feltölteni a helyeket, így a maradék helyekhez jóval olcsóbban juthatnak hozzá azok, akik figyelnek és ugrásra készen tartanak otthon egy bepakolt bőröndöt.

A maesteszinhaz.hu oldal esetében bőröndre nincs szükség, igazából kiöltözésre sem feltétlenül, hiszen ma már hétköznapi viseletben is illik színházba járni, senki sem fog megbotránkozni rajta. Viszont kell hozzá egy szabad este, egy érdekes színdarab – ebből szerencsére nincs hiány -, pár kattintás, és egy MasterCard vagy Maestro bankkártya, mert itt csak online vásárolhatod meg a kedvezményes jegyeket. Miután kiválasztottad a darabot, a nézőtéren megjelölted, hogy melyik helyen szeretnél ülni, és végrehajtottad a vásárlást, érdemes a jegyeket kinyomtatnod, mert a legtöbb színházban így fogadják el – ha mégis rugalmasabbak a jegyek érvényesítésénél, azt az oldalon külön jelzik.

Ahogy a partnerek között böngésztem, feltűnt, hogy egyelőre elég Budapest-centrikus a kínálat – de azon belül sokszínű, az apró stúdiószínházaktól a nagyokig -, viszont az oldal ötletgazdáinak és működtetőinek nem titkolt célja, hogy kezdeményezésük országos méretűre nőjjön. Mi pedig mi mást kívánhatnánk, mint azt: teljesüljön mielőbb a céljuk, és legyen minden színház tele!

Címkék:kultúra színház online jegyvásárlás Vásárlás Kedvezmény