2015.12.28 08:57:00 Karácsony Miklós

Egy átlagos szilveszteri buli helyett

szilveszter.jpg

Valami mást csinálna idén szilveszterkor? Adunk néhány tippet!

1. Szilveszteri vacsoraszínház

Sokan színházjegyet vesznek, majd elmennek vacsorázni. Erre az igényre született Budapest egyik legérdekesebb alkotóműhelye a Sanyi és Aranka Színház programja, amely a Shirley Valentine című darabbal és vacsorával várja vendégeit. Bár a színház előadásaira rendszerint online is vásárolhatunk jegyeket, erre az estére ezen az e-mail címen fogadják a jelentkezést: teatroprodukcio@gmail.com.

További információk

2. Családosok szilvesztere

Ahol kisgyerekek vannak a családban, nemigen lehet klasszikus bulit tervezni. A gyerekekkel töltött szilveszternek is megvan ugyanakkor a varázsa. Napközben az aznapi meghosszabbított nyitva tartás mellett látogatható kiállításokat nézhetjük meg, vagy színházi programot is kereshetünk. Sokan nem tudják, hogy idén a Petőfi Irodalmi Múzeum december 31-én délután 2 óráig nyitva tart. Itt a gyerekek és a felnőttek egyaránt érdekes látnivalókkal találkozhatnak, mint a Pöttyös Panni könyvek és a régi Dörmögő Dömötör halhatatlan illusztrátorának, a 100 éve született F. Győrfi Annának az emlékkiállítása, vagy a magyar írók első világháborús kiállítása, amely csak 2016. január 6-ig látható. Az ezt követő délutáni séta és vacsora után pedig jöhet a közös játék!

További információk

3. Túrázás az év utolsó napján

A természet szerelmesei ezen a napon is szívesen útnak indulnak, akár családostól is. A bozsoki Nagy Vendégház hagyományos szilveszteri túrája - Túra a Kalapos-kőhöz - hihetetlenül barátságos program, amire gyermekes családokat is várnak. A résztvevők piknikkosarakkal, uzsonnás táskákkal felszerelve indulnak kirándulni. A Kalapos-kő és a körülötte látható többi, hasonló szikla vulkáni eredetű zöldpalából épül fel. A vendégházból be lehet járni Kőszeget és egész környékét. Nagyszerű, lelkileg pihentető szilveszteri, újévi program.

További információk

4. Vacsora egy rendezvényhajón

Aki szereti a különleges helyszíneket, a zenét és a jó vacsorát, az egy rendezvényhajón is töltheti az estét. Ilyen a Vogue Budapesten, a Dunán. Ezen a szilveszteri estén Gájer Bálint és Dj Cserhalmi szolgáltat műsort a swing és a jazz kedvelőinek. A kiváló zene mellett gazdag ételkínálattal várják a vendégeket

További információk

A Szilveszteri Operetthajó zenés, táncos műsorral, svédasztalos vacsorával, gazdag italválasztékkal készül az év utolsó bulijára. Az operetthajó rendezvényeire online jegyvásárlásra és bankkártyás fizetésre is van lehetőség.

További információk

5. A falusi turizmus kedvelőinek

Sokan választják a fürdőzést, szaunázást – ám nem a nagyvárosok zsúfoltabb fürdőiben, hanem kisebb települések csendesebb szálláshelyein. Ilyen az „Inárcsi wellness csomag disznóvágással és szilveszteri bulival”. A Bagolyvár Vendégház csomagját leginkább azoknak ajánljuk, akik az év végi lazítást táncos partival és éttermi vacsorával szeretnék kombinálni.

További információk

6. Boldog újévet program otthon

Az otthonülők találták ki azt a forgószínpadszerű vendéglátást, amikor kisebb baráti társaságok egy-egy órára benéznek, aztán folytatják máshol a programjukat. Ilyenkor nem a többfogásos vacsorán és az alkoholfogyasztáson van a hangsúly, hanem a beszélgetésen, és hogy boldog új évet kívánjunk egymásnak. A vendéglátás nem igényel nagy felkészülést, a szervezés ennél egy kicsit többet, amíg meghívjuk ismerőseinket. Cserében olyanokkal is találkozhatunk, akikkel év közben csak ritkán futunk össze, és még csak ki sem kell mozdulni otthonról.

6. Színház, hangverseny, mozi

Aki a tartalmas szórakozást szereti, az év utolsó napján is változatos felnőtt- és gyerekprogramok között válogathat. Érdemes a jegy.hu-n megnézni, milyen előadásokra lehet online jegyet rendelni és bankkártyával megvásárolni. Az idén közel száz program szerepel a választékban, sajnos többnyire a fővárosban.

Vidéken a Szegedi Nemzeti Színház kínál szilveszteri műsort, a Pécsi Nemzeti Színház két darabot is játszik aznap, Egerben a Gárdonyi Géza Színházban is játszanak szilveszter napján, mindhárom helyen lehetőség van online jegyvásárlásra is.

Címkék:szilveszter