2015.12.23 08:40:00 Karácsony Miklós

Amikor 24 óra kevés – rendeljünk házhoz!

15-015.JPG

Egyszer csak arra ébredünk, hogy itt a karácsony.  Már tavaly elhatároztuk, hogy idén mi is valami egyedit, valami magunk által készített ajándékot teszünk majd a fa alá a családnak, a barátoknak.  Sőt, talán azt is pontosan tudjuk, hogy kinek mi lenne a legjobb, de valahogy az idővel nagyon mostohán bánnak az égiek.

Hol a gyerek beteg, hol a munkahelyen tör ki az év végi hajrá vagy egészen egyszerűen, annyi minden jön össze, hogy mire a napi rutin, bevásárlás, főzés, mosogatás, leckekikérdezés, teregetés végére érünk, nemhogy ajándékkészítésre, még a fotelból való feltápászkodásra sincs nagyon energiánk. Ilyenkor érdemes végiggondolni, hogy hol tudunk egy kis plusz időt szerezni magunknak, amit a készülődésre tudunk fordítani.

Ételrendelés főzés helyett

Ha végiggondoljuk, naponta mennyi időt töltünk a konyhában, és hozzávesszük az alapanyag beszerzést és a főzés utáni rendrakást, mosogatást is, akkor bizony kiderül, hogy csak Jamie Olivernek sikerül 15 perc alatt tökéletes ételeket varázsolnia. Persze neki könnyű, ott van neki a stáb, aki mindent beszerez, és soha nem láttuk őt még mosogatni főzés után. Nekünk viszont a napi főzés a legtöbb időt igénylő teendőnk a mindennapok során.  Ha hetente pár alkalommal ételt rendelünk, például a falatozz.hu oldalról, máris tetemes időt szabadítottunk fel magunknak, amit krumplipucolás helyett magunk készítette kreatív karácsonyi ajándékok készítésére tudunk fordítani.

Címkék:ételrendelés