2015.12.22 08:31:00 Karácsony Miklós

Ajándékozz illatot karácsonyra!

15-021.jpg

Ha különleges, személyre szóló ajándékot szeretnénk, adjunk illatot karácsonyra. Amikor természetes, valódi növényi gyantákat, szárítmányokat füstölünk, úgy az teljesen más életérzés, egy igazi illat, diszkrét luxus, amit az egyiptomiak is nagyra értékeltek már az ókorban is.

Újragondolt ősrégi tradíció

Amióta világ a világ, az ember mindig is füstölt. Az ősemberek aromás növények leveleit dobták a tűzre, hogy füstjük felkísérje imáikat az égbe. Az ókori Egyiptomban tonnaszám égették a tömjént, a mirhát szintén az istenek nagy örömére, de a fáraók testét is illatos gyantákkal kenték meg a mumifikálás során. A XXI. században a katolikus és ortodox templomokban még mindig füstölnek, legtöbbször illatos görögtömjént vagy tisztító zsályát. A füstölés tradíciója hídként íveli át az évezredeket, hogy a mai ember újra felfedezhesse magának a természetes füstölőszerek méltán varázslatos világát.

Új út: a füstölőrács használata

A manapság pár száz forintért kapható füstölő pálcikákat - melyek általában szintetikus illóolajokkal átitatott, szénporral bevont bambusz rudak – nem lehet egy lapon említeni a valódi, természetes füstölőanyagokkal, melyeket rács felett égetnek el. Az ily módon megtapasztalt füstölés igazi élmény, hiszen a mécses meleg lángjának hatására kivirágzó növényi esszenciák szabadulnak fel. A füstölőedény felett elhelyezett füstölőrácson ugyanis a különböző természetes gyanták - a tömjén, a fenyőgyanta, a guggul, vagy a masztix - és a növényi szárítmányok vagy füstölőkeverékek lassan adják át lényegüket a hő hatására a légnek, és a bennük lévő illóolajok és egyéb illatanyagok kíméletesen bontakoznak ki.

Miért jó füstölni?

Röviden azért, mert kellemes. Azonban több okból füstölhetünk: varázsolhatunk karácsonyi hangulatot a szegfűszeg, a mirha vagy a fahéj karakteres illatával, vagy az előre elkészített adventi, mézeskalács vagy áldott ünnep füstölőkeverékekkel, támogathatjuk az immunrendszert, hiszen az eukaliptuszlevelek, a kámfor vagy a tömjén erős antivirális, antibakteriális hatással bír, igazi térfertőtlenítő anyagok. Továbbá fokozhatjuk a kreativitásunkat, intim miliőt teremthetünk, elősegíthetjük az éjszakai pihenést vagy ellazulhatunk egy stresszes nap után a természetes füstölőszerek segítségével.

Különleges ajándék

A füstölőedényt, a hozzá tartozó réz adagoló kanalat és a természetes füstölőanyagokat akár csomagban is beszerezhetjük, az egyes népek füstölési tradíciói vagy aszerint, hogy milyen céllal szeretnénk füstölni. A bátrabbak, kreatívabbak pedig maguk is összeválogathatják az elfüstölni vágyott növényi anyagokat aszerint, hogy kinek szeretnék azt odaajándékozni.

Ajándékozzunk különleges élményt, igazi illatot, vásároljunk és fizessünk okosan a neten. Hagyjuk a tülekedést a tömegekre, válogassunk kedvünkre, otthonunk melegében a több mint 14 fajta tömjén, és több száz füstölőkeverék közül. Az alábbi helyen akár online, bankkártyával azonnal megvásárolhatóak a Florasense természetes füstölőszerei:

Címkék:ajándék illat