2015.12.21 08:11:00 Karácsony Miklós

2015-ös karácsonyi trendek

15-009.jpg

Változnak az idők, változnak a szokások: már a karácsonyt is egészen máshogyan ünnepeljük, mint 20 évvel ezelőtt.

Lehet bár klasszikus, amolyan retró, netán nagypolgári, mindenben bővelkedő, vagy akár elitista, netán minimalista, vagy éppen öko, természetközeli, újrahasznosító, az ideálisnak vélt ünnep célja mindenkinél egy. A meghitt hangulat megteremtése, amihez elengedhetetlen a megfelelő dizájn is.

A 2015-ös frankfurti Christmasworld rendezvényen négyféle irányzatot határoztak meg az idei karácsony színvilága tekintetében. Az egyik a hófehér és fémes színek dominanciája, némi visszafogott arany ötvözettel. De menő lesz azoknak a fája is, akik fekete, csokoládébarna, arany és vörös színekkel díszítik. A Street art művészeti irányzat kedvelői menta, narancssárga, mélylila és rózsaszín kombinációjú díszekkel szépíthetik otthonukat, karácsonyfájukat. A modern szemléletűek számára kedvező trendek szerint idén az olajzöld, a mustársárga és fehér színek a gyapjú anyag kombinációjával hódítanak.

A régi időket visszaidéző természetes - dióhéjból, szalmából, gallyakból készült - díszek is reneszánszukat élik, ráadásul régi kedves emlékeket idézhetünk fel nagyszüleink, dédszüleink díszeive. A fenyőkérdés időtlen idők óta két táborra osztja az embereket. Egyesek az öko-szemlélet - sokan inkább a praktikum - miatt a műfenyőt pártolják, míg mások a csodás illat és a szokások miatt az igazi fenyőt választják.

Családi házas övezetekben egyre nagyobb teret hódítanak a világító kültéri figurák, feldíszített házak. Cégek szakosodtak már a profin kidolgozott, helyi adottságoknak megfelelően megtervezett kerti világítások és díszek összeállítására.

Az üzletekben és webshopokban fellelhető dekorációk száma végtelen. A karácsony hatalmas tömegeket késztet pénzköltésre, természetes, hogy a boltok a piaci igényekhez igazodva gyakorlatilag mindenféle formájú, anyagú, színű holmit árulnak. A karácsonyi pörgésben kiváló lehetőség az internetes vásárlás. Az árkalkuláló programok segítségével a lehető legjobb áron juthatunk hozzá egy vágyott termékhez, mindössze egy megfelelő bankkártya szükséges mindehhez. Éljünk hát a technika vívmányaival!

Címkék:trendek